A Fidesz kizárását fogja kezdeményezni az Európai Néppártból (EPP) a belgiumi német ajkú közösség Keresztényszociális Pártjának (CSP) elnöke, mondván, hogy Orbán Viktor kormányfő számos alkalommal túllépte a határt, ugyanakkor elismerve, hogy az indítványa valószínűleg nem kap majd elegendő támogatást a pártcsaládon belül.

Pascal Arimont erről az RTBF belga közszolgálati televíziónak adott szerdai interjújában számolt be. A néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő elmondta, hogy az EPP megosztott a kérdésben:

többek szerint ha a párt meg akar felelni saját értékeinek, akkor ki kell zárnia soraiból a Fideszt, a többségi vélemény jelenleg azonban még az, hogy ezzel az egyetlen módját is elveszítenék Orbán "kordában tartásának".

Hangsúlyozta, ő maga a kizárás pártján van, de a másik álláspontban is "van valami", látva ugyanis Orbán "rendkívül Brüsszel-ellenes és idegengyűlölő" választási kampányát, jogosan vetődik fel az a kérdés, hogy mi lenne még akkor, ha a Fidesz tagja sem lenne az Európai Néppártnak.

A belga kereszténydemokrata politikus szerint amennyiben a magyar kormány nem vonja vissza az Európai Bizottság által élesen bírált jogszabályokat, akkor tényleg meg kell fontolni a Fidesz kizárását, de az is egy lehetőség, hogy addig felfüggesztik a párt tagságát, amíg le nem zárulnak az Európai Bíróság előtt zajló eljárások.

Arimont hozzátette, a fideszes EP-képviselők egyáltalán nem Brüsszel- vagy Európa-ellenesek, velük problémamentes a közös munka, a gond csak az, hogy a vezetőjük retorikája "teljesen eltér" az övékétől.

A kicsiny párt elnöke végezetül arról számolt be, hogy Európának nem sikerült jól kezelnie a migráció ügyét. "A 2015-ös válság félelmet keltett, azt pedig el kell ismerni, hogy Orbán a jó kérdéseket tette fel az embereket aggasztó problémák kapcsán".

"Amikor a politika nem ad jó válaszokat, akkor az emberek azon pártokat választják, akik valamilyen megoldást kínálnak, még ha az nem is jó" – mondta, hozzátéve, hogy véleménye szerint Orbán "egyszerű válaszokat" adott, amelyek hosszú távon nem jelentenek megoldást a problémára.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Végre! Ezt már régen meg kellett volna tenniük! Szégyen a párt számára, hogy ez retardált barom riszálja a méretes potrohát, s folyik belőle a tömény baromság!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 08:23
Ejnye szekus elvtárs,miért ilyen ideges?
Nem sikerült megszerezni az új besugói munkakört?
Szeretettel:tudod én Demke.
libellle
@Shikari: mier sért téged meg bárki akkor amikor rom´nnak mond. ök választották NEKED meg a kormányodat, egyenlöre
libellle
@Shikari: " Orbánék akkor is nyertek, amikor a Gyurcsányék által alkotott választási törvény volt hatályban, ami a szocik felé lejtett." akkor nyertek nem is kétségelem. Ellenben már a következö két választást veszitették. az utobbit teljesen.
juttka
@Shikari: G.O.V-d dühöngött annak idején, ő nem bírja elviselni a vereséget, ezért kezelik azóta is Grazban .Egyébként már sztem az is kimeríti a választási csalás tényét, hogy ukrajnai, romániai magyarok jelentkeztek be a határközeli falvakba, 1 házba 100-an is, mert a tisztességtelen választási törvény ezt megengedte. Ennek köszönheti G.O.V. a "győzelmét".
nezelodo
Olyan ez a két kolléga, mint az egykori diszkólány aki önmagával táncolt... Csak az nem volt tudathasadásos pszichopata, csupán egy elvarázsolt fiatal.
evacica
Már éppen ideje lenne! Orbán vissza él az EU türelmével,és csak bomlasztja az Uniót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.