Gőgös Zoltán – akit az atv.hu az MSZP legendás politikusának nevezett hétfőn este – eldöntötte, hogy nem veszi át mandátumát és abbahagyja a politizálást.

Az ATV hétfő esti műsorában elmondta, hogy alapítóként nem lép ki a pártból, valamilyen formában lehet, hogy tanácsokat is ad majd, de átadja parlamenti helyét Harangozó Tamásnak, akit tehetséges fiatalnak tart.

Gőgös Zoltán nem veszi át a képviselői mandátumot, másoktól is ezt várja

Gőgös úgy véli, a vasárnapi kudarc után másoknak is kellene követniük az ő példáját.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Mónus Márton

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Jól teszi, de miért adja át? Senkinek sem kéne átvenni. Maradjon a fidesz maga, amit tesz, tegye maga, vállalja a felelősséget maga.
(Nem túl vidám világ jön ugyanis)
justhpeter
Tisztességes eljárás, tiszteletem Gőgös Úrnak.
Sziszifusz
@JAJMÁR: 10:28
Az országgyűlésben, a kormányzati 2/3-ad miatt, az ott levő ellenzéki képviselőknek csupán a biodíszlet szerepe jut. Érdemben képtelenek lesznek a törvények befolyásolására, mivel javaslataikat várhatóan automatikusan, megfontolás nélkül a kukába dobják .
Nincs értelme az ellenzék jelenlétének, ezért magára kell hagyni a Fideszt, szárnyaljon, egyedül
az előbb-utóbb bekövetkező csőd felé.
Az ehhez történő asszisztálásra semmi szükség az összes ellenzéki képviselő adja vissza mandátumát, hadd lássa a világ milyen a magyar demokrácia
JAJMÁR
@Sziszifusz: Igen! Ezért is magára kell hagyni, meg azért is, mert egyre inkább felmerül a választási csalás gyanúja! Ha az ellenzék beül a parlamentbe, akkor eloszlatja ezt!
magyarbakancs
Akinek van vér a hátsójába az elhagyja a politikát és vége.
kereső
Mivel a fidesz 2/3-a teljesen biztos,nem tudom,hogy az ellenzéknek -,azon kivül,hogy ők lesznek az árvalányhaj továbbra is orbán kiskalapján-azaz szépségflastrom az állampárti parlamentben-milyen dolga lesz ezentúl? Van-e értelme egyáltalán az ellenzéki létnek a parlamentben.Mert az eredményt mi megtapasztaltuk 2012-2018 között.
Szóval,innentől kezdve én nem tekintem ellenzéki képviselőknek mindazokat,akik a demokrácia látszatának fenntartása érdekében leteszik az esküt az alaptörvényre,és felveszik a mandátumukat.Erre nekem ,választópolgárnak nincs szükségem,hiszen valódi képviseletet nem tudnak biztositani számomra.Harcoljanak,és küzdejenek velünk együtt itt a való világban,egyék a mi kenyerünket-hátha közelebb jutnak hozzánk.
Ennyi.
JAJMÁR
@kereső: Kezdek elbizonytalanodni a 2/3 biztosságában! Várjunk még a végső eredményre :)
kereső
@JAJMÁR: orbán nem engedheti meg a 2/3 nélküliséget!Az ellenzéknek meg szerintem valódi!érdekérvényesitő képesség nélkül nem szabad bevállalni a parlamenti jelenlétet.
És hozok ide Neked egy mumust:...de ne nagyon szidj érte...
Gyurcsány Ferenc hétfőn este az ATV-ben arról beszélt, hogy megkeresné a baloldal vesztes pártjait, és megkérdezné, mit terveznek: elfogadják-e az eredményt, esetleg hajlandóak-e megfontolni egy demokratikus ellenállási mozgalom elindítását.

Azt mondta, a legminimálisabb céljukat elérték, megkétszerezték mandátumaik számát a parlamentben, de ez nagyon pici öröm az ürömben. Ám úgy kalkuláltak, hogy van 350 ezer törzsszavazójuk, aki tűzön-vízen át kitart a DK mellett, és még 150 ezer „rejtőzködő” szavazóval számoltak, de pártja összesen nem kapott 300 ezer szavazatot. Felvetette, hogy választási csalás történhetett, ezért kedden kezdeményezik, hogy a több mint 10 ezer szavazókör dokumentumait vessék össze a hivatalos adatokkal.

Szerinte azért lehet megalapozott a csalás gyanúja, mert az volt az erős benyomásuk, hogy a Fidesz jelentősen veszített a korábbi támogatottságából, ennek ellenére a hivatalos adatok szerint még jóval több szavazatot is nyertek, mint 4 évvel ezelőtt.

Ezután arról beszélt, hogy szükséges lehet egy nemzeti demokratikus ellenállás, amihez a pártok önmagukban nem elegendőek, de szükségesek a megszervezéshez, ezért a következő napokban egyeztetnének az MSZP-től a Párbeszéden át az LMP-ig és az Együttig arról, hogy a többi ellenzéki párt hogy látja a helyzetet, és szeretnének-e rá közös választ adni.

Szerinte a Fidesz attól nem ijed meg, ha 66 ellenzéki képviselő nem veszi fel a mandátumát, ezért az a ...parlamenten kivüli lehetőség?,és szavazók támogatása...?
JAJMÁR
@kereső: Igen! Ezt, vagy ilyesmit kéne tenni.
Nem a fidesz miatt nem kellene beülni a parlamentbe, hanem miattunk, és saját maguk miatt. Persze, hogy a fidesz nem ijed meg... ettől elképesztőbb dologtól se!

Ha beülnek, asszisztálnak nekik, és legitimálják az eredményt.
De persze, mi itt könnyen mondjuk a magunkét. Az biztos, hogy most lehetőségük van rá, és meg kellene mutatni nekünk, hogy ellenzék képes a valódi "összefogásra". Ez sokat számítana a csalódott embereknek.
kereső
@JAJMÁR: teljes az egyetértés köztünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.