Az országgyűlési választás végkimenetelével kapcsolatban közölt véleménycikket kedden az Adevarul című, liberális hátterű román napilap.

Ezt írta a magyar választásról egy román napilap

Traian Ungureanu néppárti EP-képviselő a véleményrovatban megjelent, ironikus hangú cikkben ostorozza a szerinte képmutató, kettős mércét alkalmazó progresszív baloldalt, amely csak akkor tekint demokratikusnak egy választást, ha baloldali győzelmet eredményez, és amely elvitatná az illiberális eszméket hirdető Orbán Viktor – továbbá Donald Trump amerikai elnök és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök – jogát arra, hogy egyáltalán induljon a választásokon.

Orbán Viktor a német kereszténydemokratákhoz, a francia gaulle-istákhoz és a brit konzervatívokhoz hasonlóan egyszerűen egy konzervatív nacionalista, az pedig, hogy emiatt fasisztának és bűnösnek kiáltják ki, annak a bizonyítéka, mennyire fejükbe szállt az eliteknek a szélsőbaloldaliság

- vélekedik a szerző.

Ungureanu megjegyzi:

a liberális-progresszív sajtó már semmilyen kifogást nem emelt a valóban fasiszta kilengésekkel vádolható Jobbik ellen, amióta az paktumot kötött a magyar baloldallal.

"Az új elit erkölcsileg megvilágosodott, politikailag beteljesült arisztokráciának képzeli magát, amely ellen semmilyen vinnyogást nem tűr el. Csakhogy az arisztokrácia nem állíthatja be magát demokráciaként. Vagy ha azt teszi, akkor valójában felszámolja a demokráciát" – vonja le a következtetést az európai parlamenti képviselő.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Na ez sem normális, már mint a romanescu szerző!!!
papa.49
Most látom a mti. hozta le ezt a ,,HÍRT,, tehát az se biztos hogy ezt írta a román lap !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.