A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új 50 forintos forgalmi érmét bocsát ki a vasárnap kezdődő budapesti divízió 1/A jégkorong világbajnokság alkalmából.

Az MNB szerdai tájékoztatása szerint a különleges emlékérme kétmillió példányban kerül forgalomba. Az első 12 ezer darab díszcsomagolt első napi veretként (verdefényes kivitelben), ötezer különleges, tükörfényes veret pedig a 2018-as forgalmi sor részeként.

Az új érmék névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 50 forintoséval, a tematikus oldalon azonban a megszokott kerecsensólyom helyett egy jégkorongozó kapura lövésének mozdulata látható. Az érmének ezen az oldalán kapott helyet a Magyar Jégkorong Szövetség emblémájából vett figura is. A tematikus oldalt Kósa István tervezte.

Az új 50 forintos forgalmi érmével a lakosság a készpénzfizetési forgalomban, a mindennapi vásárlások során találkozhat majd. A forgalomba még nem került, verdefényes érmékhez a gyűjtők a készlet erejéig a Magyar Pénzverő Zrt. értékesítési csatornáin keresztül, a társaság érmeboltjában, valamint a vállalat honlapján üzemeltetett webáruházban juthatnak hozzá, míg az ötezer darab különleges technikával készült, tükörfényes (proof) veretet a 2018. évi forgalmi érmesorban a teljes forgalmi érme címletsorral együtt forgalmazza a Magyar Pénzverő Zrt.

A kibocsátást követő három hónapban az MNB a lakossági pénztárában (Budapest, V. ker. Kiss Ernő utca 1.) – korlátozott mennyiségben – címletváltás keretében is biztosítja az érméhez való hozzájutást.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.