Befejezték a múlt vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson leadott összes szavazat megszámolását, valamennyi egyéni választókerületben megszületett a nem jogerős végeredmény. A Fidesz-KDNP kétharmados többséggel rendelkezik majd az új Országgyűlésben.

A szavazatszámlálás értelmében a 109 egyéni választókerületből 91-ben a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje nyert, 8-ban az MSZP-Párbeszéd szövetség, 3-ban a DK, 1-1-ben a Jobbik, az LMP, illetve az Együtt jelöltje szerzett mandátumot, valamint 1 független jelölt is bejutott a parlamentbe.

Itt van a száz százalékos választási végeredmény

Országos listáról a Fidesz-KDNP 42, a Jobbik 25, az MSZP-Párbeszéd 12, az LMP 7, a DK 6 képviselőt küldhet az Országgyűlésbe. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata pedig 1 kedvezményes mandátumhoz jutott.

Az új Országgyűlésben így a Fidesz-KDNP-nek összesen 133, a Jobbiknak 26, az MSZP-Párbeszédnek 20, a DK-nak 9, az LMP-nek 8, az Együttnek és a német önkormányzatnak 1-1 képviselője lesz, és 1 független jelölt is bejutott.

A múlt vasárnapi voksoláson lehetőség volt arra, hogy a választópolgár, aki nem a lakóhelyén tartózkodott, egy másik magyarországi településen vagy egy külképviseleten adhassa le voksát. Mivel ezek a választók is a saját lakóhelyük szerinti képviselőkre szavaztak, voksaikat el kellett juttatni a választók lakóhelye szerinti választókerület meghatározott szavazókörébe. A voksokat tartalmazó urnákat előbb azokat a Nemzeti Választási Irodába (NVI) szállították, ahol a 106 egyéni választókerület szerint csoportosították, majd szállítódobozba tették az "utazó szavazatokat".

A szállítódobozokat szombat délelőtt vehették át az egyéni választókerületi választási irodák, hogy a saját választókerületükbe vigyék. Itt belekeverték egy korábban kijelölt szavazókör szavazatai közé – amelyet nem számoltak meg múlt vasárnap éjjel –, és együtt számolták meg a voksokat, így gondoskodva a szavazatok titkosságáról.

A szavazatszámláló bizottságok ezt követően állapították meg a parlamenti választás szavazóköri eredményét. Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok ezutrán állapították meg a voksolás egyéni választókerületi, nem jogerős eredményét.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Mohai Balázs

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
CSALASSAL NYERTEK

UJ VALASZTAST KOVETELUNK
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@division: Nehéz egyeseket meggyőzni a saját érdekükről és ez szomorú!
division
@Shikari: Az az érdekes hogy azokat a legnehezebb meggyőzni akik már azóta élnek szegénységben amióta megszülettek. Szerintük is a Fidesz az oka mindennek. Persze nem az ő kizárólagos hibájuk ez, velük ezt hitette el az ellenzék.
Shikari
@division: Nem is a szegényekkel van baj, hanem a lelki nyomorékokkal! A zsigeri ellenkezők, ha semmit nem kéne fizetniük, akkor is a Fidesz ellen szavaznának, mert a csökött agyukba belevésték, hogy a Fidesz an-ti-de-mok-ra-ti-kus!
Elég sok hülye van, több, mint kéne!
nyanya001
@adrenalink: Volt rá lóvé bőven, akkor még a Simicska volt a Mészáros...
Shikari
Érdekes módon sehol egy választási kifogás? Csak nem alaptalanul hörögtek libsiék ismételten? Ahogy szokták. Hazudozva, hangosan! Na most hol vagytok nyomorékok?
adrenalink
@nyanya001: Az MSZP-nek is voltak oligarchái, csak erre nem áldoztak, amit több politikusuk szóvá is tett, de süket fülekre talált. Legyünk őszinték! Nem csak a média hiánya volt a bukás oka...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. February 21., 16:43
Elhunyt Fésűs Éva író
Itthon - 2019. February 21., 15:43
Kútba esett és meghalt egy idős férfi Csörögön