Marad az Európai Parlamentben a Demokratikus Koalíció két politikusa, Niedermüller Péter és Molnár Csaba, holott a következő magyar országgyűlésbe is mandátumot szereztek vasárnap.

Bár listán Niedermüller Péter és Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció mindkét Európai Parlamenti képviselője mandátumot szerzett a vasárnapi országgyűlési választáson, egyikük sem ül át az Európai Parlament helyett a magyar Parlamentbe. Niedermüller Péter megkeresésünkre ezt részben a 2014 óta az Európai Parlamentben elkezdett és folytatott munkájával indokolta.

Két DK-s képviselő inkább az Európai Parlamentben maradna

„Azért szerepeltem az országgyűlési választási listán, mert szerettük volna megmutatni azt, hogy a Demokratikus Koalaíciónak vannak olyan politikusai, akik európai értékeket is megjelenítenek a magyar parlamentben. Ugyanakkor én egyéniben is indultam és ha megnyertem volna a választókerületet, akkor nyilvánvalóan föl kellett volna adnom és föl is adtam volna az Európai Parlamenti pozíciómat” – mondta Niedermüller Péter az InfoRádiónak. A képviselő úgy tervezi, hogy – a választási eredmény függvényében – a 2019-es európai parlamenti választás után az uniós törvényhozás tagja marad.

Molnár Csaba a Magyar Nemzet megkeresésére nyilatkozott hasonlóan, tehát ő is inkább Brüsszelben folytatja a munkát, mintsem a magyar parlamentben.

A két politikus helyett így a DK listáján következő Ara-Kovács Attila és László Imre kerülhet be az országgyűlésbe.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Balogh Zoltán

(Infostart

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.