Az EBESZ-nek semmilyen lehetősége, jogosítványa nincs, hogy politikai szempontból vizsgáljon egy választási kampányt. Az EBESZ valamilyen kormánypárti "médiatúlsúlyról" beszélt, holott vasárnap a internetes politikai hírek 90 százaléka arról szólt, hogy Orbán Viktor kormánya megbukott, a Fideszben óriási feszültség van, "óriási bukás lesz" – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a TV2 Mokka című kedd reggeli műsorában.

Az EBESZ-nek talán jobb tolmácsokat kellene alkalmaznia

- jelentette ki Szijjártó Péter.

Ezzel együtt megjegyezte:

a fontos az, hogy a magyar emberek, nem az ENSZ vagy az EBESZ, döntöttek, világos felhatalmazást adtak a kormánynak.

Szijjártó Péter a nemzetközi reakciókról elmondta:

a cseh miniszterelnök már éjjel magyar nyelvű üzenetet küldött, és a görög külügyminiszter is az elsők között gratulált.

Mellettük a szerbek szocialista energetikai minisztere, a szlovák szociáldemokrata kormány gazdasági minisztere, a montenegrói szocialista kormány külügyminisztere, a volt lengyel külügyminiszter és a volt norvég külügyminiszter – aki jelenleg a Világgazdasági Fórum elnöke – is gratulált.

Továbbá grúz, kazah és moldáv kollégái is örömüket, gratulációjukat fejezték ki a magyar kormány választási győzelméhez – sorolta Szijjártó Péter.

Óriás felhatalmazást, óriás felelősséget és egyben világos feladatot jelent a vasárnapi parlamenti választás eredménye

- jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter kifejtette:

a következő hónapokban óriási küzdelmek várnak Magyarországra. Példaként említette, hogy júniusban Brüsszelben ismét napirendre kerül a kötelező menekültkvóta.

Már azt is el akarják fogadtatni Magyarországgal, hogy ne tehessen különbséget a saját és más országok polgárai között – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta:

a magyar választópolgárok döntése alapján a kormány fel van vértezve arra, hogy ezekben a csatákban megvédje a magyar emberek biztonságát.

Szijjártó Péter azt mondta: a nemzetközi viták közül a legfontosabbak továbbra is a migráció kezeléséről szólnak, így a magyar külpolitikában is ez marad az első helyen.

Emellett a beruházásokért folytatott versenyben is részt kívánnak venni, ehhez a miniszter értékelése szerint ugyancsak megkettőzött erőt ad a vasárnapi választás eredménye.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
„Talpra, magyar, hív a szabadság” néven szerveztek demonstrációt vasárnap estére a Kossuth térre >>> mno.hu/belfold/tuntetes-lesz-vasarnap-a-kossuth-teren-2459149
tudode
tudode Na még egyszer! Valamit hibáztam a kijelölésnél
Na ne!
.
Mondja ezt egy ILLEGITIM, csalással alkotmányozó fattya, akik ugyan NEM ÉRDEMELNEK VÉRÁLDOZATOT, de megmondta a GAZDIJA, hogy őket "csak" szuronnyal lehet kipiszkálni ebből a trutyiból, ahogy ÖSSZEHÁNYTAK!
.
----- Orbán Viktor véleménye a vele szembenállókról 1988-2014
www.youtube.com/watch?v=Aqq6gHBmq00
.
Átkosabb az ÁTKOSNÁL, ha nyertek, ha nem, mert az ÉLHETŐBB VOLT klasszisokkal, mint ez az ILLIBERÁLIS BAROMSÁG velük együtt!!!
Nessy
Érdekes, amikor a határon túli érdekeik úgy kívánták, akkor pártunk és kormányunk kérte az EBESZ felügyeletet!
Lehet, hogy ezzel az agyament választási törvénnyel, a vásárolt szavazatokkal itthon sikerült a kevesebb rátok szavazókkal együtt a 2/3, de azért nem kéne ilyen nagy mellényt viselni a választás utáni napon!
A diplomácia nem sportpálya, ahol ordítani kell, és ahol mindenkit melegebb éghajlatra lehet küldeni. Bár lehet, hogy a meccs után ott is pofán vernének!
cs.n.
@advocat: De vajon még meddig az? Más seggnyaloncok is várományosak lehetnek a posztra, majd a segg gazdája castingol.
RonaGyuri
@advocat: igen igazad van; nekünk egy ilyen külgarázda jár =))
Commenter
Te mocskos öleb. Hiába vonyítasz, szűkölsz! Akinek itt semmilyen jogosítványa nincs semmire az te és gazdád vagy. A választást elcsaltátok a köztársaságot a jogállamot kinyírtátok. Neked arra van jogosítványod hogy qssolj és lapíts mint kutyaszar a szarcsúti stadion füvében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.