Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten újságíróknak azt mondta: a történelmi jelentőségű, és történelmi győzelmet hozó magyar választás után "elég érdekesen" alakulnak az európai fejlemények.

Szijjártó: "mi szeretjük a saját hazánkat, és nem fogjuk átadni azt másoknak"

Fotó: MTI/EPA

A külügyminiszter négy pontot sorolt fel: egyesek kétségbe vonják a magyar választás végeredményét, annak ellenére, hogy az első és a második helyezett között 1,7 millió szavazat volt; az Európai Parlament szabadságjogokkal foglalkozó bizottságának Magyarországgal szembeni eljárása négy nappal a választás után; egy héttel a választás után Soros György Brüsszelbe utazott az Európai Bizottság alelnökéhez; végül egy nappal Soros György brüsszeli látogatása után az Európai Parlament a Globális Migrációs Kompakt támogatásáról tartott plenáris ülést.

Kedden az Európai Parlamentben egy határozattervezet is "előkerült", amely a migrációt emberi jogként kívánja beállítani, és a migráció pozitív hatásairól értekezik – mondta Szijjártó Péter. Az európai parlamenti vita is világosan mutatja, hogy Brüsszel és az ENSZ ugyanazt akarják, azt, hogy illegális bevándorlók jöjjenek Európába – emlékeztetett.

A külügyminiszter hangsúlyozta: mindaz, ami a keddi európai parlamenti vitában kirajzolódott, ellentétes Magyarország és a magyar emberek érdekével.

Továbbra is a lehető leghatározottabban elutasítjuk, hogy a migrációt emberi jogként ismerjük el. Továbbra is visszautasítjuk, hogy a migráció pozitív folyamat

- hangsúlyozta.

A tárcavezető hozzátette:

követeljük, hogy amikor a migrációval foglalkozunk, akkor a saját polgárainak biztonságát helyezzük az első helyre. Magyarország így fog tenni a jövőben is

Szijjártó Péter két kérdést fogalmazott meg:

ha a migrációnak csak pozitív hatásai vannak, akkor hogyan lehet az, hogy az elmúlt két és fél évben Európában 330-an haltak meg olyan terrortámadásokban, amelyeket migrációs hátterű személyek követtek el?

Vajon Soros György és az ő emberei az Európai Parlamentben miért egyes európai uniós országok ellen harcolnak, és miért nem a terrorizmussal szemben lépnek fel – kérdezte.

A miniszter visszautasította azt a megközelítést, hogy a migráció a jó válasz a népesedési és a munkaerőpiaci kihívásokra, kiemelte: Magyarországon a népesedési és munkaerőpiaci kihívásokat a magyar emberekkel és magyar családokkal fogjuk megoldani. "Mi több magyar gyereket és több magyar családot szeretnénk és nem több migránst Magyarországon. Mi szeretjük a saját hazánkat és nem fogjuk átadni azt másoknak" – jelentette ki.

Bárhányszor megy Soros György Brüsszelbe, bárhányszor tűzik napirendre az illegális bevándorlás kérdését, bárhány szövetségese van Soros Györgynek Brüsszelben, mi nem fogunk meghátrálni. Ide illegális bevándorló nem fog bejönni a jövőben sem

- fogalmazott Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ha szeretnétek a hazátokat,nem loptatok volna el 1300 milliárd ft-ot,hanem beletoltátok volna oda,ahol szükség van rá.100 millió ft-ért ajándékozott orbán a Kárpátaljai gyerekeknek,kanyaró elleni oltást,a mieinknek meg hiánycikk a kötelező védőoltás.Ez csak egy példa a sok közül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@Shikari: A videónál nagyobb bizonyíték nem kell :)
Shikari
@percsi: Milyen videót csináljunk neked?
juttka
@Shikari: Ott törvényszegő, ahol a bűnt elkövette, nem a bejövetele törvényességére v. törvénytelenségére gondoltam. Csak értelmezni kell tudni!
verőce21
"...elutasítjuk, hogy a migrációt emberi jogként ismerjük el. Továbbra is visszautasítjuk, hogy a migráció pozitív folyamat" - ezt a sok szemét, analfabéta embert, akiket emberkereskedők szállítanak Európába, legfeljebb jogok nélküli rabszolgának lehetne belőlük foglalkoztatni lábbilincsben, korbáccsal terelve.
evacica
Az így igaz mert jó sokat lehet lopni ettől a birka néptől! Szemét aljas társaság!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél