Vádat emelt az ügyészség egy szerb kamionsofőrrel szemben, aki tavaly Szatymaz külterületén a tilos jelzés ellenére egy 180 utast szállító személyvonat elé hajtott a vasúti átjáróban – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Vádat emeltek a vonat elé hajtó szerb kamionossal szemben

Szanka Ferenc közölte, a férfit a vasúti közlekedés biztonsága elleni súlyos testi sértést okozó gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolják.

A vádirat szerint a sofőr kamionjával 2017. július 20-án a tilos jelzés ellenére behajtott a Szeged-Budapest között közlekedő vasútvonal átjárójába. Ezt a 100 km/h sebességgel közlekedő mozdony vezetője észrevette, az átjáró előtt mintegy 160-170 méterrel gyorsfékezésbe kezdett, ennek ellenére nekiütközött a kamion pótkocsijának, azt a sínekről lesodorta és felborította. Az ütközés következtében kidöntötték a vasúti átjárót védő lámpaoszlopot is. A vonat az ütközés helyszínétől mintegy 300 méterre állt meg. A kamionnal ütköző mozdony hat személykocsit vontatott 180 utassal.

A balesetben a mozdonyvezető 3-4 hónap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, az utasok közül senki nem sérült meg. A mozdonyban mintegy 50 millió forintnyi kár keletkezett – tudatta a csoportvezető ügyész.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.