Megszűnik a Magyar Nemzet, elhallgat a Lánchíd Rádió, a Heti Válasz új tulajdonost kereshet magának. A HírTV tovább működhet, de leépítések lesznek a csatornánál. Simicska Lajos leépíti a sajtóbirodalmát.

A cikket folyamatosan bővítjük!

Szerdán jelenik meg utoljára a Magyar Nemzet, ma éjfélkor elhallgat a Lánchíd Rádió

Fotó: MTI

Simicska Lajos úgy döntött nem finanszírozza a tovább a médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót.

- értesült az Index.

A Magyar Nemzetnek a szerdai lesz az utolsó lapszáma, a rádiónál pedig kedden éjfélkor szüntetik be az adást. Az alkalmazottaknak kedden délelőtt jelentették be a döntést. 

Mindkét döntés mögött pénzügyi problémák vannak

- írja a 444.hu.

A lap hozzáteszi:

a tulajdonos azt állítja, hogy nem tudja finanszírozni e sajtótermékeket. Mindkét lap tulajdonosa hosszú ideje Simicska Lajos volt.

A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu.

A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg.

- közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

Az 1938-ban alapított lap ezzel megszűnik.

A Lánchíd Rádió Kft ezzel párhuzamosa közölte, hogy éjfélkor elhallgat a Lánchíd Rádió.

A Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10. éjfélkor elhallgat a rádió adása

– írta április 10-én kedden közleményben a Lánchíd rádió.

A Független Hírügynökség korábban azt írta, hogy

a Simicska Lajoshoz tartozó médiabirodalom "zászlóshajóinál", azaz, a Magyar Nemzetnél, a Hír TV-nél és a Lánchíd Rádiónál ma délelőtt 10 órára állománygyűlésre hívták össze az ott dolgozó munkatársakat és vezetőket.

A 24. hu információja szerint

a HírTv-t nem érinti a döntés.

A 444. hu úgy tudja, hogy a Hír TV továbbra is működik, de a mostaninál kisebb létszámmal, többeket elküldenek a csatornától.

Ungár Pétert megveheti a lapot?

Szintén a 444.hu írja szerkesztőségi pletykákra hivatkozva, hogy a Magyar Nemzetnél még reménykednek abban, hogy sikerül befektetőt találni. A 24.hu pedig úgy tudja, hogy a Magyar Nemzetre vevő is jelentkezett, de a tárgyalások még nem kezdődtek el.

Az Index is arról ír, hogy

a Magyar Nemzet munkatársak között is erősen terjed az a pletyka, hogy a lapot esetleg átveheti egy új befektető, méghozzá talán Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, aki most jutott be listáról az Országgyűlésbe. 

Sajtóinformációk szerint a Heti Válasz egyelőre nem szűnik meg, új tulajdonost maguk kereshetnek

A Simicska sajtóbirodalmához tartozó Heti Válasz is nagy gondban van. Itt a szerkesztőség lehetőséget kap, hogy találjon magának új tulajdonost. Ha ez nem sikerül, akkor az a lap is megszűnik.

- írja a 444.hu.

Forrás: Index, 24.hu, portfolio.hu, 444.hu, zoom.hu, origo.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
most hallgatom a Lánchíd híreit...ezek ma éjfélkor tényleg lehúzzák a redőnyt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@Nessy: Sajnos a lokál meg az m1 már most is ott van a kórházakban, ezekből művelődnek, tájékozódnak a betegek. Nem is csoda, ha valaki hosszabb időre bekényszerül oda és a nézetei megváltoznak. A zárójelentésükre azt is nyugodtan ráírhatnák, h fideszesként távozott...
Desischado
Sajnos, simicska nem jött elő semmilyen farbával sem, nemhogy atombombával. Mondtam hetekkel előtte, hogy nem lesz ebből semmi. mert simicska is nyakig sáros. Sajnos, igazam is lett.
egyvandor
@lampa laz: "fideszesként távozott" ... ha túléli.
egyvandor
@Desischado: Simicskát nem erkölcsi megfontolás, inkább személyes sértődöttség vezérelte. Az hogy nyerjen is a bolton, meg Gorbánról is lerántsa a leplet, nem sikerülhetett. A maffia kifejlettsége meghaladta az erejét. Ekkora szervezett alvilággal szemben a bozótharcnak semmi esélye.
png
Simicska segített létrehozni a Fidesz rendszert, főokosként, oligarchaként.
Nem dobta le az atombombát, ami meggyengíthette volna a Fideszt, így nincs megbocsátás sem!
Simicska bűnös, fideszes oligarchaként.
És a Jobbik is, aki az ő pénzéből hízott.
Igenis fizessék be a 660 milliót, mert megérdemlik!

A Jobbik vissza fog süllyedni, ahol volt.
Primitív náci bunkóvá.
kiscsillag66
Szomorú ez az egész. Az újságot nem olvastam, de a Lánchíd rádiót hallgattam és nagyon kedveltem. Színvonalas riportok, beszélgetések voltak. Hallgattam tegnap az utolsó órát a rádióban. Sok sikert kívánok a munkatársaknak és remélem, megoldódik az életük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.