Kiszelly Zoltán politológus és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint alaptalanok a választási rendszerrel szembeni kifogások, mert az ellenzék két országos választáson is elfogadta ezt a szisztémát, továbbá nincs olyan választási rendszer, amelyben ne nyert volna a Fidesz-KDNP pártszövetség.

"A Fidesz egységes tömböt tudott alkotni 2,8 millió szavazóval, az ellenzék felaprózódott" – elemzők szerint alaptalanok a választási rendszerrel szembeni kifogások

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kiszelly Zoltán az M1 aktuális csatornán vasárnap arról beszélt:

bár az ellenzékből gondolkodtak a választás bojkottján, de végül elvetették.

Megpróbáltak alkalmazkodni a választási szisztéma logikájához, ez a taktikai visszalépésekben, átszavazásokban nyilvánult meg, de nem sikerült nekik – tette hozzá.

A Fidesz egységes tömböt tudott alkotni 2,8 millió szavazóval, az ellenzék felaprózódott

- elemezte.

A szombati, új választásért tartott ellenzéki demonstrációról azt mondta: a magukat civilnek nevező aktivisták, "senki által meg nem választott civilek" le akarják cserélni az ellenzéki pártokat és politikusokat. Szerinte az a legfontosabb üzenete a tüntetésnek, hogy a "bukott ellenzéki politikusok és pártok" helyett ezek a civilek akarják egyben tartani ezt a szavazóbázist, amely viszont nem homogén tömeg.

Ifjabb Lomnici Zoltán a műsorban azt mondta: a tüntetés is egy rendkívül pregnáns példája annak, hogy milyen módon "virágzik" Magyarországon a demokrácia.

Hozzáfűzte:

nem a résztvevőket kell kritikával illetni, hanem a szervezőket, akik "valódi üzenetet nem tudtak átadni" és érdemi jogi megalapozottság nélkül követelnek újraszámlálást, új választásokat.

Hozzátette:

már a balliberális médiumok sem állítják, hogy csalás történt volna a választáson.

Kiszelly Zoltán megjegyezte: az ellenzéki politikusok is azt mondják, hogy "rendszerszintű csalás" nem történt, bármennyire is voltak anomáliák, mint a számítógépes rendszer leállása a túlzott igény miatt.

Ifjabb Lomnici Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak az egyéni körzetekben folyó versenyt nyerték meg a kormánypártok, hanem a listás eredmények is őket igazolják.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem ok nélkül lett egyfordulós a választás, és fizetik a kamupártokat!
Annak idején, ha a kisgazdák nem lépnek vissza a második a fordulóban, nincs 1. Orbán kormány. Ezt akarják elkerülni fordított esetben! Sikerült.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Eső után KÖPÖNYEG ez az egész felhajtás, hogy ez a hibás, az a hibás .. E L E M Z É S!
.
Akkor, amikor a .. V Á L A S Z T Á S I.. T Ö R V É N Y .. alapja EGY KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN .. un. alaptörvény! Akit érdekel .. k ö z n y e l v e n .. is megfogalmazta annak összebuherálásakor KIM LANE
.
----Budapesten támadta az alaptörvényt az amerikai professzor
mno.hu/belfold/budapesten-tamadta-az-alaptorvenyt-az-amerikai-professzor-1047682

2012. január 31., kedd 19:59
"""Alkotmányellenesnek nevezte az új magyar alaptörvényt Kim Lane Scheppele, az amerikai Princeton Egyetem jogászprofesszora a budapesti Közép-európai Egyetemen (CEU) tartott keddi előadásában."""
.
Tehát .. I N G O V Á N Y O S .. talajon billegünk azzal, hogy EBBEN A KONSTRUKCIÓBAN, v miben, akár nyugdíjáig .. s z ó r a k á z h a t u n k .. DICSŐ VEZÉRÜNK viktoriánus fordulásain!
.
csipetke
@tudode: 12:05 Az ellenzék se szólhat,mert a fidesz által tákolt választási törvényre ők is rábólintottak.Nem volt köztük egy sem,aki ezt átlátta volna?Mert ezek csak kihalni fognak a parlamentből.Nem véletlen,hogy orbán olimpiát akar 2032-re.Ez addig akar itt ülni a nyakunkon?Csak nehogy úgy járjon,mint Ceaucescu
csipetke
@png: 8:44 Azt írja,hogy a szám nem található
tudode
@csipetke: .
Azt nem tudom, hogy RÁBÓLINTOTTAK-E az ellenzéki pártok erre az ARÁNYTALAN VÁLASZTÁSI TÖRVÉNYRE, de az bizonyos, hogy Gyurcsány frakció alakítása pezsgőbbé teszi a plenáris üléseket, mivel nála jobban .. S E N K I .. N E M.. L.Á T J A .. Á T .. az állam működését,és azt, hogy HASZNOS DOLOG bármely KÖZJOGI TISZTSÉGET viselőnek az un. s z o l g á l a t i.. ú t ... betartása, amelyet egyszemélyi vezetőként KIVÍVOTT SAJÁT MAGÁNAK az örök ellenfele, nem tudva azt, hogy MIKOR ELJÖN MAJD AZ IDEJE, mekkora teher/felelősség terheli a VÁLLTÖMŐJÉT, mivel az un. pártalaptörvénye nudli!
papa.49
Ez a ,,szavazó tömb,, PÉNZEN VETT NÉPSZERŰSÉG nem egyéb !!!
Eladott Ország
Ellenzék csak demokráciában létezik, diktatúrának nincs ellenzéke…A fidesz tehát úgy kapott kétharmadot, hogy a listán nem érte el az 50 százalékot: ez az egységes tömb, a fidesz matek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.