Szájer József fideszes európai parlamenti (EP) képviselő nem a tényeknek felelő módon tájékoztatta az Európai Néppárt képviselőit és elnökét a múlt hét végi magyar választások menetéről és eredményeiről nekik írt levelében – jelentette ki Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán.

Niedermüller szerint Szájer "nem tényszerűen tájékoztatta" a néppárti EP-képviselőket a magyar választások menetéről és eredményeiről

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti képviselője, a párt stratégiai igazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, pártigazgatója és Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője a párt választási eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A képviselő aláhúzta, fontos tájékoztatni az Európai Parlament képviselőit és a magyar választókat is arról, hogy vannak más értelmezések is a választásokkal kapcsolatban.

A DK-s politikus kiemelte, több nemzetközi szervezet is megállapította a Fidesz médiafölényét, ugyanakkor a fideszes képviselő szerint a magyar kormánypártnak mégis hétszeres médiatúlsúllyal kellett megküzdenie.

Véleménye szerint a közszolgálati televízió is csak a törvény szabta öt percre hívta be az ellenzéki pártok képviselőik, miközben a kormánypártnak korlátlan idő állt rendelkezésre, hogy a hozzá közel álló, de még a velük nem szimpatizáló médiumokban is megnyilvánuljanak. Niedermüller Péter szerint a Fidesz kampánya "igaztalan dolgokon" alapult.

"Kifejezetten ellenséges, gyűlöletet keltő plakátokkal volt tele az ország"

- fogalmazott.

A képviselő aláhúzta, gyűlöletkeltőnek számít, hogy a kampány alatt elhangzottak olyan kijelentések is, amelyek szerint "vége lesz Magyarországnak, vége a magyar kultúrának, vége a keresztény kultúrának Európában, vége azoknak a hagyományoknak, amelyekre felépítettük az országunkat".

Végezetül kijelentette, nem ismer olyan nemzetközi felmérést és "nagy tekintélyű" újságot, amely "ne utalt volna arra határozottan és egyértelműen", hogy nem igazságos és sportszerű a magyar választási rendszer, amelynek segítségével a Fidesz újra kétharmados többséghez jutott. Hozzátette, ezzel nem kívánja elterelni a figyelmet az ellenzék felelősségéről, ugyanis még ebben a rendszerben is le lehetett volna győzni a kormánypártot.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Akkor talán ne a magyar újságírókat tájékoztassátok, hanem mondjuk az Uniós képviselőket!
A magyar újságírók tudják, hogy Szájer hazudott, nem a magyar újságíróknak kell ezzel tisztában lenni!
Zeta
Nehogy mar igazat mondjon, nem azt varják tőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.