Alakuló ülést tartanak és frakcióvezetőt választanak az MSZP parlamenti képviselői szerdán Budapesten – közölte Tóth Bertalan frakcióvezető hétfőn az MTI-vel.

Az MSZP alakuló ülést tart és frakcióvezetőt választ szerdán

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke (k) a Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten, az Operaháznál az Andrássy úton 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonulnak a Kossuth térre. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Elmondta, a képviselőcsoport új vezetőjét a leköszönt elnökség javaslatára választják meg. Tóth Bertalan kérdésre közölte, az elnökség őt javasolja a képviselőcsoport vezetőjének. Megjegyezte, a frakció többi vezetőjét, illetve a parlamenti tisztségviselőket majd csak az Országgyűlés megalakulása után választják meg. Beszámolt arról is, a frakcióülésen elbúcsúznak azoktól a képviselőktől, akik nem szereztek mandátumot.

Hozzátette: áttekintik a választás eredményét, a parlamenti erőviszonyokat és meghatározzák a további teendőket.

Arra a kérdésre, hogy a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt képviselői ott lesznek-e a frakcióban, Tóth Bertalan közölte, küldött meghívót nekik és reméli, ott lesznek. Az MSZP-Párbeszéd húsz mandátumot szerzett az április 8-i országgyűlési választáson. A húsz politikusból 16 szocialista, három a Párbeszéd tagja, egy pedig a Magyar Liberális Párté.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A bojkott – a tévedések elkerülése végett – nem a választási győzelem helyettesítésére szolgál, hanem az államcsíny, az alkotmányos rend megdöntésének kimondására, és annak elutasítására. Az Orbán rendszer legitimációjának megvonására, az engedelmesség felmondására. Emellett saját erkölcsi tartásunk megőrzésére Orbánnal szemben azzal, hogy nem tesszük azt, amit szeretne, ellenállunk neki, nem veszünk részt egy hazug színjátékban. Mi nem legitimáljuk őt, és az ellenzék rendszerbe való belesimulásához, további asszisztálásukhoz, és a megélhetésükhöz sem járulunk hozzá. Nem érdemlik meg, mert nem tudtak áldozatot hozni. Az ellenzék a pénzt választotta.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a lib-es valószínű nem, mert olyan mint a Fodorka, bár lehet most nem ártván Orbánnak lehet marad! =))
Eladott Ország
A bojkott – a tévedések elkerülése végett – nem a választási győzelem helyettesítésére szolgál, hanem az államcsíny, az alkotmányos rend megdöntésének kimondására, és annak elutasítására. Az Orbán rendszer legitimációjának megvonására, az engedelmesség felmondására. Emellett saját erkölcsi tartásunk megőrzésére Orbánnal szemben azzal, hogy nem tesszük azt, amit szeretne, ellenállunk neki, nem veszünk részt egy hazug színjátékban. Mi nem legitimáljuk őt, és az ellenzék rendszerbe való belesimulásához, további asszisztálásukhoz, és a megélhetésükhöz sem járulunk hozzá. Nem érdemlik meg, mert nem tudtak áldozatot hozni. Az ellenzék a pénzt választotta.
cikicakk55
Szégyelhetnék magukat,hogy Ők képtelenek voltak egy ilyen komoly megmozdulást létrehozni. Két épp csak elmúlt 20 éves gyerek 100.000 embert tudott megmozgatni és országos szinten! oda beállni közéjük és ott villogni nagy kunszt volt mondhatom!.Állandóan arra hivatkoztak,hogy a kormánymédia tett nekik keresztbe. (Jó,van benne igazság) Ezt a két fiatal srácot sem segítette a média,sem Soros,sem a kormány,sem az ellenzék,még is megtudták az ország népét mozdítani. El kéne gondolkozni az ellenzéki pártok vezetőinek,hogy talán ideje lenne frissíteni a vezetőséget. Azért,mert épp csak átlépték a 20 éves kort,ezek a fiúk sokkal nagyobb hatással vannak az emberekre,mint az agyon médiázott,korrupciótól és botrányoktól hangos ellenzék.Kár is lenne szépíteni a dolgot,bár messze nem olyan aljas húzásokkal,de az összes eddig volt pártnak van vaj bőven a fején.
egyvandor
Nem mszp szavazóként is remélem sikerül egy rámenős agilis személyt választaniuk, aki nem tűri a Nemzethy Együtt Rablást. Nem vehető meg háttér egyezményekkel és képes visszaszerezni pártjának becsületét. Különben nincs rájuk szükség. Gorbán gombnyomogatói részére biodíszletnek lenni nem valami dicső pályafutás.
kereső
@Eladott Ország: Szégyelljék magukat.És mind,aki ezt választja.
peterkelemen
"Mindenért az ellenzék felel, ha beül a parlamentbe! Orbán rendszere addig él, amíg a demokrácia hamis látszatában tud megjelenni. Az egész illiberális őrület lényege az, hogy tartalmilag ugyanazt a diktatúrát látszólag demokratikus keretek között építi ki s tartja fenn. Ez az orbáni modell, megspékelve a hamis keresztény retorikával, a nemzeti identitás vallással való azonosításával, amely indokolja a jogfosztást, mert így a jogtalanság a “nemzetmegmaradást” szolgálja. Ezért kaphat tömegtámogatást. Aki ezen az identitáson belül van, magyar. Aki kívül, az ellenség, aki nem érdemel jogot.

Ebből az következik, hogy az ellenzéki pártoknak és a szabad sajtónak az lett volna 2010-től a feladata, hogy a rendszer hamisságát, csalását, demokratikus látszatát leleplezze, azt ne legitimálja és ne asszisztáljon hozzá. A demokratikus látszatot az ellenzék legitimációja nélkül fenntartani nem lehet. Mivel ez a rendszer alapja, a látszat megszüntetése után az egész rendszer kártyavárként omlik össze. Aki ezt nem érti, az nem ért hozzá.

A demokrácia hamis látszatát ugyanis az adja, hogy az ellenzék úgy viselkedik, mintha ez egy demokrácia lenne. Az ellenzék igazolja ezt a hamis látszatot. Az ellenzék leginkább két dologgal tudja ezt a látszatot fenntartani: parlamentben való részvételével és a választáson való indulással. Miért is érdekelt az ellenzék ebben? Az ellenzék finanszírozása a parlamenti részvételhez és a mandátumokhoz, valamint a választáson való részvételhez kötött. Ezért a rendszer kulcsa a pénz. A többi hazugság.

Ebből az következik, hogy az ellenzék az egzisztenciális érdekei, a pénz miatt legitimálja a rendszert, tartja fenn a demokrácia hamis látszatát, s biztosítja az Orbán-rendszer alapját. Ezzel nemcsak Magyarországot tartja a bűnszervezet fogságában, válik maga is bűntárssá, hanem az egész demokratikus világot is fenyegeti, mert Orbán-modell van, de az Orbán-modell lebontásának s szétzúzásának modellje nincs. Ennek kulcsa az ellenzéki kollaboráció felmondása...
Desischado
Aki beül a Parlamntbe, az orbánnak asszisztál,és egyértelművé válik, hogy csak megélhetési politikus! Lássuk, mit tesz az ellenzék. Most megmutathatják, hogy kicsodák valójában!
Eladott Ország
Kertész Ákos szavai, amelyeket a 2014-es választások előtt mondott arra a kérdésre, hogy leadja-e szavazatát Kanadában az áprilisi magyarországi választásra?
"Szó se lehet róla! A Fidesz új választási törvénye megakadályozza a szabad, demokratikus választást. Ez, ami április 6-án lesz, a diktatúra választási komédiája, ebben demokrata nem vehet részt. 2010 őszén éppen a Népszavában jelent meg az Őfelsége ellenzéke című cikkem. Már ott figyelmeztettem arra, hogy ellenzék csak demokráciában létezik, diktatúrának nincs ellenzéke…" Az ellenzéki pártok süketek voltak a szavakra. Az eredmény történelem. 2/3 és újabb 4 év Fidesz uralom, amiben Orbán folytathatja a maradék demokrácia lebontását. Az ellenzék biodíszletként asszisztált hozzá, miközben a kormánypárt naponta vigyorgott cinikusan a pofájukba. Nos. Mivel nem tanultak semmit, az ellenzéki pártok ismét csúfos vereséget szenvedtek, csak mert mindegyiknél győzedelmeskedett az EGO.
pécsi
kertész ákos egy hazaáruló senki! Nem véletlen, hogy elhúzott Kanadába. Vele senki ne érveljen, mert neki nincs joga megszólalni. Az, hogy a harmadik 2/3 -ad létrejött , a választók akarata.A népet nem lehet leváltani!!. "Ha nem tetszik, el lehet menni "/ Gyurcsótány/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.