A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című konzervatív vasárnapi német lap Feudális Magyarország címmel közölt kommentárt, amelyben kiemelték, hogy Orbán Viktor "egyértelmű demokratikus felhatalmazást kapott a kormányzás folytatására".

Le Soir: "Orbán hivatalba lépése óta lehetetlen a magyar gyermekeknek megismerkedniük a gender elmélettel"

Az ellenzéket ugyan hátrányos helyzetbe hozta a kormánypárt "túlhatalma" a sajtó és a pénzügyek területén, a kétharmados többség pedig a választási rendszer sajátosságaiból adódik, "de a választás szabad volt, és a választók 49 százaléka Orbánra szavazott".

Szembeötlő a Fidesz nagy támogatottsága vidéken, amire az a bevett magyarázat, hogy a kormányközeli médiából "szűretlenül és zavartalanul zuhogott a propaganda az emberekre", akik vidéken és a kisvárosokban "visszamaradottak és nem eléggé képzettek, ezért fogékonyak a nemzeti és idegenellenes lózungokra".

Ez a magyarázat azonban "nagyképű", és nem ragadja meg a lényeget – emelte ki a FAS, kifejtve, hogy "a puszta mélyén is tud olvasni a legtöbb ember, és hozzáfér az internethez". A Fidesz vidéki sikerének magyarázatához a "függőségi-, és kliensviszonyokat" kell vizsgálni.

A párt az utóbbi nyolc évben sok embert juttatott előnyökhöz, és ezeket Orbánnak tulajdonítják, a hátrányokat viszont Soros Györgyre, "Brüsszelre vagy a migránsokra kenik".

Újraosztották a dohányárusítási jogokat és állami földeket, sok embert közvetve vagy közvetlenül az állam foglalkoztat, az üzemeknek pedig abból kell kiindulniuk, hogy jó viszonyt kell ápolni a "fideszes hatalmasságokkal", különben előfordulhat, hogy a megszokottnál alaposabb adóellenőrzés következik. Vagy ott van az az "otromba, de hatásos trükk", hogy egy törvénnyel csökkentik az energia árát, és a szolgáltatókat kötelezik, hogy a számlán tüntessék fel, hogy "a fogyasztó mekkora engedményt köszönhet a kormánynak" – fejtette ki a FAS.

Mint írták, bírálók szerint "egyfajta modern feudális rendszer" alakult ki. Hangsúlyozták: a stabil kormányzáshoz Orbánnak elég, ha minden második ember gondolja azt, hogy a rendszer kedvezményezettjei közé tartozik.

A Le Soir című belga napilap véleménycikke szerint Magyarországon, ahol Orbán Viktor választási kampányát a bevándorlók elutasítására összpontosította, veszélyben van a jogállamiság.

A cikk szerzője, Vincent Engel szerint Orbán győzelme aggodalomra ad okot azok számára, akik egyre nehezebben tudják csak megvédeni a jogállamiságot és azokat az értékeket, amelyekre az európai kultúra és társadalmak épültek.

Orbán szinte kizárólag a bevándorlás elutasításával és a hagyományos társadalmi értékekre való visszatéréssel kampányolt. Azokkal az értékekkel, ahol a család központi helyet tölt be, ahol a nők feladata a gyermekek nevelésének ősi szerepére korlátozódik. Orbán hivatalba lépése óta lehetetlen a magyar gyermekeknek megismerkedniük a gender elmélettel. Olyan szellemű oktatás tér vissza Magyarországon, amely szerint a férfiak dominálnak, és a nőknek meg kell alázkodniuk – írta.

A magyar miniszterelnök emellett támadni kezdte a sajtószabadságot, és várhatóan ezt fokozni fogja – vélekedett Engel.

Orbán bejelentette, hogy bármit megtenne azért, hogy korlátozza a nem kormányzati szervezetek tevékenységét, egyebek mellett azért, hogy megszabadulhasson ellenségétől, Soros Györgytől, akinek a szabad gondolatokat védő bástyáját jelenti a Budapesten működő Közép-európai Egyetem (CEU)

- írta a belga lap szerzője.

Engel kifejtette:

Orbán másik ellensége az idegenek. Színükkel, vallásukkal, szexuális és filozófiai hovatartozásaikkal, azaz a muzulmánok, a feketék, a zsidók, a homoszexuálisok.

Más szóval, Magyarországon a rasszizmus és az antiszemitizmus visszatérőben van. A probléma nem a külföldiekben keresendő: az érintett lakosság rossz közérzetéért olyan politikusok a felelősek, akik a tűzzel és az érzelmekkel játszanak, hogy apránként egyre nagyobb győzelmet biztosítsanak maguknak, megsemmisítve a demokráciát – tette hozzá.

Forrás: MTI

Fotó: Pixbay cco

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Nessy: Igen, ebben igazad van ma még. De Angliában már volt olyan eset, ahol elbocsájtottak tanárt, mert neme szerint szólított meg egy kisiskolást. Vagy pl. egy nagy hírű lányiskolában meg lett tiltva, hogy kisasszonynak szóltság a tanulókat, mert az sértheti a nemi identitásukat.
Sámannus
A valósághoz képest nem is írtak semmit, a maffia szabad rablásáról és a galád intézkedésekről a mit a választás másnapján már bevezettek.
haereticus.hu
@Edmond Dantes: Ó, köszönöm az ingyen tájékoztatást! Amit ír az a kezdete ennek a "tudománynak", ami mérsékelt formájában elfogadható. Viszont hogy bárki, bármit is kényszerítene a gyerekre egy normális, nem gender-elmélet alapú nevelésben, az már túlzás. Ez mind hasznos lenne, ha a társadalomban meglévő nemi alapú túlkapásokat nyesné vissza (pl. "asszony verve jó"). A biológiai nem azonban meghatározza a társadalmi szerepeket is. Nem úgy, ahogy régen kizárták sok mindenből a nőket, de tagadni, hogy van egy alapszerep ahhoz, hogy a fiúból egészséges férfi és a lányból egészséges nő legyen, az bűn. Az ami most folyik skandináv óvodákban, iskolákban, az a gyerekek elleni súlyos bűncselekmény! Nem a Fidesz torzította el gender-elméletet. Nem a Fidesz torzította a "tudományt" ideológiává, hanem a liberalizmus nevű kór.
haereticus.hu
@Nessy: A gyereknevelés már a születés pillanatában - sőt előbb - elkezdődik. Gender nevű őrülettel, azzal, hogy a fiút nem fiúként, a lányt pedig nem lányként nevelik, azt én súlyos kiskorú elleni bűncselekménynek tartom. Ezt skandináv országokban már művelik.
haereticus.hu
@Edmond Dantes: Ja és ha ingyé' megmondhatja, akkor árulja már el, hogy mi van a hetvenvalahány vagy még több gender nemmel? Ezek között van, ami arról szól, hogy valaki kedve szerint egyik nap fiú, másik nap lány, harmadik nap meg helikopter, épp miként tartja kedve.
Edmond Dantes
@haereticus.hu: Olvassa el Simone de Beauvoire a "Társadalmi nem" című könyvét,Magyarországon azt már a hatvanas években sokan olvasták és megértették.A pártállam és seggnyalói nem,de az értelmiség legalább is.Én akkor voltam egyetemista,alaposan kitárgyaltuk és értelmeztük,mert merészen újszerű felismerés volt .Az akkori hatalom részéről ugyanazt a marhaságot hallottuk,mint amit most maga hord itt össze.Érdekes,hogy a Fidesz sok vezetője ezer szállal kötődik ahhoz a világhoz,élén a párttitkár családban nevelkedett volt KISZ titkár vezérrel.Nincs új a nap alatt.Mellékesen magától nem kérnék pénz,mivel egy árva szót sem ért az egészből,de arra alkalmas alany,hogy hülyítsék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.