Végleg elvesztette váltópárti státuszát az MSZP az országgyűlési választás eredménye szerint – mondta Galló Béla politológus az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Kifejtette, a pártnak tartalékai sincsenek, sem a szavazóbázist, sem a személyi vagy gondolati innovációt tekintve, ismét kívülről hívták miniszterelnök-jelöltjüket is Karácsony Gergely személyében.

Galló Béla politológus szerint "az MSZP végleg elvesztette váltópárti státuszát"

Karácsony Gergely és Molnár Gyula. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A politológus szerint a kudarcot szenvedett politikusok közül Vona Gábornak, a Jobbik lemondott elnökének vannak a legjobb esélyei az ellenzéki oldal átalakulása után.

Galló Béla úgy véli, az identitással kapcsolatos problémák talán az LMP-ben a legmélyebbek.

Elitellenes, a 2010 előtti viszonyokkal élesen szemben álló pártként jöttek létre, de Schiffer András korábbi társelnök távozása meggyengítette az LMP-t, és azóta is ingadoznak a "hogyan tovább" kérdésében – fogalmazott.

A DK önálló frakciót alakíthat az Országgyűlésben, ezzel Gyurcsány Ferenc ambíciói valószínűleg megnőttek a baloldali vezér szerepének elnyerésére, de a politológus szerint a tényleges lehetőségei nem javultak.

Ezt jelzi az is, hogy 500-600 ezer szavazatot várt a pártjának, de feleannyit kapott a DK, és ezt a plafont nem fogja tudni meghaladni – mutatott rá.

A politológus megfogalmazása szerint a jelenlegi ellenzéki pártstruktúra amortizálódott.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Gallóbéla--végre egy igazán ""elfogulatlan és nem részrehajló politilógus"", akit megszólaltat az MTv1.
Ezzel a tudással a Tv2-re is hívhatták volna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Gallóbéla--végre egy igazán ""elfogulatlan és nem részrehajló politilógus"", akit megszólaltat az MTv1.
Ezzel a tudással a Tv2-re is hívhatták volna.
egyvandor
Az mszp-nek arra kellet volna koncentrálnia, hogy lerázza magáról a ner szennyét, lépjen fel Gorbán és bandájával szemben. Ehelyett többször is csak azokra pazarolta erejét akikkel akár szövetségre is léphetett volna. Tiszta, érdemi munkával saját térfelén meghatározó maradhatott volna.
Eriksson
@egyvandor: Szerintem az MSZP ott vesztette el magát, hogy a "megújulás" érdekében kidobták a régi vezetőket, holott azok sokszor bizonyították, hogy tudnak valamit.
A sorozatos elnökcserék sem az összetartás érzetét sugallták. Azonkívül a gyurcsányi áskálódásokról sem szabadna elfelejtkezni.
Eladott Ország
Ez is egy köpönyegforgató senkiházi, ilyeneknek a véleménye nem ér semmit. Hány ilyen júdás pénzes áruló van? Ő a fidesz seggéből kilógó házi politológus.
interceptor
A politológusok száma és egy ország fejlettsége fordított arányban áll egymással. Béla egy a sok közül, akár fociszakértő is lehetne, de most éppen egy ilyen műsorba hívták be. Mondjuk az M1 csatornán nyilatkozni, az már eleve ad egy furcsa visszfényt az ember szavainak. Kérdésedre válaszolva Béla politúr volt sokáig de aztán elveszett belőle 2/3 értelem, így lett politológus.
interceptor
@papa.49: Az előbb papa49-nek válaszoltam.
papa.49
@Kookas: Nem az már elhúzta a csíkot nyugatra ...
karma1
@papa.49: 17.00-re: frissen leporolt es eloretolt megmondoember...:o))) Tudja a budos franc...:o))
Desischado
A fidesz embere. Ki a fene is ez a hiteltelen alak?! Szerintem egy nagy senki.
Eladott Ország
Már régen hallottuk a fidesz kormány másik, politológusnak nevezett seggnyalóját ,Kiszelly Zoltánt. Én nem értem, hogy az ilyen közpénzből hízlalt, magukat entellektüelnek és tudományos tótumfaktumoknak tartó szellemi prostituáltakba, akik pár millióért az anyjukat is eladnák, hogy nem szorul annyi szégyenérzet, és befognák azt a büdös kormányfelszopó orgánumukat, és maradnának csendben? Értem, hogy ma már mindenre magasról szarnak és az ilyen Kiszelly-féléket azért tartják, hogy áltudományos magyarázatokat adjanak a nyilvánvaló korrupcióra és valamennyi kormányzati döntés indokoltságát szájba rágják a senki által nem olvasott blogjaikon, de könyörgöm, ilyen mélyre hogy lehet süllyedni? És aztán meg nem értett zseniként picsogni hogy lehet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél