A következő országgyűlésben a Demokratikus Koalíció kilenc fős frakcióval fog részt venni.

Kialakult a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójának végleges összetétele – közölte a párt sajtóirodája szerdán az MTI-vel.

A DK-nak három egyéni mellett hat listás képviselője lesz az Országgyűlésben.

A képviselőcsoport tagja lesz Hajdu László újpalotai polgármester, aki a XV. kerületben, Oláh Lajos, aki a VI-VII. kerületben és Varju László alelnök, aki Újpesten szerzett egyéni mandátumot. A listán mandátumot szerző hat képviselő közül hárman, Molnár Csaba ügyvezető alelnök, Niedermüller Péter alelnök Európai Parlamenti képviselők, és Ara-Kovács Attila, a DK külügyi kabinetjének vezetője a listán utánuk következőnek adják át mandátumukat – írták a közleményben. Ezért a DK frakcióját, a három egyéni mandátummal rendelkező képviselő mellett Gyurcsány Ferenc pártelnök, Vadai Ágnes alelnök, Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom vezetője, László Imre a DK egészségügyi kabinetjének vezetője, Gréczy Zsolt szóvivő és Arató Gergely oktatási szakpolitikus alkotja majd.

A párt közölte azt is, hogy a vidék lett az Orbán-kormány rombolásának egyik legnagyobb kárvallottja, a vidéki szavazók zömét mégsem tudták az ellenzék mögé állítani, ezért Nagy-Huszein Tibor, a DK alelnöke, vidékpolitikusa megbízatásáról lemondott.

Forrás: MTI, 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Vezetőszár helyett.. F R A K C I Ó!
.
Ez férfi munka volt egy olyan politikustól, aki NEM IJED MEG A SAJÁT ÁRNYÉKÁTÓL, sőt "árnyékot" vet egy pályatévesztett POLITIKAI KALANDORRA, aki a POLITIKAI "MŰVÉSZETÉT" kiérdemelten NÉP ELŐL bujkálással, génjéből fakadó CINIZMUSSAL képeSS művelni!
.
Érdemes lesz megtekinteni a PLENÁRIS ÜLÉSEKET, ahogy .. V Í V J A ... EGY-, és MÁSSAL a szócsatát, nem a HARCOT két győzteSS, és veszteSS rivális!
vörösbombázó
Megélhetési politikusok Pl. Székely Sándor aki a Szolidaritás mozgalom nevét váltotta aprópénzre.
Desischado
ha tényleg beülnek a Parlamentbe, akkor csak megélhetési herék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.