Gyárfás Tamás megdöbbent a hatóság eljárásán - ezt írja közleményében az ügyvédje. Bánáti János azt is közölte, hogy a vállalkozó több órás vallomásban részletezte Fenyő Jánossal kialakult vitáját és az ezt követő megbékélést is.

Gyárfás Tamás megdöbbent, hogy előállították – ügyvédje panaszt tett a gyanúsítás ellen

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én. Gyárfás Tamást gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Gyárfás Tamás gyanúsítotti kihallgatásán tagadta, hogy két évtizede arra utasította volna P. T.-t, hogy ölesse meg Fenyő Jánost

- tudatta közleményben a gyanúsított védője, Bánáti János ügyvéd szerdán.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden gyanúsítottként hallgatta ki Gyárfás Tamást, aki álláspontjuk szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy "1998. február 11-ét megelőzően megbízta P. T.-t azzal, hogy Fenyő Jánost ölesse meg. A megbízást P. T. elvállalta és J. R. szlovák állampolgár felé azt közvetítette"

- olvasható a meghatalmazott védő honlapján.

A volt médiavállalkozó és magyar úszószövetségi elnök, a sportág nemzetközi szövetsége, a FINA végrehajtó bizottságának jelenlegi tagja a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be és a "leghatározottabban" tagadta a terhére rótt cselekményt – közölte az ügyvéd.

Többórás vallomásában részletezte Fenyő Jánossal kialakult vitáját, majd az ezt követő "megbékélést", és leírta P. T.-vel való kapcsolatát is

- tette hozzá.

Gyárfás Tamás megdöbbent a hatóság eljárásán, mivel korábban, az ő sérelmére elkövetett zsarolás miatt indult büntetőeljárásban mindig készséggel állt a hatóságok rendelkezésére, és az ügy összes általa ismert részletét már feltárta.

Vallomásában pedig mindenre kiterjedő, logikus válaszokat adott – áll Bánáti György közleményében.

Az őrizetbe vétel ellen a gyanúsított és védője panaszt jelentett be.

A 72 órás őrizet letelte, illetve az esetleges kényszerintézkedés elrendelésére vonatkozó ügyészi indítvány bírósági elbírálása után "részletes tájékoztatást fogunk adni"

- írta az ügyvéd.

Gyárfás Tamás megdöbbent, hogy előállították – ügyvédje panaszt tett a gyanúsítás ellen

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden közölte, hogy Budapesten elfogták, majd előállították Gy. Tamást, és az NNI – akárcsak az ugyanebben az ügyben március 22-én gyanúsítottként kihallgatott 50 éves P. Tamást – emberölésre felbujtással gyanúsítja.

Az ORFK múlt kedden tette közzé, hogy tovább folytatják a nyomozást a Fenyő-gyilkosság ügyében. Az eljárás célja a korábbi eljárásban ismeretlenül maradt megbízó személyének megállapítása.

A Fővárosi Ítélőtábla 2017. május 19-én másodfokon lényegében helybenhagyta a két évtizeddel ezelőtti, négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás és Fenyő János médiavállalkozó megölése ügyében a korábbi elsőfokú ítéletet, így jogerőre emelkedett Jozef Rohác életfogytiglani és Portik Tamás 13 éves szabadságvesztés büntetése.

Portik Tamás az Aranykéz utcai robbantás felbujtójaként kapott 13 évet, mert ő adta az utasítást Jozef Rohácnak Boros József megölésére. A Fenyő-gyilkosság megbízójára az eljárás során nem derült fény, abban az ügyben Portikot nem vádolták meg.

Gyárfás Tamás megdöbbent, hogy előállították – ügyvédje panaszt tett a gyanúsítás ellen

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fenyő-gyilkosság ügyében 2017. október 31. óta folytatják újfent a nyomozást. A PestiSrácok kedden írta meg: "kőkemény bizonyítékok", köztük egy hangfelvétel van a rendőrség birtokában. Ezen az – Energol-vezér által készített, tizennégy éves – felvételen Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélgetése hallható a lap szerint.

A volt rendőri vezető szerint "Gyárfásra utalt a legtöbb gyanús körülmény"

Gyárfás Tamás megdöbbent, hogy előállították – ügyvédje panaszt tett a gyanúsítás ellen

Az üggyel kapcsolatban szerda reggel az ATV Start vendége volt Kovács Lajos, a „döglött ügyek osztályának” egykori rendőrségi vezetője, aki sokáig nyomozott a Fenyő-ügyben.

A műsorban azt mondta, hogy már évekkel korábban felmerült benne a most őrizetbe vett Gyárfás neve, el is ment egy magas rangú ügyészhez, akinek javasolta az őrizetbe vételt, de amíg nem volt meg az elkövető, nem vehették őrizetbe.

Hozzátette:

mindvégig ódzkodott attól, hogy Gyárfás Tamást nevén nevezze, de ő volt az, akire a legtöbb gyanús körülmény utalt. Mint mondta, neki volt olyan fokozott, feszült kapcsolata Fenyő Jánossal, ami indokolna egy ilyen óhajt, kívánságot.

Forrás: MTI, PestiSrácok, ATV

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Nem úgy van hogy ilyenkor bizonyítani szoktak nem felháborodni?
Eladott Ország
El kell valamivel terelni a nagyipari méretű választási csalásokról a figyelmet, vagy legalább is meg kell próbálni. Ez azért olyan ügy amivel lehet figyelmet terelni. A szombati tüntetők majd, Soros megbízásából a bűnöző Gyárfás szabadon engedéséért fognak tüntetni, állítólag.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2F24.p3k.hu%2Fapp%2Fuploads%2F2016%2F01%2Fgyarfas-tamas-orban-viktor-1024x576.jpg&key=GmCFfcYOHuK-o0mGpw7qgQ&w=600&h=339
Már nem kellesz. Pintér elvtárs/NERTÁS, ha jól emlékszem nyugdíjba készül.
wagabund
nincs vész...Havas mellette áll, régi barátok. Szerinte Gyárfás ártatlan...és ha ő mondja, az úgy van.
png
Ezt az élő halálfejet.
És ez mindig így nézett ki.
Ahogy írtam, egy kezdő, első teles béna médium is megmondja erről az emberről, hogy: GUILTY
Persze kell a bizonyíték.

Mondjuk Polt Pétert a bizonyítékok sem hatják meg, de az egy másik történet.
png
színtelen szagtalan üreges szemgödör
cikicakk55
Na az az ami már nem vicces,hanem kínos. Lassan 20 éve történt dolgokra kell pazarolni az időt és az adó fizetők pénzét? Nincs elég nyomozni való olyan dolog ami mostanában történt? Szerintem rengeteg van. Inkább azokra kéne időt és energiát ölni,hogy ne 2 évbe teljen mire sikerül egy egyszerű közlekedési balesetet, vagy betörést,rablást lopást,nemi erőszakot,és lehetne sorolni mi minden vár még kinyomozásra. A fehérgallérosokat direkt nem említettem,mert az egy külön állatfaj,privát narancsos rendőrökkel és ügyészséggel. Az ami 20 éve történt tényleg csak arra jó,hogy az újságokban beteljen minden hely,,így a mostani sokkal több embert érintő bűnök nem nem férnek be.
Eladott Ország
Tudod az első pofon a legnagyobb,
aztán a többit lassan megszokod,
www.youtube.com/watch?v=SDvDIrH4flE
wagabund
@cikicakk55: az "ügy " időzítése félelmetes...aki már kezdte únni a migráncsozást, annak bedobták a ketrecbe a "gyárfáscsontot"..

...mindenkinek van rágnivalója..addig nem figyel másra.
RonaGyuri
Madarat tolláról,

avagy már ez sem érvényes

A derék origo.hu igencsak érdekes eposzi jelzővel él az úszószövetség volt nagyembere, Őfenesége kebelbarátja – lásd úszó² (ez arra utal, hogy sok, nagyon sok pénz is elúszott)-palota és más mesék – az eddig nemzeti hősként tisztelt Gyárfás kapcsán: „A törtető, erőszakos, kommunistából lett kétes hírű milliárdos, aki megölette Fenyő Jánost.”! =))
terlasz
Az a baj, hogy már kétkedve fogadjuk az ilyen hatósági eljárásokat. Simán tönkretesznek akár ártatlan embereket is, ha érdekeik úgy kívánják. Ez az ügy most jó terelésnek bizonyul a förtelmes választási csalás tompítására. Az időzítés nem véletlen, ha igaz a sztori, ha nem.
cikicakk55
@wagabund: Na pont ezért írtam.Egy kis felüdülés a sok Migráns rettegés és Soros civilszervezetek áskálódása után. Most majd gyárfás lesz a fő ellenség. Azt miért nem említik meg,hogy azokban az ügyekben Pintér Sanya is nyakig benne volt.Ezek az ügyek mind a Budapesti maffiahálózatról,a maffia csoportok felosztásáról szóltak.Érdekes,hogy amint az olajszőkítéses dolgok eltűntek,mert már annyira nem érte meg a szőkítés,valahogy az alvilág is elcsendesedett.Nem ám azért,mert felszámolta a rendőrség,hanem azért mert kiegyezett a rendőrség velük. Piszkosul nem mindegy.
wagabund
@cikicakk55: látod...ez a baj...te is mindenre emlékszel, amire nem kéne...mi volt tegnap az ebéd? na? ugyehogy arra nem emlékszel...de bezzeg régen mi volt..arra igen..

ilyenek vagyunk..na persze nem mindenki...ugye..
cikicakk55
@wagabund: tegnap18:30
Na arra emlékszem kb visszamenőleg 3 évre,hogy mit ebédeltem. Ugyan is semmit. Sajnos anyagilag nem tehetem meg,hogy azt ebédeljem amit lehet,így csak du.4 körül reggelizek,ebédelek és vacsorázom egyszerre. 2 szelet kenyér + parizer. Péntér Sanya viszont túl mély nyomokat hagyott a memóriámba. Szerencsére még az agyam úgy ahogy működik. ( kedves smile)
wagabund
@cikicakk55: ne ijeszgess légyszives.. amit írtál, annak fele sem tréfa..
cikicakk55
@wagabund: Sajnos nem tréfa,de megszoktam. Nem is sajnáltatásképp írtam,inkább csak mert pont az ebédet említetted.Az orvosom szokta mondani,hogy legalább az internet árát használjam fel. Nem fogom,mert a net ára 5 napra sem lenne elég,viszont rengeteget köszönhetek neki. Például benneteket is itt a Propin. Az idén diplomázó fiam is a tankönyvei árát spörolta meg nekünk,mert a netről veszi le a dolgozatokhoz az anyagot. A párom agyműtétjéről is sokat tanultam a neten. Egyszerűen ameddig így megoldható,addig nincs szándékomban a netet lemondani. Szerencsére azért elboldogulunk. Köazönöm a törődést.
wagabund
@cikicakk55: Az internet az újkor egyik legnagyobb találmánya...használd ki.
és nem vettem úgy, hogy sajnáltatod magad..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.