Farkas Örs politikai elemző szerint a szocialisták a parlamenti választások legnagyobb vesztesei, és véleménye szerint innen már nem tudnak felállni.

Farkas Örs hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta, a baloldalnak nincs olyan karizmatikus vezetője, aki össze tudná fogni. A baloldali szavazók talán még mindig Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét tudják vezetőként elképzelni annak ellenére, hogy ő a legelutasítottabb pártvezető – fűzte hozzá.

Politikai elemző: a baloldalnak nincs olyan karizmatikus vezetője, aki össze tudná őket fogni

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az elemző szerint a választási eredmények megtámadása csak politikai akció, a végeredmény elutasításának kifejezése, de várhatóan nem lesz majd konkrét következménye.

Farkas Örs a Kossuth rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, hogy a Jobbik nem szerepelt rosszabbul, mint négy éve. Viszont a párt nem tudott profitálni a migráció témájából, amely egy klasszikus szélsőjobboldali téma, és egész Európában a szélsőjobboldali pártok megerősödéséhez vezetett.

A 2018. április 8-i parlamenti választás a Fidesz-KDNP ismételt kétharmados győzelmét hozta. Az országos listákra leadott szavazatok 100 százalékos feldolgozottsága alapján a Fidesz-KDNP 49,27 százalékos eredményt ért el, a Jobbikra a választópolgárok 19,06 százaléka voksolt, az MSZP-Párbeszédre 11,91, az LMP-re 7,06, a DK-ra 5,37 százalék. A kormánypártok – a 106 egyéni választókerületből 91-ben győzelmet elérve – összesen 133 országgyűlési mandátumot szereztek, a Jobbik 26, az MSZP-Párbeszéd 20, a Demokratikus Koalíció 9, a Lehet Más a Politika 8 parlamenti helyet kap. Egyéni választókerületből szerzett mandátumot az Együtt egy jelöltje, továbbá egy független képviselőjelölt, és kedvezményes mandátumhoz jutott a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
A Gyurcsány viszont bement a hátukon...
De nem, felejtős mind! Nem a baloldalnak kell összefogni, hanem az embereknek, a népnek, a tömegnek! Az pedig megtörtént. Majd lesznek vezetőik is, remélhetően többen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
A Gyurcsány viszont bement a hátukon...
De nem, felejtős mind! Nem a baloldalnak kell összefogni, hanem az embereknek, a népnek, a tömegnek! Az pedig megtörtént. Majd lesznek vezetőik is, remélhetően többen!
Pálinkás Pál
Ne már..az elemző olvassa a hsz-met??? ősz óta erről papolok...nincs vezéregyéniség ellenzéki oldalon!!!
magyarbakancs
LMP-Jobbik-MSZP-DK, ezeket el kell takarítani.
Ezek semmit nem érnek.
Veszekedős megélhetési politikusok.
tudode
Nem az O1G jól idomított, v megfélemlített "ólomkatonáinak" áldozatául/karaktergyilkolásának esett .. E L L E N Z É K .. a vesztese ennek a választásnak sem, AKIK JÓ PÉNZÉRT az Ország Házában elüldögélnek, hanem MÉG AZOK az állampolgárok IS, akiknek nem jutott el az egoista tudatáig, hogy az EGÉSZ ORSZÁG egy hadicsel áldozata! lett!!
.
Mivel .. V A N .. is, de KÖZJOGILAG .. NINCS IS KORMÁNYA (államfője mintha nem is lenne) az országnak
.
Ekladáns példa arra, hogy sem az apja, senki nem tud gátat szabni a nemzet SZÁJHŐSÉNEK, mivel .. az ő fegyvere a ... p o l g á r p u k k a s z t á s, a mindennek ellentmondás az EU-tól kezdve az ENSZ-ig, stb.
.
vs.hu/kozelet/osszes/orban-felcsuton-ha-tamadjak-a-kisvasutat-meg-kell-hosszabbitani-1107
.
Tehát mivel NEM MERT KIÁLLNI ... V I T Á R A az olvasgatásával, másodjára, ZSÁKBA SZARKÁT vett az ország, aki AZT CSINÁLHAT AZ ORSZÁGGAL, amit csak "falusi gyerek" ÚRI KEDVE diktál, amolyan .. Ú R I ... M U R I T!!!
fergeteg
Ez nem igaz !
Nem a miniszterelnök miatt lett ennyi.
A nemzeti politika miatt.
cikicakk55
Nos addig teljesen igaz,hogy az ellenzék alkalmatlan lenne az ország vezetésére,hisz még egymás közt,de akár párton belül sem tudnak közös nevezőre jutni.Az viszont egész biztos,hogy a Fidesz választási törvénye miatt lett meg a 2/3. Teszem fel,bukott volna a Fidesz,mert egész biztos,hogy az Ukránok,a Románok, a Szerbek a Németek, és a megvett megzsarolt cigányok nélkül buktak volna. Na meg persze,ha a külföldön dolgozó Magyaroknak ugyan annyi esélyt adtak volna szavazni,mint az itthon élőknek. Na de mit tennénk ha a Fidesz bukott volna? Melyik pártra mernénk rábízni a jövőnket? Ez az ellenzék úgy nem ér semmit ahogy van.Az összes vezetőt le kéne cserélni és átrostálni ki az aki szívből ellenzéki és ki az aki érdekből.Ne értsetek félre,nem örülök a Fidesz nyerésének,csak nem tudom,hogy a jelenlegi ellenzékből melyik párt lenne alkalmas. Talán ha mindegyikből kivennék azt a pár embert,aki még becsületes,mert mindegyikben van,csak sajnos nem a vezetők közt,hanem a tagságban.Azt sajnos nem lehet megtenni és nem is érdemes,hogy 5-6 ember miatt,akik még tényleg a nép érdekéért dolgozna,az egész pártot megszavazzák az emberek. Akkor az országot 7 párt vezetné és a 7-ből lenne talán 100 akik meg is érdemelnék,de azok a parlament közelébe sem kerülhetnének. Itt ma már csak a fiatalokban lehet bízni.Ők talán feltudnak állítani egy olyan pártot,akiket ők maguk állítanak össze,és akik mögé be mer majd állni az emberek nagy része. Persze ehhez valahogy előbb a választási törvényt kéne helyrehozni.
namihami
Azért egy politikai elemzőnek illene tudni különbséget tenni a karizmatikus és a demagóg kifejezés között.
A populizmus, főleg a szerényebb műveltségű és/vagy az anyagilag és egzisztenciálisan rászorult rétegeknél borzasztó erővel terelheti a szavazókat a demagóg igéretekkel jobb sorsot igérő felé. Mint tanúk és videók sora igazolta, most is bejött a krumpli-, tészta-, forint-, stb. ajándékakció. És a határontúlra ömlesztett százmilliárdok, amiért azoknak semmit se kellett (vagy majdnem semmit) tenni, meghozta az eredményét.
És mi fizettünk és fizetni fogunk eztán is.
Abban viszont tényleg lehet némi igaza, hogy ezzel a szavazótömeggel szemben valóban nehéz lesz felállni. Ennek a tömegnek elég a négyévente kiosztott baksis és kussol újabb négy évig.
szettevette
Kérem szépen, lehet itt minden hétvégén tűntetést szervezni... (Előbb - utóbb megúnják és hazamennek, mondaná Gyurcsány Ferenc) Amîg az ellenzéknek nincs normális programja, addig mindig sikertelen eredmény lesz. Gyurcsány egyszer már próbálta vezetni az országot, nem sikerült neki. De az MSZP-t sikerült szétzilálnia... Akkor mit akar még mindig?! Ide ūj emberek kellenek! Akik jól összekapják az ellenzéket, és elmennek vidékre is!!!
kereső
Orbán se karizmatikus,csak egy ócska Cipolla-imádom,amikor ezek a NER zsebéből kilógók oly nagyon tudják,hogy mire/kire van szüksége a balosoknak.Majd ők eldöntik.
nevemnick
Nem a baloldalnak kell karizmatikus vezető, hanem az ellenzéknek.
De, hogy megnyugodjatok ilibsik, lesz nekik.
kereső
@Mirabilis: ja kérem,ez a győztes mindent visz! Ezért ér a te ellenzékre leadott szavazatod 0.33-at, a fideszre leadott 1-gyel szemben a mandátumosztásnál.Ez is olyan arányos-és igazságos ,mint az egy kulcsos szja.
JAJMÁR
@kereső: Igen, de mégse ugyanaz. Csárdi megmérette magát :)
papa.49
Jé megtalálta csőben a lyukat 2010. óta ugatom NINCS EGY EMBER AKI MÖGÉ A BALOLDAL BEÁLLHATNA !!!
kereső
@JAJMÁR: iggen megmérette magát, és az mszp-től kezdve a dk-án át az együttig ,a momentumosok támogatásával meg is van a mandátum.Csak reálisan,ha kérhetném.Csárdi győzelme nem az lmp győzelme.
cs.n.
Miért hír minden nap az, hogy éppen melyik fideszbuzi elemző/szakértő mit mondott a fideszbuzi közmédia valamelyik műsorában? Ugyanazokat hívják mindig ugyanazokba a műsorokba, akit érdekel, nézze, hallgassa. Ez már unalmasabb, mint a celebfotók.
papa.49
@cs.n.: Azokon néha egészen jó csajokat látni, megszólalni meg úgyse tudnak ))))))))))
JAJMÁR
@kereső: Arra utaltam, hogy a Gyurcsány nem indult egyéniben, ő nem mérette meg magát. A Csárdi nyert.
A Szél Bernadett elindult egyéniben, - mert gondolom egy pártelnöknek kell ennyi bátorság - és veszített! Mégis többre tartom, mint aki el se mert indulni :)

A pártlista más történet. Ott egyébként az lmp javított.
Már ha elfogadjuk ezt a torz választási eredményt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.