Másfél milliárd forinttal drágábban épülhet fel az új épület a parlamenttel szemben.

A Népszava az Országgyűlés Hivatalától kapott tájékoztatásra hivatkozva arról ír, hogy a Kossuth Lajos téren, a volt MTESZ-székház helyén épülő új irodaház a korábban meghatározottnál bő

1,5 milliárd forinttal drágábban, 10 milliárd 670 millió forintért készül el.

Az MTI szemléjéből kiderül, hogy az új épület az első szabadon választott Országgyűlés elnökének emléket állítva Szabad György nevét viseli majd. Homlokzatát a Hültl Dezső által 1928-ban készített terv alapján építik meg, belül viszont 21. századi lesz.

Az irodaházat föld alatti folyosó köti majd össze az Országházzal, ennek megépítését biztonsági és munkaszervezési okokkal indokolják.

Az épületbe az Országgyűlés Hivatalának jelenleg a Parlamentben dolgozó munkatársai költöznek, a képviselők és a parlamenti frakciók maradnak a mostani, „Fehér Házként” ismert irodaházban.

Címlapkép:  Google Maps

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ez nem újság,nálunk minden minimum 2x annyiba kerül,mint bárhol máshol.(főleg,ha valami kormányközeli cég építi)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@papa.49: Mert szerintem makovecz eloirta, hogy mivel kell kezelni a fat, mielott beepitesre kerul. Vannak ra modszerek, bar a legnehezebb ugy konzervalni a fat, hogy az eredeti fa-szinet megtartsa. Ezekre volt regen az egyeni haztartasokban a Xyladecor, Xylamon - nem tudom, hogy ipari meretekben mivel kezelhettek az epuletfat... Persze, a Xyla-termekekrol kimutattak, hogy karos az egeszsegre, de itt peldaul a rezin tartalmu fa-kezelok nagyon nepszeruek, mert egy olyan idojaras allo reteget tudsz felvinni a fara, ami legalabb evtizedekre konzerval.
Az a valaki, aki szinte kizarolag fabol keszit epuleteket, egyaltalban nem az orokkevalosagnak epit, csak nagyon rovid tavra, max. 2-300 evre, ami egy epulet eletkorat nezve turot er...:o((@papa.49:
papa.49
@karma1: Tudod onnan kb. 40 km van Hatvanban a ,,Telifa,, nevezetű cég amelyik több évtizedre garanciával vállalja a faanyagok konzerválását, ja és olyan színűre amilyenre akarod, a Balkancaros időmben oda is jártam, ez még az ezredforduló előtt volt !!!
Én inkább azt hiszem nem a megfelelő fát használták, és a beszerelés után soha többé nem is kezelték !!!
A másik pedig, ez nem egy katedrális, hanem egy uszoda, miért kell ilyen hivalkodóan flancosra csinálni, mikor egy egyszerű homlokzat is pont megfelelő lett volna !!!
papa.49
@karma1: Én úgy látom, hogy az ,,újgazdag réteg,, nek pénze már van, műveltsége meg még az istállóban maradt, hát hivalkodik, mert azt hiszi, hogy az a menő, pedig nem !!!
karma1
@papa.49: Mert makovecz ceruzaja olyan vastagon foghatott, amilyen vastagon csak tudott...:o)))Szerintem is silanyabb fabol csinaltak: bar meg fenyobol is letezik a Douglas fir v. mas ne'ven Oregon fenyo, ami nagyon jo minosegu, vetekszik a tolgyevel. (Nalunk szinte minden ebbol keszul, itt a legnagyobb hazaknak is fabol van a kerete, szu ellen kezelve.)
Nalunk is leteznek nagyon jo fa kezelo anyagok, a mugyanta (rezin) alapuak kivaloak, de azokra is max. csak 12 evre vallalnak garanciat, utana meg kell ismetelni az atfestest, ill. a fa kezeleset.
papa.49
@karma1: Ezt a telifát úgy gondold el hogy barokamrában nagy nyomással préselik bele a fába, többször jártam ott és láttam a mintákat, amit átvágtak a 15X15 gerenda teljes keresztmetszetében bent volt az konzerváló anyag ...
karma1
@papa.49: Huuu, ez nagyon klassz! Mi belemeritettuk egy oldatba, de ez csak bogarak ellen vedett. (Jobbara Ausztraliaba szallitottuk az epuletfat, es ott a termeszek ugy eszik, mint mi a fagylaltot - ha nincs kezelve a fa, akkor nagyon gyorsan, a kezelt fat azert ok is meggondoljak...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.