Brüsszel folytatja Magyarországgal és a magyar emberekkel szemben – véli a külügyminiszter.

Szijjártó: a magyar kormány továbbra is ellenáll a nemzetközi nyomásnak
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A választás eredményét követően fokozni fogják a nemzetközi nyomásgyakorlást Magyarországgal szemben, de a kormány megújult erővel továbbra is ellenáll ennek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter újságíróknak csütörtökön Dunakeszin.

A tárcavezető kiemelte: a választás után Európában a magyar emberek által kifejezett politikai akarat a legerősebb, legegyértelműbb és legvilágosabb politikai akarat.

Ma Magyarországon áll a legszélesebb körű, legátfogóbb és legdemokratikusabb felhatalmazás a kormányzati munka mögött

- mondta.

Szijjártó Péter kijelentette: ugyanakkor

Brüsszelben tovább folyik a magyar emberek és akaratuk semmibe vétele.

Ma az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) a Magyarországról szóló jelentésről tárgyal, "ma mutatják be a Soros-jelentést" – közölte.

A külügyminiszter felidézte: szerdán megkeresték a LIBE-bizottságot, hogy a magyar kormány képviseletére legyen lehetőség, hogy kifejthessék az álláspontjukat. Azonban a bizottság vezetői ezt a kérést visszautasították. Ezzel "leleplezték magukat", a LIBE-bizottság "súlyosan antidemokratikus" eljárást folytat az országgal szemben, hiszen nem számít nekik a magyar emberek véleménye, akarata – vélekedett.

"A választási kampányba is megpróbáltak beavatkozni"

Úgy látja, a választási kampányban is számos nyílt beavatkozási kísérlet volt a belpolitikai folyamatokba, azonban a magyar emberek világossá tették, hogy "köszönik szépen a tanácsokat", de majd ők eldöntik, hogyan nézzen ki Magyarország jövője.

"Dacára a Soros-hálózat mindenfajta beavatkozási kísérletének", dacára az EU vagy az EP minden beavatkozási kísérletének, a magyarok saját maguk világos döntést hoztak

- mutatott rá.

Szerinte "ennek ellenére a politikai támadássorozatot Brüsszel folytatja Magyarországgal és a magyar emberekkel szemben".

Holott a magyarok "minden kétséget kizáró felhatalmazást adtak a bevándorlásellenes kormány számára", hogy folytassa munkáját – közölte.

Újult erővel a "Soros-birodalom" ellen

Azt mondta, "a Soros-birodalom, azok, akik beavatkoztak a magyar választási folyamatba", most rendkívül csalódottak, mert minden kísérletük ellenére a magyar emberek nemet mondtak a bevándorláspárti politikára és azokra a pártokra, amelyek ilyen álláspontot foglaltak el a kampányban.

Ezután a nemzetközi nyomást növelni fogják Brüsszelben, New Yorkban és Genfben, de a választás eredményéből fakadóan a kormány "megújult erővel, megkettőzött akarattal" ennek a nyomásgyakorlásnak ellenáll, ahogyan eddig is – mondta.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
De hát még nincs is hivatalos végeredménye a választásnak! Akkor mire fel?:
"Ma Magyarországon áll a legszélesebb körű, legátfogóbb és legdemokratikusabb felhatalmazás a kormányzati munka mögött"
Egyébként is a 48>52 mióta?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ahogy szoktad derék külgarázda ellenállsz a józan észnek! =))
kereső
De hát még nincs is hivatalos végeredménye a választásnak! Akkor mire fel?:
"Ma Magyarországon áll a legszélesebb körű, legátfogóbb és legdemokratikusabb felhatalmazás a kormányzati munka mögött"
Egyébként is a 48>52 mióta?
Commenter
@kereső: hivatalos végeredmény? Az meg minek? Úgy is az van, amit akarnak! El lesz csalvaa hivatalos végeredmény is! Erre a vonyító, uszító retek kakaduba oltott csivavára meg legjobban a szájkosár illene!
cikicakk55
Ezt nyomatják orrba-szájba,miközben engedik befelé a migránsokat,már azt a nagyon keveset,amelyik annyira hülye,hogy pont itt akarja kivárni,még kap papírokat ahhoz,hogy leléphessen innen. Ezeket a KDNP nem tanítja meg a 10 parancsolat egyik pontjára sem? Igaz,mit várjunk tőlük,mikor ők is csak hazudni tudnak. Ebben az országban akkor sem nyerhettek volna az emberek,ha 100% megy el szavazni. Most már tényleg ne a magyar népet birkázzuk,hanem az ellenzéket,mert Ők voltak képtelenek összefogni. A nép olyan tömegben ment el szavazni,hogy ilyen még nem is volt és mindenki tudja,hogy nem a Fideszért ment el ilyen rengeteg ember.
tudode
Ezek úgy építgetik ezt az ILLIBERÁLIS IZÉT, amelynek ..
tudode
@tudode: Bocs. valamit megnyomtam a tíz ujjam közül valamelyikkel, de folytatom:
.
Ezek úgy építgetik ezt az ILLIBERÁLIS IZÉT, amelynek csupán .. B E F E J E Z É S É R E .. kaptak a választóktól, na nem BIZALMAT!
.
Ezek ezt a 2,1 + 1,7 millió rendszerbe szervezett "korrupciós" szavazatot GYŐZELEMNEK könyvelik el, pedig ne .. B Í Z Z Á K ... E L ... M A G U K A T!.
.
Ugyan az ORSZÁG sajtói "lájtosan" ítélik meg ezt a SS győzelmet, de a VILÁGHÁLÓ tele van azzal, hogy FÉLREVEZETÉSSEL, CSALÁSSAL "büszkélkedhetnek"!
.
Pld a Kanadai Hírlap "távirati" stílusban összegzi MIRE IS SZAVAZTAK a magyarok:
.
------ A magyar beteg
2018 ÁPRILIS 9
kanadaihirlap.com/2018/04/09/a-magyar-beteg-3/
.
Ezek miatt SZÉGYEN lett magyarnak lenni!!!
.:
.

..
csipetke
Hülye kakadu.Nem a magyar emberek ellen van Brüsszel,hanem az elmeroggyant vezíretek ellen leginkább,aki a teljes pusztulásba viszi az országot.
nemfideszes
Petike ti csak a józan észnek és a tisztességnek álltok ellent, semmi másnak...
Commenter
@csipetke: ez őt nem érdekli hogy bedöntik az országot. Akinek tiniként az a legnagyobb álma és inspirációja hogy Orbánnal, az ideáljával egyszer kezet foghasson majd arra nincsenek szavak már. Apropó, azóta mosott már kezet szájtátó?
csipetke
@Commenter: Hááát,akinek az a legnagyobb álma,hogy egyszer majd kezet foghasson orbánnal,azt pszichiáterhez küldeném imádata tárgyával együtt...
Itsuka Nakimaga
Azért a külföldi források ne aggódjanak: a pénznek nem fogunk ellenállni! Ezután sem!
tudode
A háttérben hallgatom a Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság ülésén elhangzókat!
.
Ahelyett, hogy .. i z m o z n a ... ez a LEJÁRT LEMEZŰ FRAKCIÓVEZETŐ, nem csak emiatt, minden miatt .. S Z E M L E S Ű T V E ... kellene járniuk, kelniük!
.
www.europarl.europa.eu/ep-live/hu/committees/video?event=20180412-0900-COMMITTEE-LIBE
.
Miért is?
.
Amiatt, mert az Európai Únió .. t ö r t é n e l m e .. óta ez az első olyan .. J E L E N T É S, amely O1G illiberális rendszerét minősíti, szirénhangjával megosztva még az EU-t is!

Valójában a ... N É P P Á R T .. köpenyébe bújva KÖVETI/K EL saját országuk ellen azt, amely a XXI. században már NONSZENSZ, egy PATÁS ÖRDÖG szüleménye!
Csizmás Kond
Azért kaptak többséget, hogy véghezvigyék amit meghatároztak.
Commenter
@csipetke: én is. De bejött. Az akkor még liberális OV ellátogatott egyszer abba az egyházi gimáziumba ahová Pettyeske járt és megvolt a kézfogás. A többi már történelem, sajnos és most is épp írják. Én meg csak távolról csodáltam mindig azokat akikről úgy gondoltam hogy az élet egyes területein (politika, művészet, oktatás stb) valami nagyot, maradandót és emberit, humánusat alkottak. Ez van.
Nessy
@Csizmás Kond: Persze! Fidesz matek! 48% = 70%.
Biztos örülnél, ha a 70%-s prémium csak 48 % lenne a valóságban!
mackoka46
Bezzeg a kartell nyomását te se bírtad...
terlasz
A többség mögött hatalmas csalások vannak! A többségnek mondott kisebbség a magyarság, de fogalmazhatunk úgyis, hogy az emberiség szégyene!
Csizmás Kond
@Nessy: Nekem te ne matekozz...főleg ne ebben a témában...itt tisztán látszik hogy ki mit akart, csak néhányatoknak soha semmi nem tetszik.
Az nyert akire többen szavaztak és azért szavaznak valakire többen mert a mások nem tudják elnyerni a bizalmukat...a többit gondold utána.
Nessy
@Csizmás Kond: A számok aránya nem tetszés vagy nem tetszés mutatói/
Ha a 48 kevesebb, mint 52 akkor akkor a 48 a kisebbség.
De menjünk még tovább! 70% részvétel, 48 % fidesz, az a választó polgárok max. 44 - 45%-a. Tehát még mindig kevesebb, mint fele.
Egyébként. hogy mit akar a több mint kétszázezer jó pénzért a fideszre szavazó "kibic" az irreleváns, csak ettől függetlenűl mindannyian megszívjuk.
A matekra még annyit, hogy anno nem unortodox volt a matek oktatás.
Bár, szórakozásból bebizonyítottuk, hogy kevesebb a több. Lassan az akkori szórakozásból mára valóság lesz.
Csizmás Kond
@Nessy: tőlem addig nyomhatod a sódert amíg akarod, viszont ha Magyarországon csak három ember szavazott volna és abból kettő a fideszre akkor is a fidesz nyert volna...ez ilyen egyszerű.
És fidesz...zúgjátok a semmit, nem a fidesz szavazott hanem az emberek, tehát az embereket kéne megkérdezni miért szavaztak rá.
A baloldal nagyon elbukott, most nem kiteregetni kéne a felsülést, hogy a kutyát sem érdekelte a dumájuk, hanem behúzni a farkat és hallgatni. A filozófikus spekulációs számítások ide vezetnek...előtte kellett volna szétnézni nem utána nyafogni.
Nessy
Amennyiben nálad 2*2 = néha 5, néha 3. akkor nincs miről polemizálni/
Az utólagos nyafogást légy szíves adresszáld az esetlegesen majd egészségügyi ellátásra, használható tudásra számító híveknek.
Köszönöm az "építő kritikákat".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.