Schmuck Erzsébet, Ungár Péter és Ferenczi István, valamint Ábrahám Júlia is lemondott az LMP-ben betöltött elnökségi tagságáról. Schmuck Erzsébet korábbi – három lemondásról szóló – nyilatkozatát a párt keddi közleménye egészítette ki, amely szerint az előrehozott tisztújítás érdekében történtek ezek a lépések.

Itt az újabb lemondás az LMP-ben

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az LMP május végén tartja előrehozott tisztújító kongresszusát. Ez a nyár közepén lett volna esedékes – közölte Schmuck Erzsébet, rámutatva: így az LMP-nek nem kell rövid időn belül két kongresszust tartania, hiszen május végén a pénzügyi beszámolójukat is tárgyalni kell.

Hadházy Ákos korábbi társelnök a választás éjszakáján mondott le vezetői posztjáról, míg Szoboszlay György Csabát a múlt év végén, Jancsó Andrea lemondását követően választották elnökségi taggá. A közelmúltban a kilenctagú testület több mint felének személye változott, így indokolt a teljes tisztújítás.

A következő kongresszuson struktúraváltásról nem tárgyalhatnak az alapszabály értelmében – közölte Schmuck Erzsébet, szerinte ugyanakkor lehetőség nyílik a nyár folyamán az új elnökség számára, hogy egy átfogó alapszabály-módosítást előkészítsen. Arra nem válaszolt, hogy ez a társelnökséget érintené-e, csak annyit közölt: az elmúlt nyolc év működése alapján végig kell gondolni az alapszabályt és a párt szervezeti felépítését.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
@papa.49: Azért nem a választások előtt mondtak le,mert még reménykedtek,hogy legalább koalícióban az üsthöz közel kerülhetnek. Ez a lehetőség bukott és így,hogy a pénz sem lenne több nincs értelme tovább a pártban maradni.Majd felbukkannak valamelyik másik pártban. Legrosszabb esetben átállnak a Fideszhez.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Az elnökségben hullanak mint a legyek ...
Mézike
@papa.49: Miért nem a választások előtt mondtak le?
cikicakk55
@papa.49: Azért nem a választások előtt mondtak le,mert még reménykedtek,hogy legalább koalícióban az üsthöz közel kerülhetnek. Ez a lehetőség bukott és így,hogy a pénz sem lenne több nincs értelme tovább a pártban maradni.Majd felbukkannak valamelyik másik pártban. Legrosszabb esetben átállnak a Fideszhez.
papa.49
@cikicakk55: Ha visszaemlékszel írtam ilyesmit még a választások előtt ...
cikicakk55
@papa.49: Igen,emlékszem,olvastam. Azért írtam csak le,mert lehet,hogy nem mindenki olvasta a te beírásod,vagy már nem emlékszik rá. Lényeg,hogy ez így megy mindegyik pártban.Nem csak az LMP-ben voltak kilépések,lemondások.
Peller Anikó
Pedig tökön is szúrhatnák magukat a büdös padkányok, most miattuk (is) állunk itt mintegy hülye, ezek miatt az összefogásra képtelen gyucsányozó gecik miatt.

Na ez persze Vonatkozik a rosszabbikra is, de a bodka is bűnös. Az egész ellenzék mehet a levesbe.
justhpeter
Az biztos, hogy ezzel az ellenzékkel sem vagyunk ki a vízből.
pécsi
Elsősorban Bernadettnak kell lemondania, mert teljesen amatőr módon vezette a kampányt. Szegény azt hitte, hogy 2-300 lefizetett ,lelkes, de megvezetett fiatal majd leváltja a kormányt! bERNI NEM POLITIKUS, CSAK EGY KIS SZÉLKAKAKAS,menjen vissza dolgozni. TOVARISI KONYEC!
pécsi
@Peller Anikó: nem ők a patkányok, hanem Gyurcsótány az. Miért nem érted meg, hogy Feri nem kell a "magyar embereknek" ! Azért, mert valaki itt él, állampolgárságot kapott, még nem magyar!
Magyar az, aki magyarul beszél, gondolkozik álmodik, meséit mondja és ,ha kell a hazáért hal meg.Pl. Zrínyi, Rákóczi,Kossuth, Deák, vagy az 56-os kivégzettek! Gondolkodj!!
Jozefina
Szélt már el kellett volna vinnie egy tornádónak!!! Majd orbán ad neki egy megfelelő jól fizető beosztást hálájának jeléül!!!
babp1982
@cikicakk55: miért most nem a fityma párt leányvállalata?
verőce21
Írtam még a választás éjszakáján, hogy fogadjuk sorban a bukott ellenzékiek lemondását, libasorban!
Rockxy
Nincs semmi baj.
Ha újra számolják a szavazatokat és kiderül, hogy ők nyertek, akkor visszamondanak.
A faék ehhez képest egy differenciálegyenlet.
cikicakk55
@babp1982: Nem vállalnák el,hogy régóta a Fidesz kamu pártja voltak. Elhiszem,hogy nem úgy indultak,de közben észre vették,hogy a Fidesz választási törvénye miatt esélyük sincs, Szélike miatt ráadásul a rájuk szavazni akarók értelmesebbje is kihátráltak mögülük. Szélike nélkül is esélytelenek voltak,de az a tyúk csak ártott az LMP megítélésének. A párton belüli káosz a választások után ki is derült. ( lsd. Sallai és Hadházi)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.