Magyarország ahogy eddig, a jövőben is meg fogja védeni határait, és nem fogja engedni, hogy a migránsbiznisz áldozatává tegyék – mondta az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Völner Pál: Magyarország nem lesz a migránsbiznisz áldozata

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. MTI Fotó: Komka Péter

Völner Pál közölte, szerdán Strasbourgban az Emberi Jogok Európai Bírósága nagykamarája előtt folytatódik a két bangladesi bevándorló – Ilias és Ahmed – ügye.

A bíróság tavaly márciusban marasztalta el Magyarországot a két bangladesi ügyében azzal a váddal, hogy fogva tartották őket a tranzitzónában. Magyarország fellebbezéssel fordult a bíróság nagykamarájához, az ügyben szerdán tartanak meghallgatást. Emlékeztetett arra, hogy a bevándorlókat a Helsinki Bizottság képviseli 2015 óta, amikor Magyarország határán, a tranzitzónánál jelentkeztek menedékjogot kérve.

Felidézte azt is, hogy 23 napi vizsgálat és eljárás után a magyar hatóságok jogerősen elutasították menedékjogi kérelmüket.

Közölte, a Soros György által finanszírozott Helsinki Bizottság ezt követően perelte be Magyarországot a strasbourgi bíróság előtt, ahol első fokon megnyerték a pert, és "a biznisznek hála több mint 10-10 ezer, illetve 7500 eurónyi perköltségre ítélték Magyarországot".

Az államtitkár az ítéletre utalva elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy szuverén nemzetállam ne lenne jogosult a határainak a védelmére.

Völner Pál arról is beszélt, a két bangladesi sorsáról annyit tudnak, hogy egyikük Spanyolországban él, másikuk pedig Németországban kért menedékjogot, ám kérelmét – a magyar hatóságok döntésével egyezően – elutasították, de kitoloncolni még nem sikerült. Az államtitkár szerint ezek az ügyek arról szólnak, hogy "betagolják a nemzetállamokat", és nem létező, sőt éppen az uniós joggal ellentétes jogszabályok alapján meggátolják a határvédelmet, és bevándorlóáradatot zúdítsanak Európára. Ez ellen Magyarország a jövőben is fel fog lépni, és minden nemzetközi fórumon továbbra is a magyar választópolgárok érdekeit fogja képviselni – fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva a Helsinki Bizottság finanszírozásáról is beszélt Völner Pál. Azt mondta: a pénz harmadát az ENSZ-től, másik harmadát az unió bizottságától, harmadik harmadát pedig Soros György alapítványaitól kapják, ezért szerinte azok véleményétől nem térhetnek el.

Közölte, arra számítanak, hogy a szerdai tárgyaláson "érdemi jogi érvek fognak ütközni". Hozzátette: "a döntés fél év, egy év távlatában képzelhető el".

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Na ne! Uncsi a lemez!
.
---- Mindenki nyert a magyar letelepedési kötvényen, csak az ország bukott milliárdokat
24.hu/belfold/2017/05/19/mindenki-nyert-a-magyar-letelepedesi-kotvenyen-csak-az-orszag-bukott-milliardokat/
.
Erről tetszik .. N É P M E S É Z N I???
..
Bukunk ezzel a .. G A L E R I V E L ..akkorákat, mint a Hím-alája!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Na ne! Uncsi a lemez!
.
---- Mindenki nyert a magyar letelepedési kötvényen, csak az ország bukott milliárdokat
24.hu/belfold/2017/05/19/mindenki-nyert-a-magyar-letelepedesi-kotvenyen-csak-az-orszag-bukott-milliardokat/
.
Erről tetszik .. N É P M E S É Z N I???
..
Bukunk ezzel a .. G A L E R I V E L ..akkorákat, mint a Hím-alája!
desiro
Migráncs bizniszt ti csináltátok, habobony-rogárn és a többi testvér páros...
papa.49
Fiúk nem biztos egyáltalán, az hogy ti győztök akkor mivel fogtok takarózni ???
desiro
palika mi már a biznicetek részesei vagyunk, csak nem mi kapjuk a zsozsót!!!
Eladott Ország
Soros tervének combos része egybeesik Orbán Viktor óbégatásba hajló javaslataival: el kell törölni a központilag meghatározott kvótát, fel kell számolni és el kell felejteni ezt a mechanizmust, a gazdasági bevándorlókat haza kell küldeni, meg kell erősíteni az európai határőrizetet és csak azokat kell befogadni, akik valóban segítségre szorulnak. Ebből pedig az következik, hogy a Fidesz hazudik és ennek jegyében felesleges anyagi terheket ró a magyar társadalomra. Többek között az ilyen és hasonló gennyes nemzeti konzultációkkal. Erre az országra ugyanis a legnagyobb anyagi és egyéb terheket/kockázatokat saját gátlástalan, harácsoló kormánya jelenti. Többek között az ilyen primitív, ocsmány, közpénzből finanszírozott pártkampányokkal, amelyekkel aztán rendre elfelejtenek elszámolni. Az a legnagyobb gyalázat, hogy az sokmilliárd, amit a migráció elleni propagandára elköltöttek eddig a magyarok pénzéből, annak a töredékét sem kellett volna menekültekre költeni.
justhpeter
Völner is csak a központi direktíváz papagájkodja.
Pálinkafőző Rézüst
Völner Pál: Magyarország a migránsbizniszben érdekelt, különösen a csigaszeműrogány képviseli érdekeinket, csak előbb az x-y szigeteki offshor cégein keresztül ellenőrzi, hogy mennyire lehet ez hatékony... Természetesen mi, a kormány tagjai is áldozatai vagyunk a haszonélvezésnek...
1magyar
Nagyon helyes! Mindenki maradjon otthon és oldja meg a saját problémáját! Ne velünk tartassák el magukat, főleg úgy, hogy utálnak más vallásunk miatt.
namihami
Helyes, szép dolog a büszkeség.
És remélem, hogy az EU által küldött Euromilliókat is ugyanezzel a büszke, magyaros gerinccel fogják visszautasítani. Neeeemmmmm?
Akkor mire ez a nagy parasztgőg???
simmering73
Nem bizony, te kapitális marha. Magyarország a fideszbiznisz áldozata.
1magyar
@namihami: Az unió itt Európában azt mondod inkább a migránsokat választja mint Mo-t?
Inkább azokat az idegen potenciális gyilkosokat mint egy uniós országot?
Akkor egyék meg a szarukat. Lehet, hogy a népük majd ott is másként dönt, lép.
nevemnick
Mi az, hogy nem lesz migránsbiznisz?
A jó qrva felmenőiteket, ki a franc hozza be számolatlanul Magyarországra, ellenőrzés nélkül a terrorista gyanús muszlimokat? És ha ezok közül valaki valamilyen ember elleni bűncselekményt elkövet, akkor majd azt mondjátok: Na ugye...
Még ti beszéltek hazaárulásról?
Yoda69
Mar most az! 20 ezer penzes migrans jott, es amig orbanek zsebretettek a sok penzt, a kamatokat a magyar nepnek kell megfizetnie.
cs.n.
"Azt mondta: a pénz harmadát az ENSZ-től, másik harmadát az unió bizottságától, harmadik harmadát pedig Soros György alapítványaitól kapják, ezért szerinte azok véleményétől nem térhetnek el."

Ez alapján nektek meg a nem rátok szavazók véleményét is képviselni kéne. Ugyanis több, mint fele részben tőlük kapjátok a pénzeteket.

Ja, úgy látszik, most Volner lett Kósa után a migráncsbizniszes helsinkis szószóló, tavaly még Lajcsi nyikorogtatta ezt a rozsdás biciklit.
Rockxy
Témába vágó könyv:
bookline.hu/product/home.action?_v=_&id=286220&type=22#
Érdekesség, hogy a szerzője tavaly 56 évesen meghalt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.