A szombati tüntetés nem magánkezdeményezésből, hanem a Soros-hálózat szervezésében és Soros György pénzéből jött létre, mert valójában ő az, aki nem tudja elfogadni a múlt heti választás eredményét – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Rogán Antal kijelentette, hogy az események mögött igazából nem is az ellenzék pártjai állnak, hiszen őket is kívülről mozgatják.

A miniszter szerint a véleménynyilvánítás és az egyet nem értés jogába belefér, ha valaki nem tudja elfogadni a választás végeredményét. Hozzátette ugyanakkor, hogy nincs több jogorvoslati kezdeményezés, mint négy vagy nyolc éve.

Rogán: Soros György pénzelte a szombati ellenzéki tüntetést

A miniszter ezért "politikai bolhacirkusznak" nevezte a tiltakozásokat és hangsúlyozta, hogy a kormány erős felhatalmazást kapott az EU, az ENSZ vagy épp Soros György törekvéseivel szemben.

A magyar emberek egyértelműen azt szeretnék, ha Magyarország megmaradna magyarnak, Soros György meg eközben ellenzéki pártok és "önmagukat civilnek nevező szervezetek" támogatásával akarta manipulálni a választást – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy Soros György szervezetinek "irgalmatlanul sok pénz", világszerte csaknem 16 milliárd dollár áll rendelkezésükre.

Arra a kérdésre, miért nyilatkozta azt korábban, hogy nem folytatják az elmúlt négy évet, hanem új kormányt, új folyamatokat indítanak, Rogán Antal elmondta, hogy a kormányzat szerkezete átalakításra szorul, mivel – mint fogalmazott – a világ is megváltozott és új kihívások keletkeztek. Az új kihívásoknak megfelelő új szerkezet kell – tette hozzá.

A miniszter szerint a következő kabinet legkésőbb május végén elkezdheti a munkáját.

Az új kormány várható intézkedései közül kiemelte a családtámogatások bővítését és hozzátette, hogy határozott fellépésre lehet szükség a közösségi oldalak felhasználóinak védelmében is.

Azzal összefüggésben, hogy több ellenzéki képviselő nem veszi át mandátumát, megjegyezte, hogy az új Országgyűlés akkor is megalakul, ha már többen lemondtak azok közül, akik múlt héten még a választás esélyesének nevezték magukat.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Kopter tóni. A béka segge menet mibű vót? A nem "köszpénz" MVM-ből?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
@Edmond Dantes: rogán tolvaj előbújt a vackából. Nem a lelkiismerete tartotta háttérben. Azzal nem rendelkezik. Ismét biztonságban érzi magát.
egyvandor
@Sámannus: Ezek a suttyók már hozzászoktak ahhoz hogy mindent lenyúlhatnak. Fel sem tudják fogni ésszel hogy valamiért meg is kellene dolgozni. Azt gondolják az a jobbágyok alattvalók kötelessége. Ezek már túl vannak olyan dolgok mint közpénz lenyúlás lelkiismeretfurdalást okozzon nekik. Az nekik jár, "osztjónapot".
balos
Kiszabadították a gumi lakásából?Ezért a "szösszenetért" kár volt!
cirip
Nagyon rosszul nézel ki Antal! Nem vagy te beteg? Nehogy a becses egészséged (életed) rámenjen erre a sok munkára!...
ibn Said
A fene vinni el, egy zsidó adni nekem pénzt? (még nem jönni meg check, pedig vár nagyon!)
evacica
Antilop! Teljesen elment az eszed? Nem unjátok még ezt a sok hazugságot és Sorsozást?Gerinctelen , jellemtelen banda vagytok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. February 17., 21:01
Kasza Tibi és Csuti videóra vette, ahogy anyatejet kóstolnak
Itthon - 2019. February 17., 21:40
Kerékpárost gázolt halálra egy autó Nyírmadánál
Sport - 2019. February 17., 20:47
Megvédte címét a Nyíregyháza