17 olyan szavazókört számoltunk össze, ahol az összes listás szavazat 20-60% egyszerűen eltűnt amiatt, mert rosszul bonyolították le a választást. Az eltűnt szavazatok túlnyomó része az ellenzékre adott szavazatokat érintette. Bénázásnak tűnik, nem szervezett csalásnak.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
@RonaGyuri: - szerintem akkor nálunk is meg kéne..., nem adtak borítékot, mikor reklamáltam azt mondták nem kell. - mindenki úgy szavazott mikor ott voltam!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: fontos erre csak egy korrekt megoldás létezik: a több nemzetiségi szavazóval rendelkező szavazókörök jegyzőkönyveit felül kell vizsgálni, s ahol ez, vagy hasonló történt a szvazást meg kell ismételni!!! =))
anka
@RonaGyuri: - szerintem akkor nálunk is meg kéne..., nem adtak borítékot, mikor reklamáltam azt mondták nem kell. - mindenki úgy szavazott mikor ott voltam!
RonaGyuri
@anka: elvben igazad van, de az csak egy formaság, érdemben nem befolyásolja az eredményt. Azonban itt arról van szó, hogy nem a megfelelő szavazólapokat adtak, emiatt az eredmény erősen torzult!
Pálinkás Pál
Azért roppant érdekes hogy rágódtok ezen a "csalás" dumán...felnéztem a Kurucra...szó se róla hozza a szokásos formát,főként a kommentekben, de ott érdekes módon ez nem téma...!Pedig ha a kuruc nem kiabál csalást...no mindegy,ezt csak az érdekesség kewdvéért tettem ide!!
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: Az úttörő nem lop csak kiegészíti hiányos eszközeit

A derék Kis-sally megint megaszonta

Hol másutt, mint a derék Magyar Hírlapban – jól van jól, az mno.hu-n már egy ideje nem szerepelhet, pedig hívták =)) - Kiszelly Zoltán politológus osztja az észt.
Nem, nem azt kifogásolom, hogy
„Teljesen alaptalanok az ellenzéki vádak”,
még azt sem, hogy
„A szabályok nem a Fidesznek, hanem a mindenkori legerősebb pártnak kedveznek, nem a kormánypártok tehetnek arról, hogy az ellenzék tagolt ”.
Csak és kizárólag azt, hogy „A választás lebonyolítása átlátható és professzionális volt”! =))
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: természetesen lehettek csalások...de ugye megegyezhetünk abban hogy nem azon múlott??Hanem egy töketlen,széthúzó ellenzéken...És azt is tudomásul kéne venni hogy amíg,főleg vidéken ennyi félanalfabéta szavazhat,addig nem kell túlbonyolítani a dolgot...amerikai módszer...orbán vs. egy jelölt orbán ellen...akkor talán nem zavarná össze az embereket hogy kit válasszanak!!!
relatív
@Pálinkás Pál: A jelenleg regnál véleménye ez, de azt IS jó ha egy értelmes ember észre veszi, hogy ezeket a körülményeket - melyek a szavazást ennyire torzítják, több formában IS - kik hozták létre.

Lehet sóhajtozni, hogy ennek ellenére milyen " bénák " voltak az ellenzéket jelentő sokaságok ( volt egy pár párt : vagy 100 ), de mondja már meg a túlokos kommentelők milyen lehetősége lett volna - más - az ' igazi ' ellenzéknek ?!

Sőt, én nem láttam a szavazás előtt erre egyetlen javaslatot sem, ami kedbvezőbbé tete volna a kimenetelt.

Például az a egymás személye elleni fenntertás, mely kimondottan a regnáló politikájából fakadóan van jelen a magyar közéletben, mint generális gyűlölet-szító mindenki mindenki ellen, csak az állami pénzek osztogatásával összetákolt egyetlen tömörülés összetartása mellett ?!
relatív
És, ha egy ország szavazása ennyi ismert - és nagyin sok nem ismert -, problémák közt kerül lebonyolításra, minimum ( a győzte pártnak főleg ) az tényleges állásfoglalás igazságát kell elérni, akár új szavazással IS !

Minden értelmes országban ezt tennék !
JAJMÁR
Ez az eredmény minden szempontból torz. Egy torz kampány eltorzult közvélemény szavazatait még egy kicsit torzította a felkészületlen NVI! Így született egy rémország!
no nem nagyon... mondjuk, és hagyjuk?
Nem, dehogy! Kezdve a torz választási törvény helyreállításával, teljesen új választást kell kikövetelni!
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: nos igen és nem. Abban igazad van, hogy nem a csalásokon múlott, abban is igazad van, hogy az ellenzék töketlen volt, de azon sem. Amin múlott az a nép, az isten adta nép mely... ennyire buta, korlátolt és gátlástalan és magához hasonló gátlástalan trógereket akar látni a kormányrúdnál! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: bocs gyorsan küldtem el. Azonban ettől függetlenül a problémákat ki kell vizsgálni és korrigálni (javítani, ha kell újraszámlálni és ahol az kell megismételni), mert azt a törvény előírja!
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: De ha jól emlékszem,tiltakoztál amikor vona felvetette a végzettséghez kötött szavazati jogot!!
Csizmás Kond
...a szavazás megtörtént...most csak kussolni kell...
Pálinkás Pál
@relatív: talán gondolj vissza a vásárhelyi példára...1...azaz 1 jelölt volt a fidesz ellen..érdekes,befutott!!!
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: rosszul, nagyon rosszul emlékszel, mert nem szoktam erről nyilatkozni. De ha valahol szóltam, valószínű azt jeleztem, hogy nem a végzettség a megfelelő szelekció! =))
relatív
Nézve a média reagálását a szavazás utáni helyzet kaotikus ( az ismét több médium megszűntetésére, mely nem a regnálók körét érintik ) helyzetére, érzékelhető az egyes média-szereplők saját egzisztenciájának görcsös védelme, mely a ' hátrányokat elszenvedők ' finom belerugdosásával bizonyításra IS kerül.

Persze korábban sem szűkölködött a teljels - bármilyen ' színezettséget ' IS hangsúlyoztak - média a regnáló ellenzékeként jelentkezőkkel szemben ágálni, de ami manapság dívik az egyenesen szégyenletes !

Az országban teljes tabularázás indokolt ez ellen a dzsentri attitűd ellen, mely rátalepedett az országra a rendszerváltás kisérőjeként.

Rendre azok a kapcsolatrendszerben, és nem a teljesítményre alapozó körök érvényesülnek - a kevés kivétel csak vergődik e keretben - melyek a hatalom árnyékában mindenek felett érzik magukat, és nagyfokú cinizmussal utasítanak vissza minden tényeken alapuló kritikát IS, bár honnan érkezik ez !
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: Persze hogy nem az a megfelelő,de legalább kizár bizonyos elemeket,mindketten tudjuk kikről van szó!!!
Katalina62
@Csizmás Kond: ha ilyesmi a Gyurcsány kormány alatt történik, akkor is? Szerintem felháborodva tiltakoznál, és teljes joggal!
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: nem tudom, de mint konzervatív elitista én csak a Platon-i demokráciát tudom elfogadni! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: sajnos a szocializmus ebben a dologba nagyon bekavart, mert az iskolázottság nem csak, sőt gyakran főleg nem, a tehetség alapján, hanem a papa párttagkönyvén múlott. Így aztán diplomát kapott olyan alak is, aki legfeljebb traktorosnak lenne jó, de annak is csak a szocialist mezőgazdaságban! =)) Ugye tudod kiről beszélek? =))
bencemacska
@RonaGyuri:07:13
Az, hogy én tévedek, - mindegy, hogy tudatlanságból, vagy rosszhiszeműen -nem lehet mások felelőssége, csak az enyém, és aki megbízott a feladattal.
Hogy a levonás megváltoztatja a szavazati arányokat, az meg a törvényhozó felelőssége! Mindenkié!!!
Aki beterjesztette, aki megszavazta, és aki jóváhagyta.
És persze azt se hagyjuk ki , aki nem használt ki minden jogorvoslati lehetőséget a törvény hatálybalépése előtt, vagy azt követően!!!
qxy
Csak nem olyan volt mint az átkosba a május elsejei " Önök kérték" ??
.- Na, maga nem részeg, meg fogjuk kérdezni mit szeretne látni és maga azt mondja hogy .-
Hazám Hazám, Mert ezt szereti
.- De hát, nem is ismerem ezt a Hazámvagymit.
.- nem baj, maga ezt kérte.
RonaGyuri
@bencemacska: a levonásos dolog régi, már 97.C-ben is benne volt, s bizony minden fórumot rendben megjárt; sem szakmai, sem jogi ellenvetés nem volt. Persze nem tömeges hibákra készült. Ezért is mondom, hogy ezeken a helyeken MEG KELL ismételni a szavazást!
bencemacska
@RonaGyuri: ma, 07:22
„A választás lebonyolítása átlátható és professzionális volt”! =))
Az a "professzionális", ahol a Választási Bizottság, vagy a szavazat szedő bizottság tagjai nem ismerik, vagy nem hajtják végre a feladatukat?!
A kivitelezés pocsék volt!!!
RonaGyuri
@bencemacska: b...meg ezt nem én mondtam, hanem a Kiszely, sőt kigúnyoltam azt a kis tetű politológust ezért a mondatért!
bencemacska
@RonaGyuri: ma, 16:25
Ismereteim szerint az arra az esetre vonatkozik, ha hiányzik a szavazólap.
De ha én adom ki rosszul!? Az felkészületlenség, trehányság, és amit akarsz, minden benne van!
bencemacska
@Pálinkás Pál: ma, 07:33
De ahhoz több forduló kell, vagy - hogy Amerikánál maradjunk - előválasztások!
RonaGyuri
@bencemacska: nem eredetileg a csalások ellen lett volna, de abban igazad van, hogy ez egy karkatasztrófa, ami így lett
RonaGyuri
@bencemacska: @Pálinkás Pál: az amcsi dolog nagyon más; főleg hogy ti nem is a parlamenti választásokról beszéltek! =))
relatív
I@Horizont: Igen éppen ezt fejtegetem, hogy minden tényt elmismásolnak, míg a regnáló ellenfeleit most IS, és korábban IS anyázzák ( vannak tanultabbak, akik más módon, de ugyanezt jelenti ! )

Minden ki be van s...va, vagy annyira félti az egzisztenciáját, hogy beáll a sorba...

Meg lesz ennek a böjtje, kinél így ( rabosítva ( kinél úgy ( elmegy a fiatalabb nemzedék, és éhen hal ! ) !
bencemacska
@RonaGyuri: ma, 16:46
Igazad van, nekem is az elnökválasztás jutott eszembe, így lesz egy az eggyel szembeni párharc!
Na ez nem az én napom. Nem is próbálok eszmét cserélni, míg nem tudom egy kissé megemelni a vérnyomásom!
Eladott Ország
Az évszázad csalása - avagy hogyan vezessünk egy egész országot az orránál fogva
Nézzük meg közelebbről a 2018-as országgyűlési választások végeredményét:
start.hubzilla.org/page/doc/az+%C3%A9vsz%C3%A1zad+csal%C3%A1sa+-+avagy+hogyan+vezess%C3%BCnk+egy+eg%C3%A9sz+orsz%C3%A1got+az+orr%C3%A1n%C3%A1l+fogva
bencemacska
@Horizont: ma, 16:49
Nincs bizonyíték!!!
Lopni, csalni is tudni kell!!! Élesebb ész kell hozzá, mint a munkához!
bencemacska
@RonaGyuri: ma, 16:35
Igazad van, így is értettem, de pongyolán fogalmaztam. Elnézést, ha úgy értelmezhető, hogy neked tulajdonítottam ezt a blődséget.
És ezt már meg is írtam egyszer, de nem tudom, hova lett!?
RonaGyuri
@Eladott Ország: sajnos a cikkben foglaltaknak édes kevés köze van a tényekhez; buta, tudatlan és tájékozatlan hangulatkeltés!
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: Tudom hogy más...én csak az elméletről beszélek...hogy kétpólusú választás..orbán marad vagy bukik...a technikai részletekbe most nem mentem bele!!
Csizmás Kond
@Katalina62: tiltakozni...mi ellen ?...hogy az emberek nem szavaztak a nagyszájúakra?
Csizmás Kond
...és hol van a frissenmegválasztott vásárhelyi nagyszájú ?...bedugult ?...pedig mekkora melldöngetésnek járt a végére ...
Katalina62
@Csizmás Kond: pontosan érted, hogy mit írtam, de nem akarod érteni! Inkább mellébeszélsz! A Fidesz győzelmét nem vitatom, a győzelem mértékét, m a választás tisztaságát viszont igen! Fordított esetben, már fél Budapest égne, és nem emelnéd fel a szavad ellene!
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: Élet-halál kérdése volt nyerni a csúti cigánynak. Mindent meg is tett érte, semmi sem volt drága, nem lehetett vesztenie.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.