A Nézőpont Intézet elemzője szerint a Jobbikban komoly, elhúzódó belső konfliktus várható, és akár pártszakadás is lehet.

Fodor Csaba kedd reggel az M1 aktuális csatornán és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is úgy vélekedett, hogy az elmúlt időszakban hitelességi válságba került a Jobbik.

Az egyik szereplő azt mondta: a párt radikális énje igaz, más azt mondta: mindig "cukiskodó párt" voltak. Kérdés, hogy ezek közül melyik igaz, és ezek után mennyire lehet majd hiteles bármelyik irányváltás – jegyezte meg.

A Nézőpont elemzője azt is felvetette:

még az sem dőlt el, hogy a Jobbik lenne a második erő.

Ugyanis – mint kiemelte – a baloldali formációk együttesen több mandátumot szereztek.

Ez "komoly érvágás" a Jobbiknak, mivel ők arra készültek, hogy ezen a szavazáson komolyan "rávernek a baloldalra"

- közölte Fodor Csaba.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Kezdődik itt is a cicaharc. Ha nem lenne sok a radikális köztük, igen sok helyen a baloldalra is támaszkodhattak volna. Márki Zay eredményei szerint összefogva. Egyébként a radikálisoknak is lehet sok mindenben igazuk, mert a vidéki lakosság tűrőképessége is politikai üggyé vált. A vidék minden választás vesztese. A hiányzó beruházások miatt a nagy elvándorlás, és láthatóan csak szavazó gépnek használják a polgárokat, ráadásul lakosság importtal is kísérletezik a hatalom kitudja milyen etnikumokat ide telepítve. Ebben a helyzetben ez az állam felszámolásával egyenértékű.
Sámannus
Olyan megújulás kell az ellenzékben, hogy el lehessen zavarni a fideszt, az ördöggel is összefogva, mert háborút indított a lakosok ellen, az ellehetetlenítésükkel.
F_Viktor
@Sámannus: Írod:
"A vidék minden választás vesztese."

Itt volt a lehetőség, hogy tegyenek ellene! Úgy látszik nekik így jó, mert tarolt (vagy csalt?) a fityesz a fővároson kívül.
Sámannus
@F_Viktor: Sajnos még a budapestieknek is gondot okoz a tisztaság fenntartása, ez vidékensokkal védtelenebb emberek ellen lehetetlen. Annyi praktika van erre, hogy a legnagyobb naivitás azt gondplni, hogy ott az emberek a szándékaik szerint voksoltak.
Legyen akármi az indok az ellenzék nem tudta ellensúlyozni a médiafölényt és a maffia szerű külső belenyúlásokat a választásba.
Ha az ellenzék nem egymást nyomja le, akkor talán eljutnak a választókig is. Ennyi akdállyal még nem küzdöttek az ellenzéki pártok.
Nincs mese, az ellenzéknek azonnal egységbe kell tömörülni, de ha marad a megosztottság a maffia levezényli a következő győzelmét is, és pofátlanul fog hazudozni a szemünkbe.
F_Viktor
@Sámannus: Minden mondatoddal egyet értek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.