Megalázta és kioktatta egy buszsofőr azt a kerekesszékes szegedi fiatalembert, aki egy helybéli járatra szeretett volna felszállni Szegeden. Reményi Zsolt éppen munkából ment haza, ahová a 74-es jelzésű busszal szeretett volna eljutni.

A buszsofőr segítségnyújtás helyett rendkícvül indulatosan bánt vele. Közölte a 25 éves, mozgáskorlátozott fiatallal: megtanulhatná már, hogy kell lenyitni a rámpát, mert ő többet biztosan nem fogja felengedni a járatra. A kerekesszékes fiatalnak továbbá azt tanácsolta, hogy utazzon kísérővel, aki legalább képes lenyitni a rámpát.

Zsolt családja panaszt tett a buszokat üzemeltető DAKK Zrt.-nél, amelyet a lap is megkeresett. Azt a választ kapták, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben, a sofőr pedig elismerte a felelősségét. Emellett nyomatékosan felhívták a figyelmét a mozgássérült utasokkal kapcsolatos teendőkre. A társaság elnézést kért az érintettől.

(Délmagyarország)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Lemernem fogadni hogy fideSS szavazo volt buszsofor. Migransnak nezte a kerekesszekest.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Nem is értem, miért nem ugrál mindenkinek a buszsofőr ki a helyéről! Idősnek, korlátozottnak, meg úgy mindenkinek! Aztán két óra múlva a műszak kezdése után kivasalja az első családot, mert kikészül teljesen! Feltételezem én is bunkó vagyok, de igaza volt a sofőrnek!!
papa.49
@lópicigáspár: Nem vagy bunkó, de az éremnek mindig LEGALÁBB KÉT OLDALA VAN !!!
lópicigáspár
@papa.49: 8 órán keresztül kell neki 20-60 ember testi épségéről gondoskodni! Ha ennyire fontos a kedves szolgáltatónak, hogy mindenkinek a kedvére tegyen, alkalmazzanak kalauzt, a sofőrt meg hagyják, hogy vezessen! Ja, hogy az után is kéne járulékot fizetni, hát sorry!
papa.49
@lópicigáspár: Pont ezért írtam amit írtam, mert mindenkinek igaza van csak az érdekek miatt van szembenállás ...
wagabund
@lópicigáspár: tetszik a válaszod...kiderül mekkora bukó vagy...

asszem halvány fingod sincs, milyen lehet sérülten, elesetten, mozgásában igencsak korlátozottan élni...remélem te majom, hogy nemsokára megtudod...hogyrohadnálmeg..
Pálinkás Pál
@wagabund: Ebben most nincs igazad...a sofőrnek a vezetés a dolga,bármi történik őt veszik elő...fentebb lópicinél olvashatod...kalauz...és senki nem vitatja hogy nehéz lehet mozgássérülten élni...de akkor ne akarjunk ugyanúgy teljesíteni mint aki nem az...
lópicigáspár
@wagabund: Látom a mocskolódás megy, a szövegértés nem! Kerestem és írtam megoldást a problémára! Hogy milyen sérülten élni!? Sajnos tudom... de neked ehhez semmi közöd! Ha én tudok segíteni nap mint nap a rászoruló hozzátartozómnak, akiért minden nap 40 km-t kell utaznom, ha szükséges naponta többször is, akkor én tudom!!! Az szerinted teljesen normális lenne, hogy a sofőr műszak közepére tropa legyen, mert minden miatt ugrálnia kelljen? A megoldás a kalauz, vagy egy csak az elesetteken és rászorulókon segítő alkalmazott a buszokon! Mikor bántottalak én téged? Lemajmozol, rohadjak meg, rokkanjak le...! Szüleid büszkék lehetnek erre a hozzászólásodra! Szégyelld magad!!
szép új világ
@wagabund: @Pálinkás Pál: @lópicigáspár: Elbeszéltek egymás mellett.
A sofőrnek nem kell egész nap ugrálnia, hogy a mozgás sérülteknek segítsen! Egy műszak alatt jó, ha egy ilyen esettel találkozik. Ennyi mozgás neki sem ártana meg! Arról nem is beszélve, hogy sokkal népszerűbb és köztiszteletnek örvend egy segítőkész sofőr, mint egy bunkó módra viselkedő. Ő sem más mint egy megkeseredett ország gyűlölködő alattvalója.
Az azonban mindenképpen elkeserítő, hogy a frusztráltságát egy fogyatékkal élő szerencsétlenen vezeti le.
Pálinkás Pál
@szép új világ: Egy szóval nem mondtam hogy ne segítsen...elvégre emberek vagyunk...de ne várjuk el kötelezően...és ha nem teszi meg ,nem megyünk feljelentgetni!!! Az az oktalan gyűlölködés mellett szintén egy undorító dolog,főleg ha necces hogy igazad van-e!!
Yoda69
Lemernem fogadni hogy fideSS szavazo volt buszsofor. Migransnak nezte a kerekesszekest.
Nessy
Azért uraim arra befizetnék, ha kerekesszékből lenyitnák a busz rámpáját! arról nem is beszélve, hogy kell hozzá valami, amit beleakaszt, és azzal hajtja le. Azért mert kerekes székben ül, és a" fejének "semmi baja, sok munkakörre alkalmas. Van olyan busz vonal,a 9-s, aminek hosszú útvonala van, ahol néha két három alkalommal is száll le, föl kerekes székes. Eddig sem a sofőr, sem az utasok nem lázongtak, legalább is nem hallottam.
papa.49
Gyerekek itt mindenkinek van ,,rész igazsága,, a sofőrnek is az utasnak is, azt se tudjuk mik voltak a közvetlen előzmények, meg azt se esetleg miért volt a kelleténél nyersebb a sofőr, vagy miért volt a kelleténél rászorulóbb az utas ...
Talán ott kéne keresni a probléma megoldását miért nem lehet a sofőr látókörében lévő ajtóhoz szerelni a rámpát amit a sofőr kapcsolóval aktivál ha olyan van a jármű mellett akinek erre szüksége van ...Ez csak egy ötlet és ingyen adom a vállalatnak ...
ittott
emberek vagyunk, viselkedjünk ember módra. a sofőr nem volt EMBER. ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél