Az író szerint a Fidesz diktatúrájának csak az idő szabhat gátat, az ellenzék nem. A Klubrádió reggeli műsorában Ungváry Rudolf azt mondta, a szombati tüntetés semmit sem ért. Örülni lehet persze, hogy ennyi ember elment, de a tömeg jól nevelt, szinte naiv volt, abból pedig, amit a szónokok mondtak, a gyakorlati politikai cselekvés szempontjából semmi sem következik, holott a helyzet végzetes. Ungváry Rudolf szerint a kultúra szempontjából két tömbből áll az ország, és csak az egyikre hatott a Fidesz gyűlöletkampánya, arra, amelyet régebben úgy neveztek, hogy keletiesebb. A baloldali liberálisok jelentős része a kulturális különbségeket nem kezeli az értékén. A Fidesz migránsellenes technikája ugyanaz, mint egykor a zsidóellenes volt, de az ellenzék nem tud harcolni az ország másik fele ellen, nem tud teljesen független lenni a másik tömbtől, ami borzasztó helyzet, mert az ilyen különbségek néha életveszélyesekké válnak. Ungváry Rudolf szerint az Orbán-rendszer...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Ha nem történik valami csoda, az egész ország megy a levesbe! Isten óvd meg a magyart!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
@Equus1: Es hitlernek eleg volt 5 ev arra, hogy teljesen fasizalja Nemetorszagot! orbannak picit lassabban megy, mert kurva rosszul valogatja meg a propagandistait. Azert Goebbels tobbet mert elojonni az odujabol mint rogantonyo , habony meg szinte elo se jon a koko-mamorbol...:o((((Nekunk ugy latszik a 8 ev se hozott teljes elhulyulest, but they are working on it...:o(((
Desischado
Ha nem történik valami csoda, az egész ország megy a levesbe! Isten óvd meg a magyart!!!
karma1
@Desischado: Lesz csoda, de azert sajnos tenni kell. Lengyel Laszlonak megjelent egy elozetes cikke a Hocipo 2018.I.31-i szamaban, ami reszlet a most tavasszal megjeleno konyvebol, az a cime, hogy A politikai nevelesrol Kivalo cikk, de sajnos online-rol sehonnan sem tudom letolteni, es a megjeleno regenyrol is csak a Hocipoben irnak.
Fantasztikusan van osszeszedve 4 hasabon, hogy milyen helyzetben is vagyunk, es mit kene tennunk. Ha a konyvtarban valahol meg tudod nezni a peldanyat, talan jutsz valamire.
Hivatkozik Karinthy Frigyes 1935-os (!!!) cikkere is, amit egeszen nyugodtan ki lehetne adni a mostani (me'g) ellenzeki sajtoban, annyira aktualis. Es a fasizalodas is sajnos ebben az evben kezdodott Nemetorszagban...:o((((
Pálinkás Pál
Azért ez érdekes dolog...mst odavagytok ezért a cikkért...amikor hétfőn én írtam hogy sz@rt sem ér ez a tüntetés ,leordítottátok a fejem...pedig a képlet egyszerű..egy diktatúrát nem tudsz libsi,demokrata lózungokkal megdönteni...
Grafix69
@karma1: Értem a lényeget amit írsz , de nem volt elég neki sem 5 év a teljes összeomlás 1933-1945 ig tartott , lehet kell ez a négy év neki is:))))
micfild
@Pálinkás Pál: Sajnos ez pontosan így van.
Ezért nem ér semmit az ellenzék
- vagy ők is félnek vagy nagyon hülyék.
micfild
@Horizont: A válasz. a mély sötétség.
Pálinkás Pál
@Horizont: Nos próbálom megválaszolni,bár sok embernek nem fog tetszeni...valljuk be ,magyarországon rengeteg tudatlan emberke él,akik szorosan függnek az ellátórendszertől!! Nem véletlen hogy ez a kormány az oktatást igyekszik negatív szintre fejleszteni..Azért az átkosban ha nem volt szövegértésed ,felső tagozatba nem mehettél...ma meg vidáman friss diplomával gond ha értelmezni kell egynél több összetett mondatot!!! A hatalomnak mindig érdeke sötétségben tartani az embereket,ezt fényesen bizonyítják az egyházak.../sötét középkor/ ...
karma1
@Horizont: Sajnos, Palinkas Palnak van igaza, nincs mit rajta szepiteni. Pontosan az a korosztaly a legmuveletlenebb - tisztelet a kivetelnek - , akik kozvetlenul a haboru alatt illetve utana kellett volna, hogy iskolaba jarjanak. Eloszor a sajat eletuket kellett rendbehozni, aztan az orszaget. Ok ugyan felepitettek ujra Magyarorszagot, de jo oktatast nagyon sok ok miatt nem kaphattak. Bar utana jott a Kadar rendszer, o nagyon nagy sulyt forditott az oktatasra, mert bar neki maganak sem volt sok iskolaja, de tudta, hogy mennyire fontos egy nep felemelkedeseben a megszerzett tudas. Nagyon sok tehetseges falusi fiatal koszonhette a rendszer oktataspolitikajanak azt, hogy elorejuthatott az eletben. Ezt a rendszert bontja le pont az az orban, aki enelkul a rendszer nelkul semmire sem ment volna, maradt volna a csuti putriban, sokadik gyerekkent, lemorzsolodva ugyanugy, mint amilyen sors var a kelet-magyarorszagi szegenyekre.
Nem biztos, hogyha most megkerdezel egy ilyen zsakfaluban elo embert arrol, hogy van-e fogalma napi politikarol, vagy akar altalanos napi dolgokrol, kepesek volnanak egy ertelmes osszetett mondatot elmondani.
Ez csak reszben az o hibajuk - nagyon sokat tehetett volna ennek felszamolasara orban, de akkor mar o regen nem ulhetne ott, ahol ul, hiszen kirugnak ot a szekebol, mint fo-tolvajt.
1magyar
Nem lehet, hogy inkább mérkell és zenekara teszi ugyanazt csak kerülő úton? Az ellenség szaporításával és betelepítésével akarja megcsináltatni ugyanazt?
karma1
@1magyar: Kezeltesd magad... Es erdeklodd meg a vezeredtol, hogy mit kezd azzal az 50 000 altala betelepitett bevandorloval, plusz az 1300-zal, akiket szemelyesen o engedett be az orszagba.
Es ehhez a vilagon semmi koze Merkelnek... Csak es kizarolag orbannak, valamint rogan-habony duettnek,...
karma1
@Pálinkás Pál: A sok vitank ellenere en egyaltalan nem orditottam le a fejedet, es akkor mindjart itt egy erdekes cikk, ami nagyon hasonlit a te elkepzeleseidhez. (Meg szerintem az enyemhez is. Kisertetiesen kezd hasonlitani a szitu a tanarok tuntetesenek kivereztetesehez...Ha a tomeg megprobal csak olyan lepeseket bevetni, amivel nem lepi tul azt a hatart, ami a fidesznek mar nem tetszik, addig itt semmifele valtozas nem lesz. Irodakban, bekes tuntetesen, online nem lehet ezt a szemetet eltakaritani.)
EGy eros fellepes kellene eloszor is az unio reszerol: penzt leallitani (a kisembert ez ugyse erintene, eddig se kapott egy fillert se, meg ugy sem, hogy az o, a kisember erdekeben fejlesztettek volna belole valamit, ami a hasznukra lehetne), es paros labbal kirugni az EPP soraibol. Mindjart tudna, hogy hol lakik a Joisten.

varosikurir.hu/tuntetes-fiatalok-nemzedek/
Nessy
@Pálinkás Pál: Mire felébredünk,lehet hogy a szent inkvizicíó modernebb változatát is bevezetik. ( Karaktergyilkosság, nem tetsző emberek koncepciós perei , listázás, közmunkából kizárás stb)
JAJMÁR
Ne hibáztassátok az embereket! Nem annyira a műveletlenség, mint inkább a kiszolgáltatottság és a saját érdek - vagyis éppen, hogy az ész - vezérelte őket! A rendszer hibája! És azoké, akik hagyták, hogy a dolgok idáig fajuljanak! Tényleg nehéz lesz innen kimászni, de egy pillanatra sem szabad elhinni, hogy majd az ellenzéki pártok... nem, ők részei ennek a rendszernek.

Kis közösségeket kellene létrehozni, tömöríteni az azonos érdeklődési embereket - mert tudják ám, hogy ez a veszély, és meg is akarják majd akadályozni - és szépen lassan, érdeküké tenni, hogy rendszert váltsanak! Én ezt várom a civil megmozdulásoktól.
Azok az elemzők, akik a tüntiket lehúzzák, a kormányt támogatják!
namihami
@Pálinkás Pál: Pontosan erre céloztam a --Cselédország/szolganép-- jelzővel.
Ennek a népnek egyszerűen apakomplexusa van. Majd Apuci megoldja és Kánaánt teremt hű alattvalóinak. Ez hozta magával a Horthyapánk, Rákosiapánk, Kádárapánk és most az Orbánapánk jellegű életszemléletet. Leszünk mi cselédek is akár, csak legyen ott valaki, aki helyettünk megoldja az életünket.
És aki kilóg a sorból, az komcsi, hazaáruló, libsi, mikor melyik.
karma1
@JAJMÁR: Lehet, hogy nem voltam vilagos. NEM az embereket hibaztatom, a tobbseguk nem tehet arrol, hogy hol tart es hova jutott el. De ha feltenned nekik az egyszeru kerdest az arab szamokrol meg a pirezekrol, akkor talan nem kene csodalkoznod a valaszokon.
Amirol a hsz-ed masodik reszeben beszelsz, azt ugy hivjak, hogy "partosodas", mert egy kozossegbe valoban azok jarnak, akiknek ugyanaz az erdeklodesi koruk.
Azt tehat mar lattuk, hogy a civileket egyes mas civilek nagyon jol tudnak szervezni, koordinalni, de ettol az meg nem valik kormanyvalto erove.
Plane, ha suttogva uvoltenek, hogy meg ne sertsek orban erzekeny lelkivilagat az ellenszegulessel...
Amikor mar minden lehetseges eszkozt kimeritettek, minden torvenyes utat bejartak a civilek es az ellenzeki partok is, akkor le kell vonni a tanulsagot.
Tudom, Te nem szereted Gyurcsanyt - nem is kell szeretned! - de azt kellett volna kihasznalnia az ellenzeknek, hogy ma Magyarorszagon orban senkitol sem, meg az ordogtol sem fel, csak Gyurcsanytol. Ehelyett az ellenzeki partok nekialltak tobbet szapulni Gyurcsanyt, mint a regnalo rablot.
Erdekes modon az o forumaira nem lasszoval kellett az embereket befogni, es soha nem lehetett mast hallani a mediakban megsem, hogy Gyurcsanyt mindenki utalja. Ha utalja, azzal egyutt megis odafigyel ra. Nem akart o ME lenni, de Karacsonyt tamogatta volna.
Szoval ez a lehetoseg mar elment, most kellene talalni - de nagyon gyorsan - egy hiteles CIVILt, akire MINDENKI hallgat.
Es bar a tuntetes szervezoi barmennyire is tiltjak, hogy politikai partok, politikusok jelenjenek meg a tuntetesen, azzal, hogy egy ma ismeretlen civil all fel a podiumra, maris POLITIZALNI kezdenek,. Mert az egesz valasztas, kormanyalakitas a politikarol szol.
Tehat ha a szervezok maguk tiltanak le eleve mar ismert embereket a megszolalastol, akkor a sajat mozgalmukat herelik ki. Igy akarhanyszor, akar minden vasarnap is kivonulhatnak, elore jutni NEM fognak.
Pálinkás Pál
@Horizont: Erről beszélek...mindenfajta ilyen felesleges megmozdulás mint a szombati ,csak megerősíti orbánt abban hogy mindent megtehet...azt hittem rosszul hallok amikor azt mondták ,mindenki menjen haza,jövő hétvégén ugyanitt!!!Ez nem tüntetés volt,hanem egy nagy semmi...ennél még tíz részeg is nagyobb problémát okoz a hatalomnak!!!most el kéne dönteni hogy valóban változást akarunk,vagy csak pofázunki!!!
JAJMÁR
@karma1: Nem személy szerint tőled, de olvastam itt, hogy mennyire "buták, műveletlenek a magyarok", és általában gondolom, hogy ez így nem igaz! Persze, vannak olyanok, akik nincsenek tisztában az arab kultúrával, de valószínű, hogy a sajátjukkal se :)
de nem mondhatjuk ki, hogy mind... mert ez nem igaz!
Nem feltétlenül lesz párt civil szerveződésekből, ettől még lehet "erejük", hiszen egy demokráciában az ilyen szervezeteknek rangja, hatalma van! A kis közösségek érdeklődése általában szűkebb, vagyis koncentráltabb, mint amit egy országos párt képvisel!
Mégis ők tudnának hatni a kisebb településeken élőkre, mert ők tudnák "megfogni" - és nem úgy értem, hogy manipulálni-, de kinyitni a szemüket. Persze, látni már nekik kellene :)

és bizony, az a párt rúghat majd labdába, amelyik ki tudja építeni az országos hálózatát, és el tud jutni minden kis faluba is valahogy!
Régebben, évekkel ezelőtt, pl. a jobbik egy-egy csoportja télen, felvágta a tüzelőt idős embereknél, megszervezte a segítésüket... stb. Igen, eltűntek... megszelídültek és eltűntek!

Azorbán nem fél egyik politikai ellenzéki párttól se! A Gyurcsánytól se! Simán hagyták, hogy össze-vissza rágalmazzon, és ott is hagyták a hazugságába! Alig lépte el a párt az 5 %-ot!
Nem! Azorbán a civilektől, a médiától, a nyilvánosságtól fél! És bármilyen hihetetlen, a tüntetésektől is! (Ezeket húzza le, akarja ellehetetleníteni))
De hát eléggé látszik!
karma1
@JAJMÁR: Nagyon egyetertek Veled, dehat sajnos a civilek eppen most lettek kiherelve... Egy csomo civil szervezet nmar eleget is tett a csuti idegbeteg torvenyi kovetelesenek es mar be is jelentette, hogy 7 millio forint folott kap tamogatast kulfoldrol... Ez borzaszto, mert igy a bejovo adomanyok 25 %-a siman orban zsebebe megy. Ami mindennel nagyobb aljassag a civil szervezetekkel es a raszorulokkal kapcsolatban.
JAJMÁR
@karma1: Igaz! Mégse tud mit kezdeni majd ez a hatalom a spontán civil szerveződésekkel! Fél is tőlük rendesen!
karma1
@JAJMÁR: Eppen eleg lesz az, hogy megsarcoljak oket. Az adakozok is el fognak elobb utobb maradni, mert ok nem orbant akarjak tamogatni, hanem a raszorulokat. A francba ezzel a bandaval
JAJMÁR
@karma1: Minden jobb annál, mint beülni a fotelba, és várni a csodát!
karma1
@Horizont: Oke,. nagyon jol latod a kerdest. En nem is mondtam, hogy a rajuk szavazo 2.6 millio ember mind buta vagy aluliskolazott lenne. Ha nem alulmuvelt, akkor valamilyen szinten erdekelt: ne felejtsd el, hogy ma csak az ervenyesul, aki a fideszre szavaz: az kap trafikot, jo iskolat, jo poziciot, vezeto allast.
Es nem kevesen vannak ilyenek. Sot. es az emberek beallnak a dicsero"k , magasztalo'k soraba, mert akkor van fizetesuk, eletuk. Ezeknek az embereknek erdeke az, hogy a fidesz maradjon hatalmon. Lehet, hogy nagyon sok dontesevel orbannak nem is ertenek egyet ok maguk sem, de nem moralizalnak, hanem megerositik a gyomrukat, nem hanyjak el magukat, csak szavaznak a fideszre.
A 2.6 milliobol 266 000 romaniai atszavazo volt, akiknek erdeke, hogy tovabbra is kapjak az ingyenpenzt orbantol. (Ez azert az 1 millio kettos allampolgarnak a 26.6 %-a, tehat csak a negyede, akit odaat is meg tudnak vezetni, 73,4 %-ot viszont egyaltalan nem!)
Tehat a kozmunkasok, kozep- es magasvezetok , vallalkozok nagy resze , megvezetett nyugdijasok kozul kerul ki a fidesz szavazoretege.
Az ertelmisegnek csak elenyeszo resze szavaz rajuk, igy a tudosok, muveszek kozul is csak paran.
De fog ez valtozni, ne felj, nem fog ez igy maradni.
emerencia
@karma1: Fiatalasszony ismerősöm nagyon boldog, hogy a három gyermeke miatt nem kell adót és járulékokat fizetnie és itt a csok is, melyet szeretne igénybe venni bár az igényesen felújított lakásukban most is meg van mindenkinek a megfelelő szobája. Aggódom értük. Könnyen meglehet, hogy majd anno nem fog nyugdíjat kapni, hiszen nem fizette. A gyermekei pedig aligha fogják tudni a szülőket is eltartani. Mégis orbánhívő pedig a saját és gyerekei jövőjét teszi kockára.
Istvántóth
Miért volt felesleges ?
Mindenki elmondta azt amit akart ,amit érez ,amit gondol vagy egyenként vagy skandátumban .
Szerintem ez teljesen világosnak kell lennie annak akinek ez szólt .
A Magyar állampolgár nem senki ,nem hülye ,nem fejőstehén ,nem rabszolga ,nem kísérleti nyúl ! A század eleji világválságnak vége ! Biztosítsák a normális europai életmódhoz való
hozzáférést kivétel nélkül mindenkinek ! Vagy ...el.
Equus1
@Istvántóth: ránőtt az állam az őt eltartók nyakára. A 30 % funcionális analfabétát első etapban erre kellene ráébreszteni. Aztán jöhet a jogszabályi gúzs oldása, egy élhető ország teremtése, ahol nem nézik nevelendő kölyöknek az embereket. Aztán az is jöhet: elsődleges- tegyél magadért, ne várj olyanoktól segítságet, akiknek soha nem adtál semmit. Nincs pozitív diszkriminálás, élj abból, amit termelsz, kapj abból, amit beteszel a közösbe, egyébként pusztulj! És a haza fényre derül!
Istvántóth
@Equus1: Az hogy 2050 re utolérjük Ausztriát ?( Lázár ) Mert ezt tudták ajánlani "megvédjük"
szlogen mellett programként a választások előtt ?
Hát nekem nincsen 32 évem erre és másoknak sincsen . Azoknak a fiataloknak sincs
akik felszólaltak szombaton vagy a tömegben tiltakoztak .
Én asszem az Orbán kormány egyfajta időparadoxonba került . Azt hiszik 90' van . :-(((((((
karma1
@Istvántóth: Igazad van, a Kadar korszakban szinte semmi mast nem hallottunk, csak hogy most meg kell huzni a nadragszijat ezert, azert vagy amazert - a fiuk nagyon otletesek voltak abban, hogyha valami okot kellett talalni a megszoritasokra - de a tizede't sem loptak el annak, amit most orban ellop.
Januar elseje elott pedig automatikusan vettuk a cukrot, tartalek uzemanyagot, mert tudtuk, hogy ez a ketto tutira januar elsejetol dragul. Lehet, hogy az ido megszepiti a multat, de valahogy a gazdasag stabilabb volt: egy evben talan 2-szer emeltek arakat, nem pedig folyamatosan, suttyomban, ahogy ezek csinaljak. (Illetve az antall kormany ota mindenki eszerint a gyakorlat szerint cselekszik...)
Istvántóth
@karma1: Per pillanat nem lehet tudni mennyit loptak ,lopnak -e egyáltalán ,vagy lopni fognak
é ? És mennyit ? Ez majd egy későbbi történet során fog kiderülni remélhetőleg ha lesz akit érdekel . Vagy soha .
karma1
@Istvántóth: Pedig kene, hogy erdekelje...:o(((
Istvántóth
@karma1: Ha fogadni kéne rá akkor komoly érdeklődés várható majd szerintem .
Jelen pillanatban embertömegeket nem érdekel vagy más jobban érdekli ha hihetünk 04.08 -nak
karma1
@Istvántóth: Kerestem a fenti idopontban hsz-t, de nincsen. Mire vonatkozott a 04.08-as utalasod?
Istvántóth
@karma1: Az nem lesz elegendő érvelés hogy " megvédtem az osztálypénzt nehogy más ellopoja ezért eltettem ."
karma1
@Istvántóth: Hat ez valoban egy oriasi duma volt a tanartol. De allitolag visszarakta a penzt, de mar nem ment vissza a suliba tanitani (ha jol emlexem)
Istvántóth
@karma1: azt nem tudom tanít vagy mi ,de nem emeltek vádat az biztos .
Istvántóth
@karma1: 04.08 A 2018. évi Magyar parlamenti választások .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.