A Demokratikus Koalíció a kormánynak szóló utolsó figyelmeztetésként értékeli az Európai Unió magyarországi jogállamisági helyzetet értékelő különjelentésének tervezetét.

Niedermüller Péter pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kabinetnek fel kell készülnie arra, hogy a következő években az EU hosszú, intenzív és nagyon kritikus tárgyalásokat folytat majd vele.

DK: a kormány egy utolsó figyelmeztetést kapott az EU-tól

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselő a Republikon Intézet és a Friedrich Naumann Stiftung közös szervezésében megrendezett A választás tétje 2018 című konferencián a fővárosi A38 hajón 2018. március 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A DK alelnöke felhívta a figyelmet, hogy egyre több tagállami politikus mondja azt, hogy ha Magyarország nem tartja be az uniós elveket, akkor szembe kell néznie egy uniós eljárással. A jelentéstervezet nem a magyar választásokkal foglalkozik, nem kérdőjelezi meg azok eredményét, nem avatkozik be a magyar belpolitikába, mindössze felsorolja azokat a jogállamisággal kapcsolatos problémákat, amelyeket a kormány az utóbbi években "előállított" – fogalmazott az EP-képviselő.

Kijelentette: nem lehet valaki úgy az Európai Unió tagja, hogy tagadja azokat az értékeket és normákat, amikre ez a politikai szövetség épül. Az országot nem az Európai Unió, hanem a magyar kormány politikája fenyegeti – értékelt Niedermüller Péter.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) készülő, csütörtökön bemutatott különjelentés tervezetében súlyosan bírálják a magyarországi jogállamisági helyzetet. A Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő által bemutatott tervezet szerint Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbán semmiből nem tanul. ha az EU későn ébred, bajban lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
nidermüller tevékenyen részt vesz az ország rohasztásában...örömét leli, ha jól kibaszhat velünk.
justhpeter
Orbán semmiből nem tanul. ha az EU későn ébred, bajban lesz.
Qqberci
@justhpeter: Orbán csak egy azonnali és kemény s*ggberúgásból tanulna...
36
@wagabund: Ez a senkiházi, még az egykori munkahelyén, a Humboldt Egyetemen is csak adósságot hagyott maga után.
Ott is-természetesen-multikultúralizmust tanított. Egy semmire való fing fűrészelést. Mert ezek csak erre képesek.
human
Néztem tegnap a brüsszeli közvetítést az m1-en. A tolmács össze-vissza beszélt. Nem lehetett kivenni, hogy egyes felszólalók mit mondanak. Nem volt értelme a mondatoknak.
Felmerült benne, hogy szándékosan csinálta , de milyen béna módon zajlott le a mostani választás el tudom képzelni, hogy tolmácsnak is alkalmatlan embereket küldenek ki, ami akár lehet szándékos is.
advocat
Emlékezzünk! Amikor a Kínai Népköztársaság az 1547-ik (tévedhetek!) komoly figyelmeztetést küldte az Egyesül Államoknak, mi is történt? Na, itt tart az unió. Csak helyezik a f...t.
Csizmás Kond
Kezdik s végzik mint a kiskakas meséjét...
mackoka46
Éppen elégszer figyelmeztetve lettek. Leéljük az életünket szolgaságban, mert nem intézkednek, sz.rik ránk az EU nagy ívben, csak figyelmeztet.
peterkelemen
Követeljük az összes uniós támogatás befagyasztását amíg ez az aljas, csaló, tolvaj banda szétlopja az uniós pénzeket is! Az Unió nem pénzelhet tovább egy illiberális diktatúrát!!
tudode
A röhej az ebben az EGÉSZ csúszka, mászkában, hogy az EU-nak van EGY OLYAN tagországa, akinek a VÉGVÁRI PARANCSNOKA felesküdött a JOGSZABÁLYOK MEGTARTÁSÁRA, és ezen kívül a .. J O G S Z A B Á L Y O K ..B E T A R T A T Á S Á R A , mint főfő B Ü R O K R A T A ..!!!
.
Ki nem állhatja a mi kedves/nedves vezérünk az EURÓPAI BÜROKRATÁKAT, mivel az EU parlament nem OLYAN SÓHIVATAL, mint a mi ORSZÁG HÁZUNK, az kész kabaré!
Eladott Ország
Ez a rohadt csúti cigány és bűnöző bandája ki akar lépni az EU-ból.
csipetke
@Eladott Ország:14:41 Ha megfigyelted,orbán előtt mindig lebegett egy segg.Valamikor ruszki,aztán amerikai,kínai,most újra jön a ruszki.A nagy seggnyalás közepette úgy el fog adósítani bennünket,hogy az ükkunokáink unokái is belegebednek.De ehhez az kell,hogy kib@szarintsanak az eu-ból.Most óriási esély van rá.
DR PRÉDlKÁTOR
@Csizmás Kond, üzenem a férjednek: Pöttyös az inged? Buzi-e vagy? Fested a hajad? Buzi-e vagy? Piros a cipőd? Buzi-e vagy? Mignont eszel? Buzi-e vagy? Füvet szívsz, Buzi-e vagy durbincs?
human
@Eladott Ország: Nyilván, de azt a legnagyobb pénzügyi és politikai haszonnal szeretnék. Ezért még kivárnak. Addig pedig brüsszelezni fognak éjjel és nappal.
iluminati
@Eladott Ország: Igen...Szerintem is...Aki még ki tud válalni külfőldi melót az még most induljon el...Az őseim már nagyon öregek,de ők is azt mondják nem lessz jó vége..rosszabb ez a vezetés mint az eddigi eggyütt véve...
Foxley
Nem is értem miért kell minket ilyen vitàkba belevonni?
Desischado
Aki teheti, az menjen innen, mert 2020-tól elapadnak az uniós pénzek, orbán pedig nyomban kiviszi az országot, de az is lehet, hogy az Unió hamarabb kiteszi a szűrünket. Köszönhetően a sok agyhalottnak, és az ordas választási csalásnak, ami ellen nemigen látom, hogy történne valami. Végünk, ez a véleményem. Bár ne legyen igazam! Már csak a csoda segíthet rajtunk. Afelől nincs kétségem, hogy össze fog omlani a rezsim, de félek, hogy nekünk már késő lesz.
karma1
@Desischado: Sajnos, pont igy latom. Mostantol szamitva - ha nem irnak ki ujabb valasztast -m, akkor 2020-ra pont megcsinalhatjak a Hunxit-et is, es akkor aztan kapkodhatjuk a fejunket. Most kellene valamit tenni meg, amig lehet. Mar a lengyelek is megszelidultek, pedig hasonlo a kormany, de a 7-es cikkely kurvaeros, az mar a lengyeleknek is tul sok. (Kerdes, meddig maradhatnak meg Lengyelorszagban is a hasonlo populista jobboldaliak).
Desischado
@karma1: Nyugodtan dob el a műszeredet, drágám, sajnos nem jöttek be a jóslataid. És ahogy mondtam, simicska sem robbantott. Az életkedvem is oda van, pedig eddig sem volt sok. Ilyen rohadt születésnapom négy éve volt, és most megint. Torkig vagyok már mindennel, elegem van!
Eladott Ország
@Desischado: Ne szabad csüggedni megbuknak a következő választásokig nem húzzák ki.
karma1
@Desischado: Tevedsz. Bejott. Mert sokkal tobb ellenzeki szavazatot adtak le az ellenzekre, mint a fideszre.(200 ezerrel tobbet).
A CSALAST senki nem tudja beszamitani. Plane a muszer nem,...:o)))
karma1
@Desischado: Ja es meg egy: semmi sincs lejatszva meg, tul sok a kerdes az EBESZ , a DK es az MSZP reszerol... Ezeket mar nem lehet csak ugy felresoporni.
Fogjak persze mondani, hogy latjatok, Brusszel megint beleszol abba, hogy mi itthon hogy szavazzunk, de ezt csak a birkak szopjak be, mert az atlagember is tudja, hogy MINDEN orszagban ott vannak a valasztasokon, (plane nalunk most). Ott voltak Lengyelorszagban es Ausztriaban is, Nemetorszagban is, MINDENHOL.
A baj csak az, hogy most barmit mondhat az EBESZ, ez a miniduce ugy fogja kommunikalni, hogy ez beleavatkozas Magyarorszag belugyeibe. Pedig az EBESZ csak azoknak a jatekszabalyoknak a betartasat figyeli, amelyeket a magyarok is elfogadtak az Unio alapszerzodeseben...
Eladott Ország
@karma1: Ma az Észak-Magyarországi napilapban ( fidesz szócsöve) Kovács Zoltán tollából megjelent egy cikk: "Boszorkányüldözés zajlik" címmel. A LIBE jelentéstervezetét az EP állampolgári jogi bizottságát ekézi ez a faszkalap a kormány felszopója.
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3241/2048/original.jpg?w=600&h&w=600&h=793
karma1
@Eladott Ország: Bocsika, de ezen majdnem bepisiltem! Es pont egy olyan kepet hasznaltak fel, amin mosolyog! (Bar ne tenne, igy is szornyen nez ki)
Koszi, megint megnevettettel...:o))))
Desischado
@Eladott Ország: A próféta szóljon belőled! De mikor?! Addig simán végünk lesz.
@karma1: Pontosan. A birkák meg ezt is beszopják. Az lenne a megoldás, ha legalább egy millió ember kimenne az utcára, és követelnék az újra választást. De ebből semmi sem lesz. Sajnos. Az Ebesz meg semmit sem tud tenni, azonkívül hogy megállapítják a csalást, mert semmi jogkörük nincsen. Nesze semmi, fogd meg jól. Bár ne lenne igazam!
karma1
@Desischado: Ha azok a magyarok, akik 100 %-ig be tudjak bionyitani a csalast - mert hogy volt, az nem kerdeses, de a BIZONYITOTTSAGANAK kell megdonthetetlennek lennie -, elmennek Strassbourgig, Hagaig a fuggetlen nemzetkozi birosaghoz, az emberi- es szemelyisegi jogok, valamint az alkotmanyos torveny megszegesenek alapos gyanujaval , akkor ezt MUSZAJ lesz megtargyalniuk, mert Hagaban meg Strassbourgban ezert kapjak a fizujukat a birak.
Az mar mas kerdes, hogy ez egy idoigenyes dolog, es addig orban eleg nagy kart tud okozni a civil szferaban, na meg gazdasagilag is, hiszen semmi sem gatolja abban, hogy ne irjon ala az orszagnak nem elonyos szerzodeseket, mint ahogy ezt tette a Paks2-vel is...
Eladott Ország
@karma1: www.hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2018/04/14/nem-mulasztas-vagy-szandekossag-okozta-a-valasztas-hu-leallasat
Jogerősen elutasította az ügyészség azt a feljelentést, amit egy magánszemély tett a választási bizottság internetes oldalának múlt vasárnapi ideiglenes leállása miatt. Az ügyészség határozatában kimondta: nincs arra utaló adat, hogy az informatikai rendszer hibáját szándékosság, vagy mulasztás okozta volna. Miután a tolvaj banda megnyerte a választást , az eddigi lopások elfeledve, tabula rasa-val, azaz tiszta lappal indulnak, mintha mi sem történt volna és még ellentámadást indítanak kikérik maguknak.
karma1
@Eladott Ország: A hiba abban volt, Kedves, hogy egy maganszemely tette meg, es valoszinu, hogy komolyabb bizonyitekok hianyaban, valamint csak polt sullyesztojebe adott be belole egy peldanyt. Ha Te vagy en mennenk be hasonloval, nem csodalkoznek en sem, ha elhajtananak a rak farkara, orban mar legalabb ezer esetben bizonyitotta, hogy az egyen lehuzhatja magat is a wc-n, a feje tetejere is allhat, de semmi sem fog tortenni egyetlen beadvanyara sem. (Lehet, hogy ez a szemely Juhasz Peter volt? Vagy valaki, aki amugy is folyton beadvanyokat ad be? Mert azokat meg mar ugy hajtja el polt peter, hogy oda se nez.
Az sem tetszik nekem, hogy meg akarja ujitani a kormanyt, ami nem politikavaltast, hanem csak azt jelenti, hogy vannak meg ehes szajak, amiket be kell tomni...
badboy
Az a baj,hogy az ellenzék is olyan,mint a Szentatya férfiassága. Hivatalból van,de arra amire való,pont arra nem használható. Ezek is csak felveszik a juttatást,azután jól el böfögnek a parlamentnek gúnyolt cirkuszban. Úgy is mondhatnám,hogy az a szarjancsi cigány a porondmester, a többi a bohóc és az idomított pincsi. Ez az "ellenzék" soha nem fog labdába rúgni a nagy ficigéniusz mellett,demokratikus úton. Meg máshogy sem. Sajnálom és szégyenlem magam(mert kell),hogy a harminc évvel ezelőtt ajándékba (értsd vér és áldozatok nélkül) kapott szabadságunkkal nem tudtunk mit kezdeni. Egyébként nem hiszek ezek után a "puha" forradalomba. Amiért nem dolgozik meg az ember,azt nem is becsüli semmire sem. Talán még a fiatalokban van pontenciál(na nem ezekben az öregedő kiszes és mszmp-s komcsikban, akik a nevükben fiatalok csupán, egyébként ugyanolyan despoták,mint a komcsi párttitkár szüleik). Hajrá Momentum!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.