A külföldi munkavállalással foglalkozó szakember szerint új jelenségről van szó, ami a korábbi választások után nem volt tapasztalható. Nagyon megugrott a külföldi munkalehetőségeket keresők száma a vasárnapi választások után - ezt mondta a Portfolio.hu-nak Tanay Marcellt, a külföldi munkavállalással foglalkozó EuWork vezére. Tanay szerint az elmúlt két napban négyszer annyian keresték fel vonatkozó weboldalukat, többen is regisztráltak náluk, és ezzel együtt a telefonos megkeresések száma is nőtt.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Menekülnek a magyarok legalábbis akik tehetik a migránsbefogadó nyugati országokba. Korrupt, csaló, tolvaj Orbán illiberális államában se a migránsok, se a magyarok nem akarnak maradni.

Melyek a legélhetőbb országok Európában? Magyarország az utolsók között szerepel Orbánék óta! >> justpaste.it/1gm02
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Menekülnek a magyarok legalábbis akik tehetik a migránsbefogadó nyugati országokba. Korrupt, csaló, tolvaj Orbán illiberális államában se a migránsok, se a magyarok nem akarnak maradni.

Melyek a legélhetőbb országok Európában? Magyarország az utolsók között szerepel Orbánék óta! >> justpaste.it/1gm02
JAJMÁR
Már előtte is nézelődtem, de a döntésben segített!
gulyasgyula
Ja a szomszédék lánya meg most jön haza a párjával VÉGLEG Hollandiából ...Nekik is lesznek követői ..Elegük van -- lett a "" JÓ VILÁGBÓL ""...
F_Viktor
@gulyasgyula: Nyugi Gyula, egy év múlva menekülnek is vissza :-))
F_Viktor
@peterkelemen: Nem véletlenül esett a választásom Dániára...
Nessy
Sokan eldöntik majd, hogy kivel akarnak ill. nem akarnak együtt élni Magyarországon! Szót fogadnak Rogánnak.
A szomszédom fiai is az eredménytől tették függővé, hogy maradnak, vagy mennek Francia országba, ahol már több nyáron át dolgoztak és vissza várják őket. Több nyelven beszélnek, egyetemi végzettséggel.
Ha jól emlékszem szálloda vagy turisztika a szakterületük.
Hellcat
Mondtam előre, hogy lesz még 1 kivándorlási hullám...viszont így növelni kell majd a terheket mert egyre kevesebb dolgozó fogja eltartani a nem keresőket...
egyvandor
Nem értem ezeket az embereket. A mészarosnak már annyi cége van hogy simán el tudná őket látni munkával, főleg ha kellő lojalitással is meg vannak áldva. De ezeknek a mai fiataloknak nem a nemzet, a haza, a család ez első.
egyvandor
@gulyasgyula: Vannak akiknek eszük ágába nem jutna kimenni. El nem tudom képzelni, hogy valamelyik főtolvaj családtagja, volt mszmp-s kommiszár fideszes fiacskája, matolcsi, vagy mészaros rokonsága ... , külföldön keressen magának biztos megélhetést.
F_Viktor
@Hellcat: Írod:
"...egyre kevesebb dolgozó fogja eltartani a nem keresőket..."

orbán és első 2/3-a levette a válláról azt a felelősséget, hogy nekik kelljen eltartania, ingyenes egészségbiztosításban részesítenie a magyar embereket.
Nyugdíj híján az első betegség után bekerülnek majd a halálházakká váló kórházakba ahonnan majd tepsiben adják át a családnak, ahol az erősebb férfiemberek mehetnek is a temetőbe a sírt megásni.
Ez orbán demográfiai terve.
namihami
@Pegero: Az a ""vidéki értelmiség"" aki behozta a Viktort, az a lábát se tette még a határon kívülre. Tehát nem is érdeklődik semmi hasonló iránt.
Az a réteg, aki pedig megteszi (főleg a választási eredmény és annak hatására), az pont az a réteg, aki iskolázottabb, esetleg még nyelvet is beszél. Mi több, egyre nagyobb az a réteg, aki már nemcsak a felsőbb. de a középiskoláit is kinn végzi el. És azok (legfeljebb) addig fognak hazalátogatni, amíg egyáltalán élnek a szülők. Tudod:: ezt hívják ""skype-generációnak"".
Persze, ehhez kell az a tudásháttér is, amit majd nem itthon fog kamatoztatni. Nekünk marad a Fidesz-választóval elegy 6 osztályos garnitúra. És ez ennek a választásnak is köszönhető nagyrészt.
namihami
@Pegero: És ezeket (diploma, nyelvizsga) mikor? Mert ugyebár, nem mostanság.
Ennek a ""8 évi garnitúrának"" kizárólag a megszerzett földjeit túró vagy valamelyik összeszerelőüzemben ""chaplinező""-szintű emberek a jó állampolgárok. Dolgozz, szavazz és halj meg az általunk finanszírozott körházak súrgősségi osztályainak valamelyikén, mielőtt nyugdíjat kéne neked fizetni.
'Elég, ha heti 5 órában tanulsz mindent, mert a kapa kezeléséhez még sok is lenne. A három kereszt bőven elég, amikor az intéző kiadja a heti béredet.---kb. ez a jelenlegi mentalitás.
namihami
@Pegero: Olvasd el ismét, hogy mi a tüntetés célja és oka. Nem a heti 5 óra ellen ágálnak. A tüntetés oka éppen az, hogy olyasmit kell tanulni, éppen azt taníttatnák meg velük, amit csak a poroszos ""magold be""-tipusú oktatás vár el tőlük. Nem a biflázás lenne fontos, hanem az értelmes, az összefüggésekre rámutató ismeretek gyarapítása. Kedvenc géptan-tanárom mondá azt (kb. 45 évvel ezelőtt), hogy ""Uraim (képzeld el ezt akkor--URAIM), én nem azt tanítom meg önöknek (másik--ÖNÖKnek), hogy mi a képlet, hanem, hogy ezt hol találják meg. És, ami nap mint nap kellett,azt úgyis megtanultuk kivülről. Ami pedig nem volt fontos, azt tudtuk, hogy hol keressük.
Na, ezt és így kellene. Már csak a 21. század miatt is.
division
@Pegero: Azért ezt gyorsan megállapította a HVG:-)
csipetke
Sajnos ez így van.A szűk családomból is külföldre megy dolgozni nagyon sok pénzért az informatikus fiatal rokon.Azt mondta,megvárja a válsztást,ha a fidesz nyer,elfogadja az állást,amit Luxemburgba ajánlottak,és most megy.Nagyon sajnáljuk,de megértjük.
Pálinkás Pál
@Pegero: Igen,hány fideszsegget nyaltál fényesre??? Mert ha nem azt teszed,két diplomával majdnem keresel annyit mint egy New-Yorki szemetes!!!
csipetke
@Pegero: 00:54 Azért ennek utánanézhettél volna.A diákoknak nem az a gondjuk,amit te írtál,hanem az,hogy napi 8-9 órájuk van,az ingázók még eztán írnak otthon leckét,esetleg éjszaka,és olyan dolgokat kell tanulniuk,amiknek a nagyrészére a büdös életben sose lesz szüksége.Hasznos tananyagot akarnak,és hasonló úri huncutságot.Sajnos nem lesz aki tanítsa őket,mert a tanárok nagyrésze is külföldön van már,és őrületes nagy a tanárhiány is.
De a kormány büszke,hogy megszüntették a munkanélküliséget.Hát így aztán büszkék is lehetnek...Teljesen kiüritik az országot.A kis Rékasi azt mondta,hogy a legutolsó majd kapcsolja le a villanyt.Asszem nem is kell olyan sokat várni erre..
gulyasgyula
Az is előfordulhat meg a fordítja is ..Német szomszédaim szerint ha így megy 1-év mulva bele fulladnak a migránsokba ...
JAJMÁR
@gulyasgyula: Ja, csak azoknak 80 % magyar!
gulyasgyula
@JAJMÁR: ..Ezek törzsgyökeres Németek csak a választásra vártak ..Mivel nincs változás a fél ország itt fürdik , költik a pénzüket a termálba ..Erről meg ezeknek a véleményéről nem ír a média se itt se Németországban ...Ők imádják Orbánt ...
nezelodo
@csipetke: Az enyémeket kint érte a választás eredménye, látogatóba mentek, és úgy néz ki szétnézés lett belőle, szintén informatika, kitűnő nyelvismerettel, és képzettséggel, mindkettő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.