A Magyar Védőnők Egyesülete keresi az év védőnőjét, a címre szülők, nagyszülők, orvosok, kollgák is javasolhatnak jelölteket.

Elsősorban a szülők, nagyszülők, de háziorvosok, szülészorvosok, kolléganők is jelölhetik a védőnőket az év védőnője díjra – közölte a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Csordás Ágnes elmondta, hogy egy kistelepülésen, egy közepes méretű településen és egy nagyvárosban dolgozó védőnőt jutalmaznak majd, ezen kívül lehet szavazni védőnői tanácsadói közösségre, és jutalmazni szeretnének egy szakfelügyeletet ellátó vezető védőnőt is.

Keresik az év védőnőjét

Fotó: pixabay.com CCO

A jelölési lehetőséget 2011-ben indították el azért, hogy megismerjék a családok véleményét a munkájukról – fogalmazott.

Szólt arról is, hogy a védőnői szakma 103 éve alakult a nők támogatásáért és a csecsemőhalandóság csökkentéséért. A védőnők nem ellenőriznek, hanem támogatják a családokat, hogy a magzat és a gyermek egészségesen fejlődjön – tette hozzá.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Az év védőnője már külföldön dolgozik. Ne keressétek.
emerencia
Sok jó, lelkiismeretes védőnő van szerte az országban. Egyet kiválasztani közülük és sztárolni nagy marhaság. Esélyes, hogy a nagydumájú védőnők közül fogja valaki elvinni a címet, az önmagukat pedig kevésbé sztároló védőnők oedig magukra maradnak. Arra hivatkozni, hogy így legalább megismerik a családok véleményét a munkájukról, tipikus infantilis fideszes módszer. A családok véleményét enélkül a hókuszpókusz nélkül is meg lehetne tudakolni. Ehelyett inkább a munkakörülményeiket kellene javítani. Nem az ilyen címosztogatásoktól lesz az egészségügy kisegítve. Inkább a gyógyításra, gondozásra kellene fordítani az erre szánt pénzt és energiát.
papa.49
Számomra az év védőnője a LÁNYOM aki védőnő )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
bakegya
Melyiket,mert nem hínném ,bármelyik is gyereket lopott volna-kész ráfizetéas volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.