Magától értetődő a világ összes demokráciájában, hogy ha egy párt elveszíti a választást, akkor az azért történik, mert támogatottságban gyengébbnek bizonyult ellenfelénél — avagy ellenfele erősebb volt. Általában egy óvodásnak sem nehéz elmagyarázni a választások értelmét: az nyer, akinek több szavazója van. (Nem sok érv szólna egy olyan rendszer mellett, ahol a kisebb támogatottság jelentene győzelmet.) Ezzel le is lehetne tudni a kérdés megválaszolását: miért nem történt 2018-ban Magyarországon kormányváltás?

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Örülnék, ha figyelmesen, sokan elolvasnák ezt azok közül, akikkel évek óta személyeskedésig menő harcba sikerült bonyolódnom az LMP-vel kapcsolatban!
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: Bernike idén is megy posványosba fideszesekkel dagonyázni???
Béla333
Mondjuk az összességében valóban cseppet sem sikeres választási eredmény tükrében nem ártana egy kis közös gondolkodás!
Ha nem esik nehezére ez a tevékenység a sok "demokratának"!
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 11.50
Nehéz leállni a rutinból jövő, megszokott mocskolódással, igaz?
De már megtörtént a választás...
ibn Said
@Béla333: Én nem érteni egyet a cikkel, és veled sem mindig.
De az LMP politikája most nem volt hasznos országnak! Az LMP politikája elfogadható egy valódi demokráciában. Most pedig kellett volna előbb demokrati, utána lehet saját politik! Mi fontosabb LMP-nek 4 év Gyurcsánnyal, vagy teljes diktatori Orbánnal!? Érteni hogy LMP nem akar sem Gyurcsány, sem Orbán, sem MSzP, de mi fontosabb saját (LMP) érdek, vagy haza!?
Kell inkább ezen gondolkodni. Kell politikban kompromisszum ami nincs LMP-ben, ami van arra elég, hogy Orbán hatalmon maradni! Tudom van aki soha nem szavazni MSzP vagy DK, de azok ugyan olyan felelőtlenek az országgal szemben mint LMP volt most (is). Sokkal rugalmasabb politik és nincs 2/3-ad Fidesznek, aztán lehet mondani hogy Ti arra, Mi erre, de addig kell ország érdekéből fogni össze és kompromisszumokat kötni.
Én ezt hiányolni teljes LMP, mert szavazók sokan szavazni még így is át akár DK-ra is!!!
Béla333
@ibn Said: 12.16
És mi van akkor, ha az LMP politikája lett volna hasznos az országnak és nem azon pártoké, akik toporzékolva követelték az LMP-től az önfeladást!
Mi van akkor, ha az LMP-nek volt igaza, amikor teljeskörű ellenzéki koordinációt szeretett volna az ellenzéknél és azoknak nincs, akik ezt elvetették a Jobbik miatt? Hogy az LMP-ben ne lett volna kompromisszum, amikor a korábbi álláspontját a hódmezősvásárhelyi történések után teljesen megváltoztatva éppen ő akarta megvalósítani a koordinációt.?
Te már megint csak az egy héttel ezelőttieket mondogatod, hogy mindenért az LMP a felelős.
De mi van, ha ez nem így van?
Eriksson
Ha az LMP ket tarselnoke nem kizarolag a fidesz dolgaival foglalkozott volna, sokkal inkabb a sajat programjaval, tobbre vihette volna. Az ilyen lejarato kampany sokakban visszatetszext okozott.
ibn Said
@Béla333: Ha LMP politik lett volna jó akkor most LMP alakít kormány!!!
De tudni, hogy nem így van, én nem felelőst keres LMP-ben, hanem fogalmazok meg kritik az LMP-vel szemben! Azt ugye még szabad? Nem akarom elvenni LMP szavazóit, nem akarom LMP változtasson politik, de akarom, hogy tegyen úgy hogy országnak legyen jó. Ha LMP politik olyan jó akkor én is szavazni rá, de nem olyan jó mint látni, mert ők is csak egy minorita párt mint DK! Se nem jobb, se nem több! Viszont DK legalább próbálni lenni rugalmas...
Béla333
@ibn Said: 12.41
Nagyon egyszerűen próbálod lerázni a dolgot. Ha nem volt annyira jó az LMP politikája és ahogy a cikkben is szerepel a teljes DK/MSZP meg azzal volt elfoglalva, hogy az LMP-t ekézze a Fidesz helyett, akkor azért nem olyan könnyű ettől elvonatkoztatni.

"A kormányváltáshoz nem több visszalépő ellenzéki jelölt kell, hanem több ellenzéki szavazó...
Múlt azon, hogy az MSZP-DK egyre inkább taszítja a szavazókat és korábbi szavazóik majdnem harmadát elvesztették. Múlt azon, hogy a Jobbik vállalhatatlan nem csak a baloldal számára, de a választói tömegek sem bíznák rájuk a kormányzást.
Eközben az LMP majdnem 100 ezer, a Momentum majdnem 150 ezer új szavazót tudott mozgósítani.
Mintha az új összefogás letéteményesei nem is az Orbán-, hanem a Szél-kormány ellen dolgoztak volna... Ez a negyedmillió választópolgár csak arra volt elég, hogy meggátolja a Fidesz további minden kontroll nélküli erősödését. Voksaik ugyanúgy támogatták az LMP és Momentum listáit és jelöltjeit, ahogy az ellenzék többi győztes vagy "esélyesként" elbukó jelöltjét, sokszor eleve bukásra ítélt politikusokat is. Ha a megújulást jelentő pártok több médiafigyelmet és támogatást kapnak talán túlszárnyalják a kormányoldal mozgósítását, ami elég lehetett volna az alkotmányozó többség megakadályozására.
Kontraproduktív volt amiatt is az MSZP-DK stratégiája, mert az LMP-t sem kiszorítani, sem leszalámizniuk nem sikerült, de folyamatos támadásokkal szövetségest se lehet szerezni. Senki sem lett azért a barátja valakinek, mert fegyvert szorítottak a fejéhez, hogy tűnjön el az útból. Azon túl, hogy a demokratikus játékszabályok a szereplők kölcsönös tiszteletét igénylik, az MSZP-DK szövetkezve a jobbikos holdudvarral megszegte ezeket az informális szabályokat, legalább ugyanolyan módon, ahogy a kormánypártok formálisan és informálisan megszegték mindennap. Ezt a bután agresszív stratégiát viszonozták a választók bizalmatlansággal."

Kiemelve a szerintem lényeges gondolatokat!
F_Viktor
@Béla333: Egyet értek @ibn Said: -el, ez lett volna egyetlen fegyver orbánnal szemben!

Írod:
"... éppen ő akarta megvalósítani a koordinációt.?"

Ezt hülyeség volt leírnod, miután Hadházy Ákos kitálalt!
Sőt, mi is látszat koordinációnak neveztük miután Berni sértődötten kivonult a DK székházából!

Ennek a történelmi bűnnek keresztjét még sokáig fogja hurcolni az LMP.
Béla333
@F_Viktor: 12.59
A tárgyalás, a megállapodási szándék valós volt a koordinációra.
Hogy párton belül milyen mozgások voltak, az nem érdekes. De ha annyira érdekes szerinted, akkor miért nem azt veszed észre, hogy nem sikerült Sallaiék terve, ugyanis az LMP elnöksége 5:2 arányban leszavazták azt a javaslatot, hogy az egyéni jelölteket akár erőszakkal, perrel is meggátolják a visszalépésben.
Te is csak azt veszel észre az egész történetből, ami a te vélt igazadat igazolja...
ibn Said
@Béla333: Kicsi csúsztatás ez... '14-ben MSzp-DK indult együtt, most MSzP-P indult együtt és DK külön! Miért számol össze a két eredmény? Most kap MSzP-P mennyi, és mennyit '14-ben ez sem lenni jó, hiszen '14-ben Párbeszéd nem indul közösen MSzP-vel!!! Így ez a megállapítás nem takarni valóság! Mi van ha MSzP szvazók kevesebb, de DK szavazók több mint '14-ben!?
A másik: Ki kit taszítani, meg mit miért, lehet találgatni, mert nem látni bele minden szavazó fejbe! Ezek csak lenni feltevések, de nem lenni tények. A számokkal pedig (amik ugyan tények) lehet csűrés-csavarás, az LMP nem lett több képviselő mint DK. A Jobbik pedig elveszíteni "véresszájú mély magyarok" támogatottsága, mert próbált lenni "néppárt". Igen, ilyen a politik egyszer szeret, egyszer nem szeret emberek egy-egy párt!
Ha LMP tud menni egyedül nyerni Fidesz ellen akkor megérteni "vergődés" saját úton! Ha Jobbik tud együl nyerni Fidesz ellen akkor megért nem köt alkú. Miért mond én (is), hogy probléma LMP-vel lenni, mert Ők indítani ott egyéni jelölt ahol esély sem lenni nekik, de szavazatot elvenni ellenzéktől! (Tudom leírni ezt sokszor már, de Te nem megérteni sokszor már mi ennek lényege!)
kereső
Mit eszitek egymást?Nincs semmi értelme.Már megint-és még mindig a tyúk-meg a tojás.
Nem fogja beismerni senki aki hibázott ebben az egész elbaltázott választásban.Nem állt ki még senki elébünk,hogy kérem én ebben -és ebben hibáztam.Beszélnek itt mindenről,csak a lényegről nem.Hajlandók-e változtatni,és az ország érdekét nézni elsősorban még akkor is, ha ez nem pont egyezik a párt!!!érdekeikkel.Most már tényleg azzal kéne foglakozni-és nem egymásra mutogatni.Mi befogtuk az orrunkat ,és úgy szavaztunk,ahogy tanácsolták.Ők miért nem hajlandóak megtenni ezt értünk? Felfoghatatlan.
Béla333
@ibn Said: 13.12
Részletkérdés! Egyébként is a Párbeszéd 2014-ben az összeborulók csapatában indult, mint Együtt-Párbeszéd Magyarországért.
Mivel '14-ben az MSZP, a DK, az Együtt-PM, a Libárálisok közösen indultak, így másként nem lehet megítélni a mostani szereplésüket, mint hogy összeadják a mostani szavazataikat is.
De mégegyszer nem ez a lényeg!
Azt sem tudhattad, hogy az LMP visszalépése hozott szavazatot, vagy éppen vitt.
Leírtam már egy néhányszor: volt egy felmérés, hogy az LMP szavazó ha a pártja arra kérné, hogy erre vagy arra szavazzon az LMP helyett, akkor cca 1/3 hallgatna rá, cca 1/3 nem menne el szavazni és a maradék 1/3 meg inkább a Fideszre szavazna.
Erőszakkal nem megy, semmi értelme!
nemfideszes
@Béla333: Béla, a plusz szavazatokat alapvetően annak a Hadházynak köszönheti az LMP, akit most defacto hazugsággal vádoltok. Amúgy a perrel való fenyegetőzést mióta, és főképpen milyen formában szokták szavazásra bocsátani?! Ha a többség úgy dönt, akkor nem fenyegetőzünk, ha pedig nem akkor mindenkit beperelünk?! Ez aztán a demokrácia! Arról nem is beszélve ha Sallaiék terve elbukott, ahogy írod, akkor abban a 6 körzetben ahol simán nyerni tudott volna az ellenzék ha az LMP-s visszalép, miért is nem tették meg?!
kereső
És Molnár Gyula mszp-párbeszéd frakciószövetségről dumál.Komolyan mondom elkeseritő-és hányinger.Beülni a parlamentbe-milyen jól elleszünk!Majd inetrpelláljuk Rogánt,utána sajtótájékoztató-mi meg majd tapsolunk hozzá,hogy igen!milyen jól megmondták.Ez az ellenzék?
Béla333
@nemfideszes: 13.21
Tudomásom szerint azt szavaztatták meg, amit Sallaiék javasoltak, hogy a pártot ért anyagi kár egy részét hárítsák rá a jelöltekre, ha önhatalmúlag visszalépnének.
És ezt szavazta LE az elnökség!
És ez a lényeg, nem az, hogy volt ilyen javaslat!
ibn Said
@kereső: Nem enni egymás, ez lenni vélemény csere azaz lenni vita 2 értelmes ember között... ez nem van nagy politik, nem beszélni egymás, és ha igen nem akar megérteni egymás! Akkor legalább mi itt "lent" tegyük meg hogy érteni egymást, ne pedig szidni egymást!
ibn Said
@kereső: Van ellenzéknek más lehetőség!?
Ki vinni emberek utcára? De nem menni ki emberek utcára, nem azért mert valami párt hív őket, hanem mert nem érdekli! Akkor szidni ellenzék ha van kezében "fegyver" és nem használ!
Eriksson
Ha jol emlekszem az LMP, csak ugy mint a jobbik, a szemkilovetok elleneben alakult. Namarmost. Miert nem tudta tartani magat az eredeti celhoz, ugymint nem osszefekudni az MSZP-vel es a DK-val? Sokkal tobbre mentek volna, s most nem kellene elturniuk annyi mocskot amennyit a szanalmasak hajigalnak rajuk.
N3m is ertem. Azok azt vartak volna el toluk, hogy megnyerjek nekik a valasztast?
Béla333
@Eriksson: 13.36
Valóban, lehet hogy ebben hibáztak!
Mentségükre legyen mondva: a hódmezővásárhelyi váratlan ellenzéki győzelem után úgy gondolták, hogy ez a járható út a Fidesz legyőzéséhez. Mind a 106 körzetben 1 jelölt, teljeskörű ellenzéki koordináció.
Csakhogy ezt az LMP-n kívül senki más nem akarta. A hibát ott követte el, hogy ezek után nem zárkózott el a részleges, a Jobbik nélküli koordinációtól.
Pedig ha következetesek lettek volna akkor azt képviselték volna, hogy vagy mindenkivel, vagy senkivel!
Szerintem.
kereső
@ibn Said: 13:26, ha valaki ,akkor én igazán sokat "beszélgettem" Bélával.Tehát nem a beszélgetés ellen irtam,hanem ,mert még mindig azon eszik egymást a felek,hogy mi volt-hogy volt.Béla köti magát az lmp hibátlanságához,tisztaságához-értelmetlen erről vele "beszélgetni".
Egyébként is az az álláspontja,hogy az mszp/dk tünjön el a politikai szintérről.Ezt már még a választás előtt kibeszéltük.Lehet ,hogy nem olvastál bennünket?Tanulságos lenne pedig.

A másik kérdésedre,legalább annyit megtehetne az ellenzék,hogy nem készül beülni-és nem ül be orbán parlamentjébe.Ezt már hétfőn is leirtam.Akkor ,és azóta már máshol is megindokoltam,hogy miért ez a véleményem.És,nem ezek az ellenzéki pártok nem tudják utcára vinni az emberket.Miért is nem? Mert gyakorlatilag nem is beszélnek egymással.Mindenki mondja a magáét-és elbeszélnek egymás mellett. Fenntartom- ha befogott orral is,de most tényleg az a helyzet,hogy egy kicsit félre kellenne tenni a pártpolitikát.És a szavazókkal is meg lehet ezt értetni- az értetlenek nem ezen az oldalon vannak./persze itt is van egynéhány,de a többség biztosan nem/.Az meg,hogy nem érdekli az embereket, a szavazáson résztvevők száma nem ezt mutatja-és a neten olvashatóak sem.
Nagyon sokan fel tudják fogni ennek a 2/3-nak a súlyát,és várható következményeit,ami ránk nézve sokkal súlyosabbak lesznek,mint a prlamenti patkóban helyet foglalókra.
Pálinkás Pál
@Béla333: Hát hogyne...idelinkelted egy lmp-s böfögését...csak az a gond hogy minden más sajtóorgánumban leszerepelt az lmp...bernikéd is sokkal becsületesebb lenne ha átülne a fideszbe...
ibn Said
@kereső: Én is beszél Bélával sokat, de én hiszem hogy beszélni KELL az embereknek egymással, és meg kell próbálni megérteni azt amit mond. Én próbál érteni (kicsit érteni is), de nem feltétlen érteni vele egyet. Mégsem kezel úgy Őt mit ha lenni idiót! Neki lenni ez véleménye nekem lenni más, de lesz majd olyan mikor mid a ketten tudjuk mondani igen én is gondolom így!
Másik:
Emberek mégsem menni utcára követelni tisztességes választás! Magyarok nem tudni még mi demokrati, nem is akar tanulni, mert az jár felelősség! Magyar nem szeretni felelősség, szeretni, ha valaki mondani neki mit csinálni, akkor tud mondani hogy Ő lenni főnök Ő csináltatni így, lenni Ő felelőssége! Persze szeretni "szabadság" csak nem tudni mi is lenni az... szeretne élni úgy mint osztrák, de nem szeretne felelősség mint osztrák, szeretne fizetés mint osztrák, de nem szeretne dolgozni annyi, szeretne sok fizetés mint osztrák, de nem akarni fizetni adó. Bár tenni hozzá Ausztriaban adót költeni nem lehetne úgy mint Magyarország!!!
Nem lenni elég felelősség, és öntudat ahhoz hogy akarni demokrati, ha igazán akarni holnapra elsöpörni mindent emberek, és lenne tisztességes választás, lenne tisztességes kormány és elválasztott független intézmények kormánytól! De nem akarni igazán ezt, mert kényelmetlen, meg van egy csomó indok miért nem...
Béla333
Nem kell aggódni emberek. Még tartok egy kis kifutást, aztán én is befejezem még a kommentelést is!
Semmi értelme!
Párbeszéd? Kivel? Minek?
bencemacska
@kereső: ma, 13:
"Nem állt ki még senki elébünk,hogy kérem én ebben -és ebben hibáztam"
Nem olyan könnyű dolog azt megtenni!!!
Lemondott az MSZP elnöke és alelnöke, lemondott Vona! Úgy látszik a többiek elégedettek magukkal!
Vona, Gőgös Zoltán és Karácsony lemondott a képviselőségéről is, megtehették, mert listás bejutók. Molnár Gyula ezt nem tehette meg, mert helyette nem lehet mást küldeni. Az új választás kb fél év múlva enyhén szólva necces, komolyabban :+ 1 fő a Fidesznek!
Én Vona lemondását tartom legnagyobb tettnek - annak ellenére, hogy Isten mentsen az ő minielnökségétől - , mert neki tényleg kemény kétfrontos harcot kellett folytatnia! Keményen támadták minden irányból - saját párttársai, ellenzék, kormány - és állta a sarat minden durvaság nélkül! Lehet, hogy több segítséget remélt Simicskától ? Ki tudja?
A többiek?
Szerintem Gyurcsány örül a terepnek, hogy háborúzhat OV-al. De téved, mert csak akkor kaphat majd szót, ha OV nincs az épületben!
Szél: no komment! (Csak nem ő van a fényképen?-:)))
advocat
Miért is maradt ki az LMP. Mert ő csak a fidesz kamupártja. Miért kell az Ungár fiúnak a Magyar Nemzet? Talán ezért is.
Béla333
"A kormányváltáshoz nem több visszalépő ellenzéki jelölt kell, hanem több ellenzéki szavazó"
"Nem az LMP szavazóin múlt, akik alig voltak többen, mint a Fidesz által mozgósíott új szavazók. Múlt viszont az ellenzéki pártok egymás közti nyilvánosság előtti viszályán. Múlt azon, hogy az MSZP-DK egyre inkább taszítja a szavazókat és korábbi szavazóik majdnem harmadát elvesztették. Múlt azon, hogy a Jobbik vállalhatatlan nem csak a baloldal számára, de a választói tömegek sem bíznák rájuk a kormányzást.
Eközben az LMP majdnem 100 ezer, a Momentum majdnem 150 ezer új szavazót tudott mozgósítani."
papa.49
Száz szónak is egy a vége a pártok megmérettek, és a legkönnyebb a lmp. volt EZ VAN, hogy miért azt a pártok derítsék ki saját maguk !!!
Béla333
"Mintha az új összefogás letéteményesei nem is az Orbán-, hanem a Szél-kormány ellen dolgoztak volna..."

Vissza lehet nézni: pontosan ezt mondtam én is a választás előtti időkben.
papa.49
@Béla333: Már teljesen ÉRDEKTELEN elmúlt túl kell lépni rajta !!!
Az ellenzék impotens volt teljes mértékben, van egy mondás ,,hideg vízzel nem tudsz levest főzni,, na itt pont ez történt !!!
Pálinkás Pál
@Béla333: Mondtam már..ne lmp-s sirámból idézz!!! független véleményt tegyél ide!!
Eriksson
@Béla333: Hat ezaz. Nem kellet volna egyikkel se szoba allni, csak menni a maguk utjan. A joindulatert csak mocskot kaptak cserebe.
Sámannus
Szóval akkor Hadházit azért perli Schiffer, mert meg akart egyezni a baloldallal?
Mondja kérem mi ez a szarcsapkodás a pártban?
kereső
@ibn Said: tökéletesen egyet értünk,már ami az embereket illeti.De! Ugye úgy van,hogy a demokráciát is tanulni kell?Ki tanitotta az embereket az elmúlt 30 évben-foglakozott vele valaki?
Az emberek jó része még mindig azt érzi-tudja?,hogy az a demokrácia ,hogy elmegy 4 évente választani,/választani??-szavazni, a többi a politikusok dolga.Ők tudják-a többi nem a mi dolgunk. Emlékszem a rendszerváltozás után néhány évvel azt találta mondani egy ultraliberális megmondó,hogy majd rájönnek maguktól az emberek.Rájöttek-a saját kis nyűgjeiken keresztül,hogy most méginkább magukra vannak hagyva-nincs az országnak közössége-árkok vannak-és úgy tűnik kibékithetetlen oldalak.
És ,tévedsz .Én Bélámmal sokat vitatkoztam-tiszteletben tartva az álláspontját,ami sokszor idegesitően hatott-ő viszont fütyült az enyémre.De harag nincs köztünk-bár ő sértett meg engem többször nem én őt./én szeretek egy bizonyos szint alá lemenni/.
Visszatérve az emberekre- a jelenlegi politikai "elit" szerinted mit csinál éppen?Nem maszatol egy kissé?,amit az orbáni rendszert illeti?-nem beszélnek erről nyiltan-egy se.Miért nem?Miért mossák össze a jelenleg regnáló hatalmat-a 2010 előtti időszakkal?Nincs különbség?
A demokrácia alapjainak megléte az egyik érában-a másikban felszámolva,nem különbség?
Hazugságok ,hazugságok hátán.Miért nem tudhatják ezt meg az emberek? Majd csak akkor tartozik rájuk,ha a szabad lélegzetvétel is megszűnik?Miért nem tartozik rájuk?Nekem csak kérdéseim vannak.Azt mondod beszélni kell az emberekkel ,sokat! Beszéltem.Sokat...
kereső
@bencemacska: igen,tudom.De nem igy lenne "korrekt"?
Soha nem gondoltam volna,hogy azt fogom mondani egy gerinces politikus van/volt-és azt Vona Gábornak hivják.Nem bujdosik elnökség,meg választmány,meg ki tudja mi mögé.Respeckt,pedig a jobbik,meg én?
No mindegy-én a politikai árvák nagy -nagy családjába tartozom mától.Csak egyet sajnálok,hogy már ujság se lesz,hogy majd olvashatnék a sorok között.Nem lesznek sorok se.
kereső
@ibn Said: Arról, hogy a műveltséghez sok bátorság kell Márai Sándor.

Tudnod kell, hogy az emberek nem ok nélkül ragaszkodnak a középszerűhöz, a zavaroshoz és vajákoshoz, az illúziókhoz és a szobatiszta félismeretekhez, tehát a műveletlenséghez. Mert a műveltség annyi, mint az igazságnak – minden dolgok igaz ismeretének – feltárása és elviselése. S az igazat elviselni mindig nagyon nehéz. A műveltséghez, tehát a valóság és igazság megismeréséhez, rendkívüli bátorság kell. Az ember egész szívével, sorsával, lényével ismeri meg az igazságot. Az ember csak életre-halálra lehet művelt. Az emberek mindig készségesebben nyugodnak bele valamilyen kellemetlen igazság elkendőzött magyarázatába, tehát a műveletlenségbe, mint a nyers, egyszerű, tőmondatos igazságba, ami a műveltség. Az emberek titokban tudják, hogy minden, ami igaz és emberi, tehát valóságos, vérben, verejtékben és szenvedélyben fogan, de szívesebben pusmogják, lesütött szemmel, hogy a gyermekeket a gólya hozza. Ez így tetszetősebb és kényelmesebb. De a műveltséget nem a gólya hozza.
Mivel ma a költészet napja van,és ő az egyik kedvenc.
bencemacska
@kereső: ma,18:43
Na tessék, te is pesszimista lettél! Én már régen az vagyok!
Azt még mindig nem fejtettem meg teljesen, hogy Simicska miért nem tudott egy-két hetet várni a médiája lefejezésével?
kereső
@bencemacska: minek várna.Vége a választásnak-a jobbik nem jött be/ nincs kilátás újabbb közbeszerzési nyerésekre,és hatalomközeli sem lesz/,a lap meg minden nap adósságot termel-kopik a nagy nehezen összegründolt,mert az üzlet az üzlet.
bencemacska
@kereső: ma, 20:36
Emberibbnek gondoltam!
Nem csak az újságírókkal volt durva, hanem velünk is, mert burkoltan a tudomásunkra hozta, hogy felesleges csalás, tévedés, stb miatt reklamálni! Ez befejeztetett!
papa.49
@kereső: Amit leírtál én is így érzem !!!
papa.49
@bencemacska: Már ne haragudj de miből gondoltad azt hogy aki megalkotta a fütyiszt mint részvénytársaságot, az emberséges is tud lenni, egy fenét a saját hasznát nézi semmi mást, most könnyű volna azt mondani ,,tudtam, hogy semmi nem lesz a bombázásból,, DE NEM MONDOM, mert nem tagadom bár nem hittem teljesen a Simicskának de reméltem, hogy valahogy kiokumlálja hogy a csutit hidegre tegye !!!
Hát ez se jött be !!!
kereső
@papa.49: Hogyne jött volna be.Csak a bombát ránk dobta,nem orbánra.Az MN bezárása igazi bomba volt.Ezt még Horn se engedte anno.És Őt hivták pufajkásnak. pfujjj.
papa.49
@kereső: Most mondjuk a köteles mondatát a helyzetre aktualizálva ???
Tudod a kommunista kutyából ...
Végül is az egész a pénzen marakodás volt, nem volt ott semmi ,,erkölcsi aggály,, a pénztárnok részéről !!!
bencemacska
@papa.49: ma,21:33
Én a róla szóló leírások, mende-mondák alapján emberibbnek ismertem. És ő nem volt a Fidesz alapítók között. Ő igazság szerint OV tanácsadója, munkása, pénztárosa volt. Fizetését a közpénz megcsapolásából kapta, nem OV zsebéből!
Abszolút antikommunista, nácinak minősített valaki volt, de minden zokszó nélkül megalapozta a párttitkát Orbán papa bányabirodalmát és a Fidesz cégbirodalmát. Amelyek adósságát aztán első OV kormány alatt "rendezte" az APEH-nál!
Cégei dolgozói nem szoktak panaszkodni rá!
papa.49
@bencemacska: Nem tudom én nem ismerem személyesen, véleményt mondani akkor tudnék róla, de amit látok, hogy mindegy neki kinek, miben ,,segített,, nem vagyok jó véleménnyel róla, de még ez se számít, nála is a cselekedeteket kell nézni !!! A médiáit igen kurtán,furcsán ,,lerendezte,, !!!
nemfideszes
@Béla333: Ezzel azt akarod mondani, hogy az összefogást ellenző, miniszterelnök jelöltet állító, kormányváltásra készülő párt arról tartott szavazást, hogy ha nem érik el az 1%-ot akkor a visszalépő jelöltek vállaljanak-e anyagi felelősséget? Vagyis úgy mentek neki a választásoknak, hogy még az 1% elérésében sem voltak biztosak?!
Amúgy "szépszemű" Mariska milliárdos fiacskának nem jelentett volna gondot a teljes állami támogatás visszafizetése sem, mégsem lépett vissza, pedig ha visszalép az ellenzéki jelölt simán verte volna a fityesz egyik legerősebb emberét.
Béla333
@nemfideszes: 08.45
Nem, de a beírásod után már nem is csodálkozom, hogy ennyi megvezetett ember él ebben az országban. Téged értelmesebbnek gondoltalak, bocs!
nemfideszes
@Béla333: Műszaki ember lévén engem csak a tények, és a számok érdekelnek, nem hinném hogy ez alapján bárki is meg tudna vezetni. Neked is ezt ajánlanám személyeskedés helyett. Hidd el te is hitelesebb lennél ha tényekkel, számokkal alátámasztva tudnád cáfolni mondjuk minden egyes állításomat, de mivel ez nem megy marad a személyeskedés.
Ha "nem" akkor miért volt a szavazás?! Ugye ismered azt a kifejezést, hogy paradoxon?!
Béla333
@nemfideszes: 09.19
Én nem akarok neked, vagy bárkinek itt hiteles lenni! Nincs szükségem semmiféle elismerésetekre!
Bármelyik párt a képviselőjelöltek visszalépése/visszaléptetése esetén az állami támogatás bizonyos részét vissza kell hogy fizesse a választásokat követően. Ezen kívül van olyan (tudomásom szerint), hogy egy bizonyos szám alá csökkenve egyszeri, nagyösszegű pénzt is vissza kell fizetni.
Tudomásom szerint Sallaiék azt szerették volna, hogy ezt az egyéni visszalépések esetén a pártnak visszafizetendő összeget hajtsák be a jelöltektől akkor, ha a visszalépésről egyénileg, pártjukkal meg nem beszélve, önhatalmúlag döntenek.
A vezetőség azt szavazta le, hogy ilyen pereket, a pártot ért kár továbbhárítását a képviselőkre, az egyéni döntésük után, ne indítsanak.
nemfideszes
@Béla333: Az embernek nem mások "elismeréséért" hanem saját magáért kell hitelesnek lennie. Már a kiindulási alapod is rossz...
Béla333
@nemfideszes: 12.30
Már megint csak a szarrágás!

"nemfideszes 09.19" "Hidd el te is hitelesebb lennél ..."
"Béla333 09.37" "Én nem akarok neked, vagy bárkinek itt hiteles lenni! Nincs szükségem
semmiféle elismerésetekre!"
"nemfideszes 12.30" " Az embernek nem mások "elismeréséért" hanem saját magáért kell
hitelesnek lennie."

Pontosan ugyanazt mondtad, mint én, legalábbis a lényeget tekintve"
Persze szokás szerint érdemi hozzászólásod nincs. Csak a kötözködés!
Ha nem muszáj, ne válaszolj!
bencemacska
@papa.49: ma, 8:48
Ezért vagyok megdöbbenve!
Biztos többet tud, mint mi!
papa.49
@bencemacska: Az biztos csak nem hülye hogy ő is ott üljön egyszer a csutigeci mellett a kóterban, mert ő se ,,ma született bárány,, erősen sáros ő is a fütyisz kb. 10 évében !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.