Az OTP nem veszi meg a görög National Bank of Greece tulajdonában álló romániai Banca Romaneasca 99,28 százalékos tulajdonrészét – közölte a bank csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az OTP nem veszi meg a román bankot

A tájékoztatás szerint megszűnt a romániai Banca Romaneasca S.A. (BROM) 99,28 százalékos tulajdonrészének, valamint a National Bank of Greece S.A. (NBG) más leányvállalataihoz tartozó egyéb romániai kitettségek OTP Bank Romania S.A. (OBR) által történő megvásárlására vonatkozó 2017. július 26-án létrejött adásvételi szerződés.

Erre tekintettel az OBR 2018. április 18-án visszavonta a Román Nemzeti Banknál (RNB) időközben benyújtott fellebbezését az RNB első fokú döntésével szemben, melyben az RNB nem hagyta jóvá a tranzakciót.

Az OTP március 19-én még azt közölte, hogy vizsgálja a felügyeleti levél tartalmát, amelyben a Román Nemzeti Bank közölte, hogy nem hagyta jóvá az OTP romániai leánybankjának újabb akvizícióját.

Az akkori tájékoztatás szerint a Román Nemzeti Bank március 14-én vezetői levélben értesítette az OTP Bank romániai leánybankját arról, hogy nem hagyta jóvá a National Bank of Greece tulajdonában álló romániai Banca Romaneasca 99,28 százalékos tulajdonrészének, valamint a National Bank of Greece más leányvállalataihoz tartozó egyéb romániai érdekeltségek megvásárlását.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@papa.49: "(Pi)Csányi" a szocialista munka hőse, a munkaalapú társadalom Sztahanovistája. Szobrot kell állítani róla még élő korában, hadd emlékezzen rá az utókor.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
piCsányi elvtársat jól orrba baszták Romániában, nagyon helyesen !!!
Eladott Ország
@human: "Mészáros vett valamit a héten? " Igen. Nyíregyházán szállodát vett a csúti cigány strómanja. 24.hu/belfold/2018/04/11/meszaros-lorinc-nyiregyhaza-sosto/
Nyíregyházán is lesz szállodája Mészáros Lőrincnek. Lesz mit elvenni a bárgyú, buta cigánytól.
Eladott Ország
@papa.49: "(Pi)Csányi" a szocialista munka hőse, a munkaalapú társadalom Sztahanovistája. Szobrot kell állítani róla még élő korában, hadd emlékezzen rá az utókor.
papa.49
@Eladott Ország: A nyakravalójáról sem szabad megfeledkezni, több ezer azok száma akik a '92 utáni törlesztők emelése miatt öngyilkosok lettek, ellentétben az általuk mindig emlegetett ,,szemkilövetőkkel,, aki egy szál volt hivatalosan is !!!
human
@Eladott Ország: Optimista vagy. Én már csak reménykedni tudok.
Eladott Ország
@human: Pedig ez a bűnbanda börtönben végzi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.