Szükség van a romákra az európai munkaerőpiacon, a munkahelyteremtés pedig fontos tényezője Európa legszegényebb rétegei integrációjának.

Járóka Lívia: szükség van a romákra az európai munkaerőpiacon
Fotó: MTI

Mindezt gyárak nyitásával, kis- és középvállalkozások fejlesztésével lehet elérni – jelentette ki Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

A képviselő az Európai Parlamentben tartott, az uniós romastratégia 2020 utáni jövőjéről szóló konferencián elmondta:

faji- vagy etnikai származásra való tekintet nélkül meg kell erősíteni az egyenlő bánásmód elvét, annak érdekében, hogy ez a cigányellenesség felszámolásáért folytatott küzdelem hatékony eszköze legyen.

A néppárti képviselő hangsúlyozta: a 2020 utáni időszak egyik fő célkitűzése, hogy az Európai Unió olyan jogi szabályozást vezessen be, amely szankcionálna egyes tagállamokat. Mégpedig azokat a tagállamokat, amelyek nem valósítják meg teljes körúen a kitűzött célokat.

A szóban forgó célok megvalósításának elmaradása ugyanis veszélyezteti Európa versenyképességét. A demográfiai mutatók ugyanis arra utalnak, hogy 2040-re megnövekszik a szegényebb rétegekből származó munkaerő létszáma. A szükséges képzés felgyorsítása érdekében pedig vállalkozásfejlesztő programok elindítása is szükségessé válik – tette hozzá a képviselő.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
"Mindezt gyárak nyitásával, kis- és középvállalkozások fejlesztésével lehet elérni – jelentette ki Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő"

Drága képviselő asszony,ha kinyit a gyár akkor biztos bemegy a roma dolgozni?
Mit fog termelni a hatosztályával?Bukfencet,vagy gyereket?
Láttunk már egy kisvállalkozást fideszes módra fejleszteni(Pénztáros Lőrincét),kösz de nem kérünk többet.
bencemacska
@human: ma, 10:32
"Kivétel erősíti a szabályt"
Én is ismerek többet is, aki rendes munkahellyel rendelkezik, és megpróbál leszakadni a rokonságáról! Azok viszont nem engedik! Követelik, hogy menjen "haza".
Minden boltban ki van írva, hogy munkaerőt felveszünk, de csak a biztonsági őrök között látok cigány származásút!
A piacon viszont sok zöldségárus van! Szoktam is náluk vásárolni!
verőce21
@bencemacska: (18:31) Jól írod, a zöldségpiacokat - hagyományosan - most is a cigányok üzemeltetik és a cigánymaffia tartja fenn, majd minden nagyvárosban.
Clavigo
Farka Flóriánra is szükség van...,,meg Shikarira is...
human
@bencemacska: Én például a tévéből is hiányolom a cigány műsorvezetőt, riportert. Van egy-kettő de a pozitív példa miatt több kellene. Persze nem minden áron. Szakmailag legyen olyan szinten ami kell.
nezelodo
@human: A rossebnek hiányzik a Rákay Filip Kálmánka a trágár dumájával együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.