A szakszervezet szerint 50-60 ezer forinttal kevesebb kereset jobban jellemzi a valós helyzetet. Mekkora béremelés volt a közepes méretű, és nagyobb cégeknél, elérik-e a keresetek a KSH-átlagot, vagy csak messziről közelítik? Erről is kérdeztük a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökét. KORÁBBAN A TÉMÁBAN: Lázár béremelést ígér az egészségügyben Csalódott Lidl-dolgozók állítják, kamu a 20 százalékos emelés Sztrájkolni fognak az egészségügyben Kaposváron a Kométa Zrt.-nél 13-25 százalék közötti bérfejlesztés volt, a város közlekedési cégénél 13 százalék, a Magyar Cukor Zrt.-nél 9 százalék körüli, a hulladékszállításban 10-13 százalék pluszt értek – sorolt konkrét példákat Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASzSz) elnöke arra, mit hoztak az eddigi bértárgyalások. Általában két számjegyűek a szövetség által elért béremelések – összegezte az eddigi eredményeket.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nem az idegeket akartam borzolni - de sikerult -,. viszont rajottem, hogy a 310 000 forintos ATLAGber ugy jon ki, hogy vesszuk a kozmunkas 57 ezer forintos beret, hozzaadjuk mehszaros orankenti 5 milliojat es elosztjuk kettovel. (Persze, az eredmeny nem 310 000), de kb. igy johetett ki ez az arany.

Nalunk a kepen lathato tipusu husuzemben a dolgozok HETENTE kapnak 3000 dollar koruli bert (potlekokkal egyutt), amiert hetfotol csutortokig napi 10 orat dolgoznak, evente 7 honapon keresztul. (Az allatok parzasakor es szules utan nem mukodnek a husfeldolgozok).
Ez HETENTE 600 000 forint, vagyis havonta 2.4 millio forintnak megfelelo jovedelem, szorozva 7-tel, a ledolgozott honapok szamaval. Ezt betanitott munkasok, peldaul csomagolok, is megkapjak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.