Új választás kiírását akarják a Budapesten a Parlament előtt tüntetés felszólalói, ugyanis úgy látják, csalás történhetett a választáson. Jövő héten újabb demonstráció jöhet.

Szombat kora estére szerveztek tüntetést a Kossuth térre a Fidesszel, a választási eredményekkel és a kormány uszító politikájával szemben.

Új választást akarnak a tüntetők, jövő héten újabb demonstráció jöhet

Fotó: MTI/Mónus Márton

A tömeg a kezdés előtt akkora volt, hogy amikor az eleje az Operától a Kossuth térre ért, akkor a vége még az Operánál volt – a táv mintegy 1,3 kilométer. 

Az Index élő tudósítása szerint Lányi Örs, a tüntetés szervezője arról beszélt, hogy a bőrén érzi, a hatalom mennyire szorítja az embereket, miközben Orbán Viktor elfelejtette, hogy honnan jött. 

Új választást akarnak a tüntetők, jövő héten újabb demonstráció jöhet

Fotó: MTI/Mónus Márton

Lukácsi Katalin, aki a KDNP-ből lépett ki, mert álszentnek tartotta, arról beszélt, hogy liberálisok és konzervatívok megfogták egymás kezét, összetartanak, a haza pedig nem lehet ellenzékben. 

"A választási eredményt befolyásolta a sajtó bekebelezése, a kormányzati hirdetésnek álcázott uszítás. A Fidesz jelenti a kereszténységre a legnagyobb veszélyt, mert függő helyzetbe taszítja a püspököket, papokat" – sorolta az Index szerint Lukácsi Katalin, aki arra is kitért, a Fidesz megvásárolta a szegények szavazatait  – ezen pedig változtatni kell. 

Az Oktogontól a Deák térig tart a Fidesz ellen tüntető tömeg

"Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért" címmel kezdődött demonstráció szombat délután Budapesten. Voltak egy "páran" az Andrássy úton Orbán-beszédekkel várják a tömeg végét a Kossuth téren Az Index élő tudósítása szerint a Kossuth téren Orbán-beszédekkel szórakoztatják a gyülekező tömeget (korábban Bödőcs Tibor Orbán-paródiája is elhangzott).

Szendrő-Németh Tamás szombathelyi ügyvéd arról beszélt, a Fidesz nem tűri a gondolat és a szólás szabadságát. Mostanra már csak egyetlen veszíteni valója van nagy tömegeknek: a becsületük. Mindeközben egyre többen csomagolnak, készülnek külföldre költözni, mások pedig becsukják a szemüket és fülüket. Szendrő-Németh hozzátette: egy mindenkiért, mindenki egyért.

Gulyás Balázs műsorvezető a tüntetésen bejelentette, új választást kell kiírni, jövő hét szombaton pedig újabb demonstrációt tartanak Budapesten. Szerinte a Nemzeti Választási Bizottság, a médiapiac leuralása miatt eleve a Fidesznek lejtett a pálya a választáson, ami csalás. 

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi független polgármester levelet küldött, amiben azt írta, az ellenzéki pártokkal nem lehet leváltani a kormányt, össze kell fognia a lakosság változást akaró részének. A polgármester szerint az első lépésként el kell érni, hogy Magyarország csatlakozzon az európai korrupcióellenes ügyészséghez.

Homonnay Gergely a színpadon arról beszélt, fideszteleníteni kell a közmédiát, a választási törvényt át kell írni, valamint Polt Péter legfőbb ügyészt le kell váltani.

Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament képviselője elmondta, nemet kell mondani az elnyomásra, a választási rendszer nem tisztességes. Gyetvai arról is beszélt, hogy az ellenzéki pártoknak el kell egymással kezdeniük tárgyalni, mert csak az összefogás nyerhet a Fidesszel szemben. Gyetvai a közönséggel a következőt skandáltatta:

Mi vagyunk a nép!

A felszólaló arról is beszélt, hogy Magyarország nem csak Budapestből áll, a vidék problémáit is meg kell oldani.

A felszólalások után a Himnuszt, majd az Európai Unió himnuszát, az Örömódát énekelte el a tömeg.

Az Index tudósítása szerint a közel 50 perces felszólalások után a tömeg egy része elindult haza, de az is kiderült, hogy az Oktogonon is van egy bejelentett tüntetés, amolyan "aterparty".

(Címlapi kép: MTI/Mónus Márton)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
nem, nem lettünk "becsapva". A választási törvénybe épített csalási lehetőségeket a fidesz maradéktalanul felhasználta. Milliárdokért vásárolt voksokat. Egyik, másik polgármester természetesnek tartotta a ravatalozóba, az üres házba tömegével bejelentett külhoniakat.
Kényelmesen, levélben szavaztak még a holt lelkek, is míg a kint dolgozó, tanuló magyarok utazhattak, sorba állhattak, hogy szavazni tudjanak. Az adatok eltűnéséről., majd kissé megváltozott előkerüléséről és a többi anomáliáról nem is szólva.
Akit nem szédítettek meg teljesen, az sejtette, hogy ez lesz.
A kamupártok, a csak azért sem lépünk vissza pártok, már csak a hab a tortán voltak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Jól van gyerekek lesz még erősítés is . Leállítjuk ezeket a szarházi emberállatokat.
mackoka46
Milyen lehet egy egy feslett erkölcsű botrány országban a választás ? Mint minden itt, tisztességtelen és botrányos.
Desischado
Hajrá, csak így tovább! Folyamatos nyomást kell gyakorolni, és akkor sikerülhet! És az nagyon jó, hogy az úja választást akarják, magam is ezt akarom! orbánéknak bukniuk kell, mindenáron, különben MI pusztulunk bele!
peterkelemen
Orbánék elcsalták a választásokat is! Így működik egy valódi demokrácia és jogállam: "Az osztrák alkotmánybíróság érvénytelenítette az elnökválasztás eredményét. A szabálytalan szavazatszámlálás miatt kell megismételni az egyébként nagyon szoros választást." 24.hu/kulfold/2016/07/01/ausztriaban-uj-elnokvalasztast-kell-kiirni/
Nessy
nem, nem lettünk "becsapva". A választási törvénybe épített csalási lehetőségeket a fidesz maradéktalanul felhasználta. Milliárdokért vásárolt voksokat. Egyik, másik polgármester természetesnek tartotta a ravatalozóba, az üres házba tömegével bejelentett külhoniakat.
Kényelmesen, levélben szavaztak még a holt lelkek, is míg a kint dolgozó, tanuló magyarok utazhattak, sorba állhattak, hogy szavazni tudjanak. Az adatok eltűnéséről., majd kissé megváltozott előkerüléséről és a többi anomáliáról nem is szólva.
Akit nem szédítettek meg teljesen, az sejtette, hogy ez lesz.
A kamupártok, a csak azért sem lépünk vissza pártok, már csak a hab a tortán voltak.
Sámannus
@Peller Anikó: Sokan sétálunk csak megértik, hogy mást akarunk!
Tudni kell, hogy mindenki ott lesz, még a radikálisok is. Gsak leesik valakinek, hogy ha túl sok ukránt hoznak ide az sem lesz jó.
Yoda69
@Pegero: A tizezrevel behurcolt ukran szavazok szerinted nem csalas? Nem elnek eletvitel szeruen Magyarorszag teruleten, megcsak magyarul se tudnak.
human
Ma pár ismerőssel találkoztam innen-onnan
Ismerősöm aki még 2 éve a migránsok által terjesztett betegségektől tartott ma már belátta, hogy bedőlt a kormány propagandájának. A migráció valós kérdés, de nem az egyetlen fontos kérdés az országban.

A rossz hír viszont az, hogy nagyon veszélyesen jól működik a köztévé riogatása. Egy ismerősöm mesélte, hogy ismerősének apja rokkant. Alig tud kimozdulni a házból. Fontos, hogy nem fideszes. De csak az ingyenes csatornákat tudja nézni. A közmédia uszításától, álhíreitől olyan szinten kezdett el rettegni, hogy pszichológushoz kellett mennie.

Amit még megtudtam az alapján egyértelmű, hogy a Rákosi rendszerhez hasonlítható csak Orbán rendszere. Olyan szinten vannak fogva a közalkalmazott fideszesek és nem fideszesek egyaránt. Nem tehetnek politikai megjegyzéseket sem a való életben, sem az interneten.
Nessy
@Pegero: persze, itt minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden abszolut törvényes! Az összes mutyi, az összes közbeszerzés.
A fidesz a legősibb ösztönre apellált, a félelemre! Ez volt a programja.
Most ezt kell majd fenntartania évekig. Meg a gyűlöletet, ami már abszurd dolgokat produkált eddig is. Ez van, ezt akarják az emberek. Csak aztán amikor a fejükre omlik az egészségügy, az oktatás, akkor silencium!
Yoda69
@durbincs: Farok! Nem veszed eszre hogy te itt egy nagy nulla vagy. Senki nem beszel veled. Egy mocsok fideSS csicska vagy.
Helyedre! Es KUSS
Nessy
@Yoda69: Tudod az aranyhalaknak 9mp a rövidtávú memóriájuk. Nem tudom egy durbincsé mennyi, de az se lehet sokkal több, ergo fogalma sincs mit ír, és mások mit írnak. Ezért nem tud érdemben válaszolni.
Pálinkás Pál
Nos...szép volt ,jó volt...aztán semmi több...Ugye senki nem gondolja komolyan hogy ez ért valamit?? A történelemben még nem volt példa olyan rendszerváltó tüntetésre ami időbeosztás alapján működik..."egy hét múlva ugyanitt"...Engem ez az egész inkább egy majálisra emlékeztetett...idősebbek emlékeznek az ottani felvonulásokra.
justhpeter
Ennek is vége lesz egyszer, csak a módja kérdéses.
csipetke
@Pegero: 21:02 Mégis hogyan tudtuk volna megakadályozni orbán aljas genyó tisztességtelen húzásait?Ezt a rablóbandát nem mi választottuk újra,hanem a románok/erdélyiek,az ukránok pénzért,a cigányok pár csomag száraztésztáért,és a kormány hazugságait benyaló vidéki informálatlan emberek.Én csak egy kisember vagyok a sok közül,de ezt a kormányt,akiket külföldiek választottak helyettünk,sose fogom elismerni vezetőknek.Számomra ők senkik,akiket sajnos el kell tűrnünk még 4 évig.Ha szerencsénk lesz,a fiatalok talán meg tudnak szabadítani tőlük,adná a jóIsten...
simmering73
Ez a nép (most még) nem alkalmas arra, hogy elszámoltassa a hatalombitorlókat. Hetente egyszer hétvégén, mikor mindenki ráér - nem lehet.
nezelodo
Sétélgatással legyőzni Orbánt? Hát igen csak a saját módszerével lehet legyőzni, gyujtogatással, kukaborogatással, randalirozással, töréssel-zúzással. választási csalással stb. Nekik, (a Kubatov csőcseléknek), még a felgyújtott TV székház büféjének a kifosztása is belefért.
koszpeko
@nezelodo: Csak itt európai országot akarunk, nem Balkánt.
Megmutatta ez a sokaság, hogy különbek mint a brekegőmenet, vagy a 2006-os csürhe.
Nessy
@nezelodo: Mielőtt forradalmi hangulatod támad, gondolj arra, hogy ma már nem gumilövedékkel lőnének, hogy kevés lenne még a Pancho aréna is a letartóztatottak begyűjtéséhez.
Azon sem lepődnék meg, ha a diktátor haverjai jönnének segíteni.
nezelodo
@koszpeko: Igazad van de finggal nem lehet tojást festeni. Ha pedig radikális módszerhez folyamodna a tiltakozók tömege, Orbán és bandája ordítana leghangosabban a világraszóló gaztett miatt, pedig csak őket utánoznák... Mindenesetre, ha maradt még néhány börtönviselt bűnöző, akik nem a dakotákhoz szegődött el , megfontolandó a bevetésük, alattomosan, ahogy Orbán teszi.
koszpeko
@nezelodo: Nem értünk egyet.
Kár lenne a városért és az emberekért.
Ha törés zúzással el lehetne érni valamit akkor elérték volna a céljukat 2006-ban.
nezelodo
@koszpeko: De hát elérték 2006-ban, nem veszed észre? A töréssel zúzással én sem értek egyet, de szerintem sem téged, sem mást nem kérdeztek meg a Kubatov legények, hogy felgyújhatják-e a várost. Legitimálva lett amit tettek, egyik sem ül börtönben a puccskísérletért.
Yoda69
@Pálinkás Pál: Ezzel egyetertek. Folytatni kellene minden nap. Fico is azert bukot meg 2 het alatt, mert a tuntetuk minden nap ott voltak!
koszpeko
@nezelodo: Szerinted mik lennének a következmények?
Nemzetközileg elfogadnák az új kormányt?
Elgondolkodtam azon is, hogy külföldnek miért jó ez a mi hatalmunk.
Mi piacnak kellünk nem termelő országnak.
Amíg ezt teljesítjük addig lényegében teljesen mindegy nemzetközileg, hogy ki van itt hatalmon.
Peller Anikó
@Nessy: behívná az oroszokat. Jönnének örömmel, nameg tankokkal. Felfegyverzett egy sa alakulatot ami a rendőrséget is fékentartaná ha meginogna. Felfegyverezte saját magát millió lőfegyverrel és gumilövedékkel. Ja bocs, hülye vagyok, az egy másik csapat volt.
nezelodo
@koszpeko: Na ez ígyvan, nem tudom ki gondolta komolyan, hogy a mi vagy a bolgárok stb. fejlettségéért kívánta meg az EU az országot. Az a támogatás. amit adnak (térkövezésre), csak néhány percent a piac igazi értékéhez képest. Na ezért nézik el, hogy Orbán csaknem minden EU-s közösségi szabályt áthág, és uszít ellenük, miközben tartja a markát, és odakint pedig nyal nekik.
simmering73
"Nem Orbán a szégyen. Ő egy közönséges bűnöző. Hanem ez a szürkeállomány, amiből ez jön ki. Ez a tehetségtelenség, ötlettelenség, mellébeszélés, butaság. Miért állnak fel ilyen emberek egy színpadra? Miért nem kérdezi meg valaki, hogy öcsi, mit akarsz mondani? Van mondanivalód? Van elképzelésed? Tényleg csak ilyen emberek vannak Magyarországon? Ilyen gyávák? Mert ezek a vénasszonyos vonulgatások nem tüntetések, hanem egy halotti menet a koporsó után. De akik temetni tudnak csak, miért állnak az élre? Temessék el maguk a tehetségtelenségüket, a reménytelenségüket. Egy tüntetés akaratnyilvánítás. Ha tetszik, ha nem tetszik, egy fenyegetés. Ettől a halotti menettől ki ijed meg?"
nepszava.us/bartus-laszlo-az-illuziok-es-az-ures-fecsegesek-tuntetese/
csipetke
@Pegero: 17:00 A cigányok,az ukránok,a románok csak bebiztosítása volt a tutinak.Ha nem sajnálsz 5 percet az életedből,nézd meg az OLKT-n ezt a kb 5-6 perces Előre lezsírozva c videót a főoldalon,egy amerikai szociológia és nemzetközi ügyek professzorával,és neked is minden világos lesz.A fidesz már előre tudta,hogy ők nyernek,mert másnak esélye sem volt.
nemfideszes
@Pegero: Csak egy gerinctelen fidióta féreg szerint nevezhető „bénaságnak” az, amikor az egyik fél által hozott törvényeket és szabályokat csak a másik félnek kell betartania.
nemfideszes
@Pegero: „mivel elvből nem vagyok fent a mocskolódó, adatgyűjtő facebook-n”… de a több száz rágalmazási pert elbukott lakájmédiát rendszeresen olvasod….
nemfideszes
@Pegero: 17:00
Az egyik tényeken alapuló állítás a másik pedig hazugságon alapuló uszítás, rágalmazás röviden idióta sorozás.
Pálinkás Pál
@Pegero: látom nem erős oldalad a számtech...miért kéne az olkt miatt fészen lenned???
csipetke
@Pegero: 17:50 Én elvből nem vagyok fent a fészbukon,nem is írtam,hogy oda menj,Beírod a gugliba hogy olkt,és a főoldalon Az előre lezsírozva c pár perces videó.Hidd el,érdemes megnézni
csipetke
@simmering73: 14:02 Igaza van Bartusnak,egy apróság kivételével.Az az egy ember még hiányzik innen,aki az élre áll,és összefogja az embereket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.