Schmuck Erzsébet, Ungár Péter és Ferenczi István is lemondott az LMP-ben betöltött elnökségi tagságáról – mondta el az MTI-nek kedden Schmuck Erzsébet, hozzátéve: így előrehozott tisztújítást tarthat a párt.

Három elnökségi tag mondott le az LMP-ben – teljes tisztújítás lehet

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A párt tisztújító kongresszusa a nyár közepén lett volna esedékes, így viszont május végén megtarthatják – közölte a politikus, rámutatva: így az LMP-nek nem kell rövid időn belül két kongresszust tartania, hiszen május végén a pénzügyi beszámolójukat is tárgyalni kell.

Hadházy Ákos korábbi társelnök a választás éjszakáján mondott le vezetői posztjáról, míg Szoboszlay György Csabát a múlt év végén, Jancsó Andrea lemondását követően választották elnökségi taggá. A közelmúltban a kilenctagú testületből tehát öt tag személye változott, így indokolt a teljes tisztújítás.

A következő kongresszuson struktúraváltásról nem tárgyalhatnak az alapszabály értelmében – közölte Schmuck Erzsébet, szerinte ugyanakkor lehetőség nyílik a nyár folyamán az új elnökség számára, hogy egy átfogó alapszabály-módosítást előkészítsen. Arra nem válaszolt, hogy ez a társelnökséget érintené-e, csak annyit közölt: az elmúlt nyolc év működése alapján végig kell gondolni az alapszabályt és a párt szervezeti felépítését.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Ezek az "ellenzéki" pártok olyanok lettek, mint az egy slágeres együttesek.
Pálinkás Pál
Széltyúk nem akar lemondani??? Pedig kártékony jószág!!!
ittott
@Pálinkás Pál: politikai prosti. jó ez a Fidesznek. miért mondana le. neki ilyen erkölcs van. hazudós, mint aki az LMP-t létrehozatta
papa.49
Egymás haján búcsúzkodás ez zajlik most a lmp. ben !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok