Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és a hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója is arra kéri az alföldi város független polgármesterét, Márki-Zay Pétert, hogy hagyja abba a felesleges hangulatkeltést, nyilatkozataival ne ártson többet az egészségügyi intézmények.

Németh László és Kallai Árpád közös közleménye szerint a polgármester nyilatkozatai súlyosan megsértették a kórház jó hírnevét és az intézmény dolgozóinak becsületét.

A kórház emiatt pert indított a politikus ellen.

A polgármester egészségügyi fórumot hirdetett meg szerda estére, amelyre meghívta az ÁEEK vezetőjét és a kórház főigazgatóját is. Németh László és Kallai Árpád azt írta: a rendezvény – az elmúlt hetek eseményei és a polgármester megkeresése alapján – az intézmény ellen irányuló gyűlöletkampány folytatása, ezért nem vesznek részt rajta.

A kórház orvosai, ápolói, szakdolgozói továbbra is a tudásuk legjavát nyújtva mindent megtesznek a betegekért. Folyamatosan tartanak lakossági konzultációkat és fórumokat, ahol lehetőség nyílik minden kérdés megbeszélésére.

Az intézmény munkatársai mindig is a vásárhelyi és a térségben élő emberekért dolgoztak, akik előtt a főigazgató ajtaja folyamatosan nyitva áll

- áll a közleményben.

Az egészségügyben és a kórházban nincs helye a politizálásnak, az egyéni politikai ambíciókat és célokat sem a kórház, sem az ÁEEK nem támogatja

- írták.

Márki-Zay Péter "alaptalan hangulatkeltése" továbbra is kockáztatja a páciens és orvos közötti bizalmi viszonyt, amely a biztonságos betegellátás alapját jelenti – fogalmaztak, és felszólították a polgármestert, hogy nyilvános bocsánatkéréssel kövesse meg az intézmény csaknem 570 dolgozóját.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTVA/hirado.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
kedves jó egészségügyi "vezetők"!
Ha esetleg odafigyelnének a betegek panaszaira is a kormánypropaganda mellett, rájöhetnének, hogy nem kell a polgármesternek "hangulatot kelteni", megoldják önök házon belül.
Igaz, legjobb védekezés a támadás! És még pénzbe sem kerül!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus1
szóval fosik a derék, becsületes eü. vezető egy lakossági fórumtól... inkább beugat az ablakon.
babp1982
Valami pöcsfejű fidesznyik még mindig azt hiszi hogy választások jönnek és kampányolni kell a fityma pártnak-:)) Igen itt ezen az oldalon “akinek nem inge az bevegye magára de akinek igen a ötöckögyön már fel,,
Nessy
Az ÁEEK evezetői, Ónodi Szúcs, Balogh miniszter Üljenek le inkognitóban ( nem kívánok neki betegséget) 6-8 órát bármelyik kórház Sürgősségi osztályára pár alkalommal, és utána lehet polemizálni hogy ki kelt hangulatot, kit kell perelni. Tudom, a beteget!
Ezek az urak ha meglátogatnak egy intézményt már előtte egy héttel fogkefével kell felsikálni a folyosót, mindenhol van wc papír, a betegek vigyázzba fekszenek a frissen húzott ágyba! Minden éjjeliszekrényről ami nem odavaló elsüllyesztve a fiókba. Tudom, párszor végig éltem.
Kedves betegnek elmagyarázva, ha véletlenűl bejönnek a kórterembe, és megkérdezik "hogy van" nem elmesélni a "betegségem történetét"!
Zeta
Mondja ezt az a vezető, akit a fidesz nevezett ki!
Kritizálni nem suabad a rendszert, hiszen szerintük tökéletesen működik a rendszer. Hogy a betegek ne így látják?
Le vannal sz.rva.
Nessy
@Zeta: A rendszer tökéletesen működik! Már csak egy zavaró tényezőt kell kiiktatni a BETEGET! Rögtön elég lesz a finanszírozás, adott lesz a tárgyi és személyi feltétel!
human
Itt meg lehet nézni a vásárhelyi lakossági fórumot az egészségüggyel kapcsolatban
www.facebook.com/markizaypeter/videos/170237480350245/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.