A Demokratikus Koalíció a kormánynak szóló utolsó figyelmeztetésként értékeli az Európai Unió magyarországi jogállamisági helyzetet értékelő különjelentésének tervezetét.

Niedermüller Péter pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kabinetnek fel kell készülnie arra, hogy a következő években az EU hosszú, intenzív és nagyon kritikus tárgyalásokat folytat majd vele.

DK: a kormány egy utolsó figyelmeztetést kapott az EU-tól

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselő a Republikon Intézet és a Friedrich Naumann Stiftung közös szervezésében megrendezett A választás tétje 2018 című konferencián a fővárosi A38 hajón 2018. március 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A DK alelnöke felhívta a figyelmet, hogy egyre több tagállami politikus mondja azt, hogy ha Magyarország nem tartja be az uniós elveket, akkor szembe kell néznie egy uniós eljárással. A jelentéstervezet nem a magyar választásokkal foglalkozik, nem kérdőjelezi meg azok eredményét, nem avatkozik be a magyar belpolitikába, mindössze felsorolja azokat a jogállamisággal kapcsolatos problémákat, amelyeket a kormány az utóbbi években "előállított" – fogalmazott az EP-képviselő.

Kijelentette: nem lehet valaki úgy az Európai Unió tagja, hogy tagadja azokat az értékeket és normákat, amikre ez a politikai szövetség épül. Az országot nem az Európai Unió, hanem a magyar kormány politikája fenyegeti – értékelt Niedermüller Péter.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) készülő, csütörtökön bemutatott különjelentés tervezetében súlyosan bírálják a magyarországi jogállamisági helyzetet. A Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő által bemutatott tervezet szerint Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbán semmiből nem tanul. ha az EU későn ébred, bajban lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Eladott Ország: Bocsika, de ezen majdnem bepisiltem! Es pont egy olyan kepet hasznaltak fel, amin mosolyog! (Bar ne tenne, igy is szornyen nez ki)
Koszi, megint megnevettettel...:o))))
Desischado
@Eladott Ország: A próféta szóljon belőled! De mikor?! Addig simán végünk lesz.
@karma1: Pontosan. A birkák meg ezt is beszopják. Az lenne a megoldás, ha legalább egy millió ember kimenne az utcára, és követelnék az újra választást. De ebből semmi sem lesz. Sajnos. Az Ebesz meg semmit sem tud tenni, azonkívül hogy megállapítják a csalást, mert semmi jogkörük nincsen. Nesze semmi, fogd meg jól. Bár ne lenne igazam!
karma1
@Desischado: Ha azok a magyarok, akik 100 %-ig be tudjak bionyitani a csalast - mert hogy volt, az nem kerdeses, de a BIZONYITOTTSAGANAK kell megdonthetetlennek lennie -, elmennek Strassbourgig, Hagaig a fuggetlen nemzetkozi birosaghoz, az emberi- es szemelyisegi jogok, valamint az alkotmanyos torveny megszegesenek alapos gyanujaval , akkor ezt MUSZAJ lesz megtargyalniuk, mert Hagaban meg Strassbourgban ezert kapjak a fizujukat a birak.
Az mar mas kerdes, hogy ez egy idoigenyes dolog, es addig orban eleg nagy kart tud okozni a civil szferaban, na meg gazdasagilag is, hiszen semmi sem gatolja abban, hogy ne irjon ala az orszagnak nem elonyos szerzodeseket, mint ahogy ezt tette a Paks2-vel is...
Eladott Ország
@karma1: www.hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2018/04/14/nem-mulasztas-vagy-szandekossag-okozta-a-valasztas-hu-leallasat
Jogerősen elutasította az ügyészség azt a feljelentést, amit egy magánszemély tett a választási bizottság internetes oldalának múlt vasárnapi ideiglenes leállása miatt. Az ügyészség határozatában kimondta: nincs arra utaló adat, hogy az informatikai rendszer hibáját szándékosság, vagy mulasztás okozta volna. Miután a tolvaj banda megnyerte a választást , az eddigi lopások elfeledve, tabula rasa-val, azaz tiszta lappal indulnak, mintha mi sem történt volna és még ellentámadást indítanak kikérik maguknak.
karma1
@Eladott Ország: A hiba abban volt, Kedves, hogy egy maganszemely tette meg, es valoszinu, hogy komolyabb bizonyitekok hianyaban, valamint csak polt sullyesztojebe adott be belole egy peldanyt. Ha Te vagy en mennenk be hasonloval, nem csodalkoznek en sem, ha elhajtananak a rak farkara, orban mar legalabb ezer esetben bizonyitotta, hogy az egyen lehuzhatja magat is a wc-n, a feje tetejere is allhat, de semmi sem fog tortenni egyetlen beadvanyara sem. (Lehet, hogy ez a szemely Juhasz Peter volt? Vagy valaki, aki amugy is folyton beadvanyokat ad be? Mert azokat meg mar ugy hajtja el polt peter, hogy oda se nez.
Az sem tetszik nekem, hogy meg akarja ujitani a kormanyt, ami nem politikavaltast, hanem csak azt jelenti, hogy vannak meg ehes szajak, amiket be kell tomni...
badboy
Az a baj,hogy az ellenzék is olyan,mint a Szentatya férfiassága. Hivatalból van,de arra amire való,pont arra nem használható. Ezek is csak felveszik a juttatást,azután jól el böfögnek a parlamentnek gúnyolt cirkuszban. Úgy is mondhatnám,hogy az a szarjancsi cigány a porondmester, a többi a bohóc és az idomított pincsi. Ez az "ellenzék" soha nem fog labdába rúgni a nagy ficigéniusz mellett,demokratikus úton. Meg máshogy sem. Sajnálom és szégyenlem magam(mert kell),hogy a harminc évvel ezelőtt ajándékba (értsd vér és áldozatok nélkül) kapott szabadságunkkal nem tudtunk mit kezdeni. Egyébként nem hiszek ezek után a "puha" forradalomba. Amiért nem dolgozik meg az ember,azt nem is becsüli semmire sem. Talán még a fiatalokban van pontenciál(na nem ezekben az öregedő kiszes és mszmp-s komcsikban, akik a nevükben fiatalok csupán, egyébként ugyanolyan despoták,mint a komcsi párttitkár szüleik). Hajrá Momentum!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.