Sem a kelet-európai dolgozók elleni kampányok, sem a Brexit nem veszi el a kedvét azoknak a magyaroknak, akik Nyugat-Európában akarnak munkát vállalni. Aki menni akar, azt már az is kevésbé érdekli, milyen munkát talál kint.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
@Eriksson: 11.22
Így pontosítanám:
Azok, akiknek nem mindegy, hogy hol élnek, azok fognak kivándorolni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Béla333: Szebb jovot, ahogy Vona Gabor szokta volt mondani. :-)
Sziszifusz
@Eriksson: 13:21
Talán-talán vidéken is kezd ébredezni a lakosság. Most értesültem arról, hogy a szombati demonstrációra a környékbeli pedagógusok körjárathoz csatlakozva autóbusszal Budapestre utaznak. Hallottam azt is, hogy többen, személyautóval, telekocsival mennek a fővárosba..
emerencia
@F_Viktor: 11:40 Ezt már régen tudjuk de akinek mondtam az vagy nem hitte el vagy egyszerűen kinevetett. (Diplomás, önmagukat "értelmiséginek" titulált emberek is voltak köztük.) Az ostobaság az orbáni illiberális rendszer egyik legfőbb támasza. :((((((
F_Viktor
@emerencia: Igen, azt gondolják, ha ma kapják, akkor fél év múlva is jár nekik.
Munkaerőhiány mikor jelentkezett? Egy éve!
Mivel nincs semmilyen adat a kivándorlásról, mert a munkanélküliek 3 hónap után kiesnek a munkaügyi-központok látóteréből (azaz megszűnik az ellátásuk), ezért még középtávú stratégiája sincs as kormánynak, mert nem látják az elvándorlás mértékét, csak akkor döbbennek meg, hogy munkaerőhiány van az országban. Aminek viszont a költésvetés szempontjából is drasztikus hatásokat produkál.
emerencia
@F_Viktor: tegnap 23:02 A "munkaerőhiány" sok cégnél egyáltalán nem csak az utóbbi évben jellemző!

Személyes tapasztalat, hogy a nyilvánosság előtt hirdették az állásokat majd sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, hogy megtartrják a munkahelyeket, hátul az irodában pedig olyan embereket rúgott ki valamint leépítéssel fenyegetve kényszerített részmunkaidőbe a vállalati potentátokból álló három tagú bizottság, akiknek nem volt baj a munkájukkal . (Multinacionális cég. Közös megegyezéses kirúgás, +egy kis baksis.) Rendkívül életszerű, hogy néhány munkatársnak ugyanazon a napon jutott eszébe, hogy némi pénzért eltávozik vagy idősb, majd másfél évtizedes céges munkavállalóként munkahelyének megmentéséért vállalja a szegénységi küszöb alatti munka melletti nyomorúságot miközben a cégénél hivatalosan munkaerőhiány van. Ez is egy példa arra, hogy az orbáni cinikus illiberális minta utánzása hogyan teszi tönkre a hétköznapi emberek életét.

Saját tapasztalatom az is, hogy amikor a felelős vezető azzal hencegett, hogy a tökéig ér a jelentkezők száma, akkor is annyian voltunk mint ma. Ennél a létszámnál ha valaki kiesik (szabi, betegség) máris lehet számítani arra, hogy kevesebb lesz a bevétel annál mint amennyi lehetett volna de úgy látszik, megéri... Sokan csak négyszemközt, halkan mernek ilyesmiről beszélni vagy önmagukat hülyítve tagadják a hasonló munkahelyi történéseket.
Eriksson
@Sziszifusz: Pedagógusokat emlegetsz, értelmiségieket. Tudod, hogy eddig nem róluk beszéltem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.