Nem jelent meg azon a hét elejére tervezett tárgyaláson Ungár Péter, amelyen a Magyar Nemzet eladása lett volna a téma – írja az Index. A hírportálnak ezt két forrás is megerősítette.

Ungár Péter nem ment tárgyalni a Magyar Nemzetről – Simicska állítólag 1,5 milliárdot kér a bezárt lapért

Ungár nem sokkal azután jelezte vételi szándékát a lapcsalád (a Magyar Nemzet mellett a Heti Válasz és online kiadásaik) illetve a Lánchíd rádió tulajdonosainak, hogy azok bejelentették a lapok és a rádió bezárását.

Ungár, aki édesanyjával, Schmidt Máriával együtt a Pió 21 Kft.-n keresztül társtulajdonos a Figyelő hetilapban, április 10-én tett vételi ajánlatot.

Az Index szerint az LMP-s politikus külföldi utazás miatt mondta le a tárgyalást és nem tudni, hogy csak átütemezésről van szó, vagy eláll az ügylettől.

A Zoom.hu korábban arról írt, hogy Ungár külföldi befektetőket keres, ezért külföldre utazott. 

Ausztrál, izraeli és spanyol befektetőket igyekszik felhajtani,  hogy azok segítségével megvegye Simicska Lajos bezárásra ítélt médiaportfólióját.

A 24.hu információi szerint Simicska Lajos tulajdonos emberi 1,5 milliárd forintos árat jelöltek meg.

A lap tudni véli, hogy ez az az összeg, ami alatt Simicska állítólag nem hajlandó megválni az 1938 óta működő, majd múlt héten bezáratott laptól. Ungár Péter nem cáfolta, hogy valóban ekkora lehet a vételár, igaz, nem is erősítette meg azt, mikor a 24.hu újságírója erre rákérdezett.

Az Index informátora szerint ugyanakkor

Simicska Lajosék nem akarják mindenáron eladni a lapokat, nem véletlenül jelentették be a bezárást, hanem azért, mert be akarják zárni a lapokat. Ugyan több jelentkező is feltűnt a lapcsalád és a rádió körül, de a tulajdonosok semmiképpen nem akarják a kormánynak átjátszani a céget, így ezekre a megkeresésekre nemet mondtak.

Az Index azt írja, hogy a bezárások mindeközben az előre bejelentett ütemben folytatódnak, a lapok és a rádió munkatársai leadják belépőkártyáikat és összeszedik a holmijaikat.

A rádió frekvenciaengedélye októberben jár le.

Forrás: 24.hu, Index, zoom.hu, HVG

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Istenkem, ha kicsit fiatalabb lennek, akkor talan beszopnam simics o'heber dumajat, de hat nem fogom...
Kitorolgettem a szemem sarkabol ket konycseppet, mikor azt olvastam, hogy nem megy le 1.5 milliard ala, es nem akarja ez a draga simics, hogy a kormany kozelebe keruljon az ujsag es a radioado...

TENYLEG??? Es ezert akarod ungarnak eladni??? Akkor mar egy Jobbikosnak, vagy csak add oda az Adam fiadnak, ingye'rbe...:o))))))
cikicakk55
@karma1: Ez tényleg csak egy pénzügyi trükk. Simicskának miért nem mindegy ki veszi meg az újságját. Minden nap járok boltba és azt látom,hogy a nyomtatott sajtóra már nem nagyon van igény. Inkább a bulvárújságok,Blikk, Bors,Best, Story, Kiskegyed,ezek mennek. A szegényebbek még ezt sem veszik meg. Akinek van internete szintén nem költ az újságokra,hisz az online felületen mind elérhető. Sajnos már a neten is fogy a független felület. Én például csak a hozzászólásokat szeretem. Abból sokkal többet lehet megtudni az országban történő dolgokról,az emberek véleményéről,mint a cikkekben. Az Online kiadást azonban sajnálom. Nem értem Simicskát miért adja el? Ki zárt,hogy anyagilag rá legyen utalva. Persze Ő tudja a pézügyeit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.