Az ellenzéknek le kell válnia a rendszerről. Vélemény. Sokan fanyalognak a szombati tüntetésen tapasztalt szervezési és retorikai hiányosságok miatt, de én nem fogok. A tüntetésszervezés is egy szakma, majd belejönnek. Szónoki tehetség pedig vagy van vagy nincs, nem feltétlenül esik egybe azoknak a köre, akik tömegeket képesek utcára hívni, illetve azoké, akik hatásosan tudnak előttük beszélni. A történelem időnként színpadot ácsol, nem sejthető, hogy Danton vagy Medgyessy Péter verbális eszköztárával rendelkezik-e az a népfi, aki éppen felmászik rá. Igaz, ritkán váltak befolyásossá azok a mozgalmak, amelyek élén csak az utóbbi típus képviseltette magát. Az elmúlt szombatot Danton kihagyta, ez biztos, de három nap múlva még felbukkanhat, szóval emiatt egyelőre ne keseregjünk. Az a lényeg, hogy rengetegen gyűltek össze, köztük – ezt régi tüntetések unott résztvevőjeként nyugodtan állíthatom – meghökkentően sok fiatal, akik olyan természetességgel kiabálták azt, hogy Orbán...

Forrás: m.hvg.hu
Feltöltő: lampa laz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Nessy: @kereső: A franc essen belejuk, hiszen ok mar most sem annyibol elnek, mint egy szerencsetlen atlagmelos. Vannak tartalekaik, tehat nem ebbol kellene csak megelniuk. Aljas mindegyikuk, aki ezek utan bemegy a Parlamentbe asszisztalni a bolhacirkuszban a viktatornak..
lampa laz
Most már csak az a kérdés, h az ellenzéki pártok ebből mit értenek meg...
karma1
@lampa laz: Kosz hogy feltetted ezt a cikket: ezt mondogatom 8.-a ota: itt mas nem segit, csak a parlamenti elso munkanapjatol elkezdett BOJKOTT!
A vilagon semmi mas bekes fegyver nincs mar a kezeben a partoknak, a kepviseloknek.
Ha most ebben nem egyeznek meg az ellenzeki kepviselok, akkor a cikkben athuzott mondat lep automatikusan eletbe: vagyis csak a penzert, sajat erdekukben csinaljak a kepviselok ezt az egesz bulit, gerinctelenek, es vegulis nekik jo igy a NER.

Ha ezt a mondatot figyelmen kivul tudjak hagyni, akkor a leggyorsabb, legvertelenebb eszkoz kerul a kezukbe, amire az egesz vilagon MINDENHOL fel fognak figyelni, mert ez fele'r egy palotaforradalommal.

Egy csepp magyar ver se folyjon ezek miatt a szemetek miatt, mert nem erdemli meg a fidesz ezt!

Ugyanezt a peldat hoztam: gyakorlatilag nemethsziszi teljesen ellehetetlenitette a komplett Nemzetbiztonsagi Bizottsag munkajat 2 honapon keresztul, miutan folyton arra hivatkoztak, hogyha Szel ott van a bizottsagban - egyebkent teljesen jogosan, mert hivatalosan tagja a bizottsagnak - akkor ok nem valaszolnak egyetlen kerdesre sem.
Masik peldanak a hasonlo, bar nem tavolmarado's bojkottot emlitettem: mint peldaul bienerth menesztesekor: amikor az Uszoszovetsegben elnokvalasztas volt, es bienerth szolalt fol, akkor az egesz megjelent tarsasag egyszeruen hatat forditott bienerthenek, aki ezutan ugy nezett ki, mintha a falnak bezelne. (Pedig a szovetsegen belul sem volt egyseges velemeny a megvalasztando szemelyrol, csak azt tudtak, hogy a fideszes ejtoernyos bienerthet NEM akarjak elnoknek).

Es persze abban is igaza van nagyon a cikkironak, hogy ennek a mult heti tuntetesnek ultimatumot kellett volna adnia a tokolodo es erosen leszerepelt ellenzeknek is, mert ezt az egeszet ok szurtak el: 4 eve kussolnak a fidesznek kedvezo valasztasi torvenyekrol, es az utolso 1 ev csak nyilvanos veszekedesbol allt.
kereső
@karma1: 08:02, nagyon sokan mondjuk ugyanezt 8.-a óta. Meghallják-e?
Nessy
Félek, hogy sok képviselőnél részben a "lé határozza meg a tudatot", részben elhiszik magukról, hogy ők "szél ellen is...".
Igaz, hogy a fidesz egy ideig igy azt csinálhat, amit akar, de a 2/3 birtokában akkor is, ha az összes biodiszlet ott ücsörög, és néha szóhoz jut. A fidesz számára a megosztott ellenzék csak a "sál a kirakatban" (dekoráció), hogy hivatkozhassanak arra, hogy demokrácia van! Legalább is névleg, mert valójában Kleptokrácia!
karma1
@Nessy: @kereső: A franc essen belejuk, hiszen ok mar most sem annyibol elnek, mint egy szerencsetlen atlagmelos. Vannak tartalekaik, tehat nem ebbol kellene csak megelniuk. Aljas mindegyikuk, aki ezek utan bemegy a Parlamentbe asszisztalni a bolhacirkuszban a viktatornak..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.