Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere azt mondta a Délmagyar.hu-nak, ha jelölik, vállalná az ellenzéki párt vezetését.

A portál cikkében felidézte: Toroczkai László hétfőn közösségi oldalán kritikát fogalmazott meg pártja választáson elért eredményei miatt. Egyebek mellett azt írta:

Vona Gábor megbukott, de a Jobbik él. Ha azonban Vona Gábor úgy gondolja, hogy nem végleg bukott meg, s a lemondás is csak látszólagos lesz, azzal kivégzi a Jobbikot.

Toroczkai már bejelentkezett a Jobbik vezetésére

Fotó: YouTube

Toroczkai László kedden részt vett pártja országos választmányi ülésén, szerdán pedig az elnökségi ülésen.

A Délmagyar.hu azt írta: a politikus megerősítette, szerinte a Jobbik nem tud azon az úton haladni, amelyen eddig, ha nem lesz stratégiai szintű, gyökeres változás.

Vona Gábor lemondott, az elnökség ezt elfogadta, tisztújító kongresszuson dől majd el, hogyan tovább. Abban egyetért mind a választmány, mind az elnökség, hogy változásra van szüksége a pártnak

- mondta Toroczkai László.

A lapnak arra a kérdésére, hogy vállalná-e a párt vezetését, azt válaszolta: ha felkérést kap, vagyis a tagszervezetek legalább 20 százaléka őt jelöli, akkor

nem szalad el a feladat elől.

Hozzátette, a lehető leggyorsabban meg akarják tartani a tisztújító kongresszust, szerinte egy hónapon belül eldől minden. Arról, hogyan tudja majd összeegyeztetni a polgármesteri és a pártelnöki feladatait, szerinte még korai beszélni.

Vona Gábor nem méreti meg magát a Jobbik tisztújításán és listás parlamenti mandátumát sem veszi át. A leköszönő pártelnök ezt hétfőn a Facebook-oldalán tette közzé.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Vissza áll a ner rendje az lmp lesz a királyi baloldal, a jobbik meg a radikális jobboldali ellenzék, akitől védeni kell a demokráciát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
@papa.49: A nemzeth nevében tette. Balsaí ezeket nemzethy hőssé nyilváníttatta.
papa.49
@egyvandor: Mert a Balsai se különb tőlük !!!
Nessy
Toroczkai és csapata szolgálatra jelentkezik, hátha megint szét kell kicsit bontani a belvárost!
human
Ez jó hír. Végre nem kell azon tipródnom, hogy vajon a jobbik tényleg néppártosodik-e. Toroczkai lesz rá a garancia, hogy nem.
szép új világ
Na pont az kell ennek az országnak, hogy Orbán után még Toroczkait is rászabadítsák.
Edmond Dantes
Hát ha valaki még a nevét is lecseréli,hogy a magyarnál is magyarabbnak látszódjon,attól az alaktól mi a fenét akar egy normális ember? Maradjon Tóth,aztán keressen magának valami civil foglalkozást.Már tényleg csak ő hiányzik ebből a morálisa lezüllött országból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.