Miután az Együttnek nem sikerült elérni a választásokon az egyszázalékos eredményt, vissza kell fizetniük a kampányra kapott összeget, összesen 194 millió forintot. A megszűnés szélén álló párt ezért gyűjtés szervezett – írja a Magyar Narancs.

"Hihetetlen hype van körülöttünk" – Juhász Péterék pénzgyűjtésre használták a szombati tüntetéstMTI Fotó: Bruzák Noémi

Már 85 millió forint összegyűlt adományokból az Együttnél, hogy törleszthessék a 194 millió forint állami kampánytámogatásukat. Juhász Péterék pártja csak 0,66 százalékot szerzett listán, amivel bőven elmaradt az egyszázalékos küszöbtől, így a párt vezetőinek személyes vagyonukból kellene visszafizetniük az állami támogatás összegét.

Az Együtt a szombati Kossuth téri tüntetésen is gyűjtött adományokat, sokan dobtak pénzt az önkéntesek és képviselőjelöltek kezében lévő dobozokba.

Juhász Péter Magyar Narancsnak adott interjújában vasárnap azt mondta, a szükséges összegnek közel a felét, 85 millió forintot sikerült idáig összeszedniük.

Nagyjából már 85 millió forint gyűlt össze, amit nagyon köszönünk, és pont ebből látjuk azt, hogy tényleg szükség van ránk. Azt azért szögezzük le, hogy politikai célra, mikrodonációs kampányban ennyi pénz még soha nem jött össze, de még a fele sem, pláne nem ennyi idő alatt. Hihetetlen hype van körülöttünk, szerintem most értették meg a választók, hogy mi az, amit mi képviseltünk

- mondta Juhász a lapnak.

Hozzátette:

Úgy dobták be a támogató dobozba az adományokat, mintha én osztanék pénzt. Konkrétan sorban álltak az emberek. Jól látszik, hogy a választópolgárok megbánták, hogy bedőltek ennek a taktikai szavazásnak. Azt látom, hogy igény van ránk, igény van arra a munkára, amit négy évig folyamatosan végeztünk. A tegnapi tüntetésen sokan jöttek oda hozzám bocsánatot kérni, amiért nem ránk, hanem egy esélyesebbnek vélt pártra, vagy egyéni jelöltre szavazott. A tüntetéssel kapcsolatban egyébként azt gondolom, hogy hosszú távú ellenállásra kell berendezkedni. Önmagában a tüntetésnek ugyanis nincsen hatása, persze van közösségformáló ereje, de nem ettől lesz leváltható a hatalom. Ahhoz, hogy valamiféle elmozdulás legyen ettől az autokratikus rendszertől többre, vagy másra van szükség, mint egy tüntetéssorozat.

Juhászt arról is kérdezte a lap, hogy milyen formában tervezik folytatni a politizálást.

Az látszik, hogy az Orbán-rezsim választások útján nem váltható le, mert lehet, hogy törvényileg nem történt választási csalás, viszont maga a választási törvény önmagában csalás. Ilyen berendezkedés mellett senkinek sem fog sikerülni elküldeni Orbánt. Ez az egész olyan, mint egy futóverseny, ahol az egyik versenyző hozza a szabályokat, és az első szabály az, hogy neki 20 métert kell csak futnia, míg a többieknek 200-at. Más fajta politizálásra kell berendezkedni, hiszen az jól látszik, hogy a parlamenti politizálás kiüresedett. Egészen más tevékenységekben, és struktúrában kell gondolkodnia az ellenzéknek. Hogy mi az új módszer, arra most még nem tudok válaszolni.

Forrás: Magyar Narancs, Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Ebből a törvényből is látszik, hogy a fideszes jogészkedő "törvényalkotásnak" nem az volt a célja, hogy a kamupártokat távol tartsa az urnáktól, hanem büntesse az ellene fellépőket ahol csak lehet. Az Együtt valóban működő párt volt amelyiknek hangja csak ezért nem jutott el elég választóhoz, mert gorbánék a közpénzünkön fenntartott médiát száz százalékban uralja, Valamint a manipulatív választási rendszernek köszönhetően az emberek nem merték kis pártokra adni szavazataikat.

Gorbán ez is a te suttyó lelkeden szárad!!!

Én inkább az ausztrál pontozási rendszeren alapuló választást tartanám helyén valónak, hogy az ilyen önkényre vágyó suttyóknak mint Gorbán ne teremjen babér jobb sorsot érdemelt országunkban.
Csizmás Kond
...ki mit akar azt gondol...de szerintem ezek szélhámos gazemberek. Eldőzsölték a pénzt és most koldulnak...lószart nekik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.