A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint az összes parlamentbe jutott ellenzéki párt összességében kevesebb szavazatot kapott, mint a Fidesz-KDNP, és amikor az ellenzék vitatja az eredményt, valójában menekül a saját felelőssége elől.

Rogán Antal az Origónak: "nem folytatásra, új kormányzásra készülünk"

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Rogán Antal az Origónak adott, pénteken közzétett interjúban megerősítette: új kormányzásra készülnek, amelynek irányait április 8-án kijelölték a magyar emberek. Rögzítette, a népesedési problémákra a születések számának a növelése a megoldás és nem a bevándorlás.

A politikus úgy értékelt:

"történelmi eredmény háromszor egymás után kétharmaddal megnyerni egy országgyűlési választást. A mostani választás egy nagyon erős felhatalmazást ad a kormánynak".

Szerinte nagy választási küzdelmen vannak túl és a kampányban az emberek alaposan megismerhették az összes induló párt álláspontját az ország legfontosabb kérdéseiről.

Hozzátette: a vasárnapi választáson a magyar emberek "meggyőző többséggel" hoztak döntést és kijelölték a számukra fontos kérdéseket: a migráció megállítását és a nemzeti szuverenitás megvédését.

Rogán Antal elmondta, nem folytatásra, új kormányzásra készülnek. "Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz-KDNP politikai közössége mindenkinek a munkájára számít, de nem ugyan olyan feladatkörben és nem ugyanazon a poszton" – mondta, hozzátéve: "a Fideszben régi szokás, hogy nálunk nem pozíciót, hanem feladatot osztanak".

Közölte, hogy a miniszterelnök a szerdai kormányülésen megköszönte a miniszterek munkáját. Új döntések nem lesznek, a tárcák előkészítik az átadás-átvételt, az elvégzett munkáról a miniszterek számot adnak a nyilvánosság előtt is – ismertette.

Megjegyezte, május elejére sokkal többet lehet majd tudni a várható kormányzati szerkezetről.

Arra a kérdésre, meg lehet állítani az uniós betelepítési terveket a júniusi uniós csúcson, a miniszter azt mondta, óriási lesz a nyomás, hogy a magyar kormány fogadja el júniusban az új európai bevándorlási jogszabályt.

Elfogadhatatlannak nevezte az új brüsszeli menekültpolitikát, mert az szerinte rosszabb a réginél is. Kifejtette: az új európai menekültpolitika lényege, hogy egy állandó mechanizmus keretein belül folyamatosan hoznák be és osztanák szét a bevándorlókat. "Mi ebből nem kérünk" – hangoztatta.

Rogán Antal szerint április 8-án a magyar emberek megadták a felhatalmazást ahhoz, hogy a kormány minden eszközzel éljen a nemzeti szuverenitás megvédése érdekében.

Jelezte, az Országgyűlés ismét napirendre fogja venni azt a 2016-os alkotmánymódosítást, amit a Jobbik elutasított. (Az Orbán Viktor által benyújtott hetedik alkotmánymódosítás az idegen népesség Magyarországra telepítésének tiltását kezdeményezte.)

A miniszter kitért arra is, a Stop Soros törvényt "le kell porolni", újra elő kell venni, és az új körülményeket is szem előtt kell tartani. A javaslatot nem kiüresíteni, hanem bővíteni kell – részletezte. Szerinte az Avaaz-féle manipulációs technikákat például a Stop Soros törvénycsomag kiegészítésénél figyelembe kell venni.

A miniszter értékelése szerint Magyarország ellen a támadás már csütörtökön elkezdődött, az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) tárgyalt a hazugságoktól és tárgybeli tévedésektől hemzsegő Sargentini-jelentésről. "Ez egy Soros-jelentés. Soros szervezetei készítették elő az ő sok százszor elmondott hazugságaikat tükrözi vissza. A dokumentumnak egy célja van, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kabinetre" – mondta.

Arra a felvetésre, elindítják-e Magyarország ellen a hetes cikk szerinti eljárást, Rogán Antal közölte, "ágyútűz lesz, de ilyen eljárás nem", mert a magyar és a lengyel kormány biztosította egymást arról, hogy politikai boszorkányüldözés esetén vétózni fognak. Ez pedig egy politikai boszorkányüldözés, hiszen azok az állítások, hogy például Magyarországon ellenzéki politikusokat vernek, ezek igazak voltak, csak nem most, hanem 2006-ban – mondta, emlékeztetve arra, akkor semmiféle eljárást nem indítottak el.

Szólt arról is, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is csatlakozik "az ENSZ és Brüsszel kórusához" és jó dolognak próbálja beállítani a migrációt.

Hozzátette: az IMF, az ENSZ és a brüsszeli dokumentumokat olvasva lassan úgy tűnik, a migráció egy csodaszer, de ez nem igaz, a migráció nem a gondok megoldása, hanem újabb bajok okozója. Úgy folytatta, a migráció veszélyezteti az európai kultúrát, az európai emberek biztonságát, és nem megoldja a problémákat, hanem újakat generál.

A választási csalásokra vonatkozó kérdésre a miniszter úgy válaszolt, a magyar emberek egyértelműen döntöttek, ezt a vak is látja.

"Amikor az ellenzék vitatja az eredményt, valójában menekül a saját felelőssége elől. Ez kicsit gyerekes, de azért van demokrácia, hogy mindenről lehessen vitatkozni" – fogalmazott. Rogán Antal szerint "a politikai bolhacirkuszt" azt teszi nyilvánvalóvá, hogy átlagos számú jogorvoslati kérelem van a választási bizottságok előtt. Nem több és nem kevesebb, mint négy vagy nyolc éve – jegyezte meg.

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Te szakonyfalui tahó, neked már régen a börtönben kellene lenni. Az a magyar demokrácia szégyene, hogy ilyen szar alakok még szabadlábon vannak és a közélet pofázhatnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Te szakonyfalui tahó, neked már régen a börtönben kellene lenni. Az a magyar demokrácia szégyene, hogy ilyen szar alakok még szabadlábon vannak és a közélet pofázhatnak.
Sámannus
Egy helikopter már csúfosan a földbe fúródott!!!
justhpeter
@Eladott Ország: Sajnos ehhez nem sokat lehet hozzátenni. A kormányt minősíti, hogy ez a szégyentelen a közelében lehet.
RonaGyuri
ja mint a dróton a verebek és még többet fogtok lopni! =))
human
A lopás a régi, de a módszer új lesz.
cs.n.
Az origónak? Aszittem, féknyúznak nem nyilatkoznak. :)
papa.49
Roggyanttonyó ne rázd magad mert még szétesel )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
kereső
"parlamentbe jutott ellenzéki párt összességében kevesebb szavazatot kapott, mint a Fidesz-KDNP, és amikor az ellenzék vitatja az eredményt, valójában menekül a saját felelőssége elől."
Na most miért hazudsz? A "félgőzös" NVI honlapotok adatai szerint:
A választói névjegyzékben felvett választópolgárok száma: 7.980.000 Fő/ csak a belföldi!!!/
A honlap szerint a szavazók száma a fenti létszám 67,08%-a/mondjuk ezt még javitottátok/-azaz 5352984 fő.
Ebből a fideszre szavazott: 2506609 fő
Akkor ellenzékre mennyi az annyi Tonyo: Ne ne vedd le a cipődet-ide irom:
2.846.375 fő

Lehet,hogy te se ismered az arab számokat ,azért több nálad/nálatok a kevesebb?
human
@wagabund: Most éppen Kazahsztánba utazik hogy megmutassa egy baráti országban milyen tiszták az utcák és nagy a közbiztonság.
williammaginn.files.wordpress.com/2013/10/borat5-643x362.jpg
Eladott Ország
A jelenlegi kormánynál kártékonyabb, hazugabb, sunyibb társaság még nem dúlta ezt az
országot. A kereszténység mögé bújva, de csak az itthoni katolikus egyház vezetőinek, vagy azok egy részének támogatásával pusztítotok, mint a pestis. Tudom, hogy ti sem hiszitek és sokan nem hiszik, de vége lesz ennek egyszer. Hiába betonozzátok be magatokat, nem fogtok dinasztiákat alapítani. Hiába rakjátok mindenhová a petéiteket, azokból élősködő lárvák lesznek, pillangók soha. Már régen túl van ez az ország azon a ponton, amikor még választással, demokratikus úton meg lehetett volna szabadulni tőletek. Nem lehet, már nem. Jól látjátok, nincsenek demokratikus ellenzéki pártok, nem is lehetnek demokrácia nélkül. Jöhet Putyin is, vagy aki segíteni tud. Nektek. Nem az országnak. Mert az országot már szétvertétek, kibeleztétek. Rajtunk már nem segít semmiféle demokratikus átmenet, mert nem adtatok rá lehetőséget. Titeket már csak kiverni lehet a hatalomból, bíróság elé állítani, a harácsolt vagyont elkobozni. Igen képzett és csak a jogban hívő büntetőbíró azt mondta, akkor lesz itt rend, ha politikusok fognak lámpavasról bokázni. Az biztos, addig nem lesz rend ebben az országban, míg ezt az egész maffiát, Orbánostól, Poltostól bilincsben nem mutogatják. Ezek amíg élnek és mozognak szívni fogják a vérünket. Csakis a végleges elszigetelés és teljes vagyonelkobzás lehet a megoldás. Megsemmisítést azért nem írok, mert az EU-ban az tilos. De egy ilyen irányú népítéletet nem tartok kizártnak. Mert nincs más mód szabadulni tőletek, mindenhová beettétek magatokat. Mindegy, hogy névleg ki győzne a választásokon, a valóságban ti rabolnátok tovább. Ezt egyetlen módon lehet megakadályozni. Ki kell irtani benneteket és vazallusaitokat a hatalomból, a gazdaságból, mindenhonnan. Valódi kormány- és rendszerváltás kell. Az pedig nem arról szól, hogy ti ellenzékbe vonulva szívjátok tovább a vérünket.
qxy
Rogán Antal az Origónak: "nem folytatásra, új kormányzásra készülünk"
Jó a cm.
Mi van? faszi? a sitten is azt hiszitek bejöttök?
tudode
Na neee, honnan jöt föl Pöstre ez a LEJÁRT LEMEZŰ SZÁJHŐS?
.
---- Pálinkát és rétest kapott Orbán Rogánéktól
www.youtube.com/watch?v=_cVDARAyV2c&t=25s
.
A faluszéli SZITTYA KOCSMA levegőjén nevelkedett KIS PAJTI mondja meg ahelyett, akinek EGYENES GERINCCEL, ha lenne GERINCE egy... h e r n y ó n a k, a választás előtt ahhoz hasonló vitában, amelyet Trump, Angela Merkel sem átalott kiállni, a .. S O R O S O Z Á S, a .. .M EG V É D Ü N K .. magunktól, KELLETT VOLNA, ha mégis ÖVÉ LESZ A FAPIPA, milyen jövőt jósól a 28 éve .. Á T V E R T ... követőivel együtt az EGÉSZ országnak!
.
Ellenzékben tudta NYOMNI a SÓDERT, hogy ez lesz, meg az lesz, meg amaz???
.
------ "Joga van a népnek elkergetni a kormányt" - Orbán Viktor
www.youtube.com/watch?v=kQld6YVgmDs
.
www.youtube.com/watch?v=_ICE6T7cltI
.
Ők a "mi" ELITJEINK, akikre ... k é p t e l e n s é g ... felnézni, mert akkora franciskák!
csipetke
Tonyó fiam,téged biztos meghagy a gazdád az új kormányban,(bár még várjuk meg a hétvégét)
mert nagyon ügyesen nyúlod le a nagy lóvékat.
mackoka46
Arról van szó, hogy teljesen új módszerrel fognak lopni.
Edmond Dantes
Előbújt a patkánylyukból.Még vasárnap este is ott volt a rémület a pofáján,mára megint magabiztos az elmúlt harminc év legtaszítóbb alakja.
wagabund
@human: 13.10 ha azt mondod, hogy ez az elnöki palota, kiugrom a kocsmaablakon..
advocat
A jó isten áldja meg kedves, drága, jó miniszterelnökünket! Ha annyit b@szogatnak, lépjünk ki! Bár még van egy kis pénzecske az unióban. Vegyük ki!
De akkor meghalhatunk? Mert nem lesz mit osztogatni. De büszkén, magyarként. Ennyit megér! Neki már van (több) strómanja. Ő túlélheti.
human
@wagabund: Nem olyan szép, mint Orbáné lesz, de mint látod ott fő cél az öko építkezési technológia.
wagabund
@human: ok. csak vicceltem...ez egy filmből kivett kép, ami egy elmebeteg amerikai ámokfutásáról szól..a képen az otthoni lakása látható...aztán kijut az Államokba..

de találó, az biztos...
human
@wagabund: ok, én is csak vicceltem. Sacha Baron Cohen munkásságát ismerem :)
Desischado
@Eladott Ország: tökéletes tükörképet írtál meg, nekem is ez a véleményem. Mondjuk, ha vagy két millióan kimennének az utcára, új választást követelni, akkor lenne esélyünk. De így, semi. Egyszer majd csúnya vége lesz, a kérdés, hogy mikor. Már nincs sok időnk.
rogán az egyik fő tolvaj, virágnyelven azt közölte, hogy lopunk tovább, csak másképp, és jön a fekete leves!
Eladott Ország
@Desischado: "Kitartó és elszánt kiállással követelnünk kell a változást, napról napra felmorzsolni a reménytelenség embereinek ellenállását. Ki kell mondani minél tovább húzzák annál mélyebbre kerülnek, amikor eljön az igazság és a számonkérés pillanata, ami el fog jönni -" fogalmazott Orbán Viktor. ( amikor még libsi volt a csúti )
Desischado
@Eladott Ország: Igazad van, nem szabad belenyugodni, de félek, hogy nincs már olyan sok időnk. Ha a csuti parazita marad, az országnak vége, olyanok leszünk mint az oroszok, vagy az észak koreaiak.
Eladott Ország
@Desischado: Indul a polgári engedetlenség. Mi vagyunk a többség. A néppel szemben nem lehet kormányozni sokáig.
Desischado
@Eladott Ország: Az égiek adják, hogy igazad legyen!
csipetke
Nagyon meglepődne gúvadt szem,ha orbán nem tartana már rá igényt a következő kormányban?
Bár ki nem rúghatja,mert rogán ügyesen nyúlja le a nagy pénzeket.Ráadásul gondolom sokat tud,ezeket megtartja orbán
Eladott Ország
@wagabund: április 13, 13:01; zarojel.hu/wp-content/uploads/2018/02/27336769_1843825725636192_8675704349140209851_n.jpg
"Lázár hol jár, merre van?"
Temetem munkát,
jaga diga diga jaga daga diga diga dom.
Dolgom, gondom másokra hagyom,
Mert most FIDESZ politikus vagyok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.