Az elmúlt napok eseményei kristálytisztán megmutatták, hogy Soros György nem hajlandó elfogadni a magyar országgyűlési választás eredményét – mondta a kormányszóvivő kedden, Budapesten újságíróknak.

Kovács Zoltán hangsúlyozta, Soros György újra folytatja azokat a tárgyalásokat, amelyeknek a célja, hogy megkérdőjelezze a magyar voksolás kimenetelét és szövetségeseket gyűjtsön a demokratikusan megválasztott magyar kormánnyal, illetve többséggel szemben.

Példaként említette a milliárdos hétfői látogatását Frans Timmermans-nál, az Európai Bizottság alelnökénél, aki szerinte mindig sokkal gyakrabban folytat egyeztetéseket Soros Györggyel és szervezeteivel, mint a valódi civil szervezetekkel.

"Teljesen nyilvánvaló, hogy Timmermans Soros embere" – jelentette ki a kormányszóvivő, majd aláhúzta, az Európai Bizottság alelnöke olyan elkötelezett bevándorláspárti politikát folytat, amelynek célja Magyarország, illetve a bevándorláspárti politikának ellenálló más országok megtörése.

Kiemelte, a "Soros-birodalom" tevékenységéhez tartozik, hogy Soros György fia az elmúlt napokban – látszólag a demokrácia nevében – arra buzdított, hogy a demokrácia, a demokratikus választás eredményei ellen tüntessenek Magyarországon. Ennek alapján teljesen nyilvánvaló, hogy mire számíthatunk a "soros-birodalom" képviselőitől, szervezetőitől: meg fogják próbálni megtörni Magyarországot, megpróbálják elérni, hogy az ország feladja bevándorlásellenes álláspontját, és rá akarnak kényszeríteni egy olyan állandó elosztási mechanizmust, amely most már tízezres nagyságrendben kényszerítene bevándorlókat a tagállamokra. Az uniós intézmények ezt a megoldást tavaly júniusban készítették el az úgynevezett Dublin IV-es reformmal – mondta.

Hangsúlyozta, a magyar kormány azonban ezt teljes mértékben elutasítja és minden eszközzel ellenáll annak, mivel a Fidesz-KDNP a magyar szuverenitás megvédésére olyan mandátumot kapott a magyar emberektől az egy héttel ezelőtti választáson, amit sem az Európai Unióban, sem pedig a civil szervezetek részéről nem lehet megkérdőjelezni. A választás teljesen tisztán kijelölte azt az utat, amelyet Magyarországnak járnia kell a migráció ellenes küzdelemben – erősítette meg.

Kormányszóvivő: Soros György nem hajlandó elfogadni a magyar választás eredményét

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kovács Zoltán emlékeztetett arra is, hogy az uniós LIBE-bizottság az előző héten elfogadta azt a jelentéstervezetét, amely mondvacsinált okkal próbálja elítélni az országot az Európai Parlamentben, hogy megtörje Magyarország bevándorlásellenes magatartását.

Kérdésekre válaszolva árulkodónak nevezte, hogy az Európai Bizottság tagjai az utóbbi években Soros Györgyöt többször fogadták, mint a demokratikusan megválasztott kormányfőket, állami vezetőket, ezek a találkozók pedig a látszatnyilvánosság jegyében zajlanak, hiszen az ott elhangzottak tartalmáról nem lehet tudni.

Az egyeztetések eredményei ugyanakkor visszaköszönnek bizonyos jelentésekben, és olyan dokumentumokban, amelyek Magyarország elítélésén dolgoznak – fejtette ki a kormányszóvivő. Megjegyezte, a magyar kormány folyamatosan kéri a bizottság tagjait, hogy hozzák nyilvánosságra a valódi tartalmát ezeknek a beszélgetéseknek.

Forrás: MTI

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Ha e mögött Soros lenne már régen nem élnétek ti tolvaj, hazug gecik!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@verőce21: Na Bözsi, akkor ugorj neki mégegyszer.
Azt írtam, hogy HA két párt indult volna, akkor lenne második. (lásd angol vagy amerikai tipus)
A töredékszavazatokat pedig kizárólag magának és ílyenformára ötlötte ki a Fidesz. Tehát, ezeket nem kapta meg, csak ""odaillesztette"" magának a vesztesek szavazataiból lenyúlva. Tehát az az,55,8 mégiscsak 49.3, amit ezzel a trükkel nyomott fel. nem azt írtam, hogy nem nyert, hanem azt, hogy ezt az eredményét ezzel a kis ""fideszes ötlettel"" vitte 50 % fölé. Nem volt többség, csak csinált magának.
Fogod, Bözsi?
verőce21
@namihami: (08:55) A semmin toporzékolsz Gizi, mint óvodás, mert Magyarországon nem arányos választási rendszer van, mint pl. Csehországban, hanem a győztes mindent visz!
Sőt az elektorok (parlamenti képviselők) számából számítják a parlamenti többséget, mint Amerikában. És még vagy ötven országban. Úgyhogy barátkozzál meg a 2/3-dal, mert sz@r életed lesz különben az elkövetkező négy évben! @csipetke:
namihami
@verőce21: És nemcsak nekem. Aki nincs a ""családban"" annak mindnek az lesz. De nem szerelhet mindenki lámpát, nem kaphat a mama/asszony 800 millát, helikopterutakat és hadd ne soroljam. Egyedül szegény Orbán él velünk egy (sz@r) szinten, mert csak 960.000 forintja volt és abból is elvett a Patyi 350.000-t. Gondolom, már Te is röhögsz?
Na, ezt hoztátok vissza. Nektek ez a jó élet? Akkor Ti tényleg jól éltetek és fogtok élni.
verőce21
@namihami: (09:34) Te nekem most amúgy is sz@r napjaim vannak, mert mostanában naponta "csak" 6-800 ezer forintot tudok keresni a forexen. :) (A korábbi 3-6 millióhoz képest.)
csipetke
@png: 00:01 Miért akarod,hogy pont most kormányozzanak?Vollt rá 8 évük,de nem kormányoztak,csak hatalmon voltak.Ami azzal telt,hogy az egész banda Sorosozott/migráncsozott megállás nélkül.Felváltva azzal,amit orbán hajtogatott,hogy ő majd jól megvédi az országot.A sok agyatlan meg benyalta csont nélkül,pedig ha meghallgattak volna egy biztonságpolitikai szakértőt,akkor tudnák,hogy a migráns ha úgy igazából megindul tömegével,azokat semmi nem állítja meg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok