Várhatóan a jövő héten megkezdődnek az új Országgyűlés alakuló ülésének előkészületei, miután a köztársasági elnök május 8-án 10 órára hívta össze az Országgyűlés alakuló ülését – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke.

Új Országgyűlés: jövő héten megkezdődhetnek az előkészületek

Fotó: Pixabay cco

Szilágyi Zoltán tájékoztatása szerint a köztársasági elnök egyben felkérte a törvényhozásba jutott, országos listát állított pártok és pártszövetségek listavezetőit, kezdjék meg az alakuló üléssel kapcsolatos egyeztetéseket.

Az alakuló ülést előkészítő tárgyalások fontosabb feladatai közé tartozik az Országgyűlés működésének alapvető személyi és szervezeti feltételeinek megteremtése, a tisztségviselők – elnök, alelnökök, jegyzők – választásának előkészítése, az alakuló ülés napirendjének, valamint a parlamenti ülésrendnek a meghatározása.

Ugyancsak az előkészítő tárgyalásokon kezdődhet meg a bizottsági rendszerről szóló egyeztetés is.

Kövér László házelnöknek az egyeztetésekben nincs szerepe, az Országgyűlés Hivatala azonban segítséget nyújt ehhez a pártoknak

- ismertette.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Milyen alakuló gyűlés? Pár rohadt narancsot majd kicserélnek másik rohadt narancsra. Az eddig rohadót meg nem kidobják,hanem magasabb fizetéssel másik posztot adnak nekik. Tök mindegy ki lesz miniszter,ki lesz államtitkár,folytatódik a lopás,a korrupció, a nép kinyírása tovább.megint 2/3 az eredmény,semmi szükség országgyűlésre és szavazásokra sem. Egy részt kong a parlament az ürességtől és csak égetik magukat,más részt amikor egy új törvényt kell megszavazni akkor az úgy is meg lesz szavazva amennyiben a Fidesz dobta be.Egyetlen ellenzék által beterjesztett törvényt sem fogadtak el az elmúlt 8 évbe,és ezután sem fognak.Ez nem új kormány lesz,csak a számunkra megszokott tolvajok helyett majd új tolvajokat fogunk megismerni.
tudode
A helyes megfogalmazás: MEGKEZDŐDHETNEK az ELŐKÉSZÜLETEI a KÖZJOGILAG nem is .. l é t e z ő, 2015. óta virtuális, 13. éve... á l l a t i a n... Ú j, a MÚLT SZÁZADBÓL nyakunkon maradt GYÜLEKEZET munkálatai, amúgy fityisz-módra GYŐZTESKOMPENZÁCIÓVAL!
.
Klassz!
.
Fasza-gyerek így tovább, oszt' a fene tudja MI LESZ ENNEK A VÉGKIFEJLETE!
.
888.hu/article-orban-2017-a-lazadas-eve-lesz
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.