Leesett két munkás egy állványzatról Budafokon csütörtökön; a balesetben mindketten életüket vesztették – közölte a rendőrség honlapján.

A mélybe zuhant és szörnyethalt két munkás az ELTE új kollégiumának felújítása közben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy Nagytétényi úti épületfelújítás külső állványzatáról esett le a két férfi.

A BRFK a történteket büntetőeljárás keretében vizsgálja – írták.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Valamikor rendkívül szigorú munkavédelmi szabályok voltak,szigorú ellenőrzéssel.Ennek ellenére akkor is voltak halálos balesetek,most viszont ez a szigor is fellazult,mint minden.A vállalkozó a profitja alakulását ellenőrzi,a többi számára érdektelen.Főleg az ember.
CsipkeRózsa
@Edmond Dantes: Nekem is az jutott eszembe, hogy valamikor...Szigorúan ellenőrizték, hogy megvoltak-e a munkavédelmi oktatások.

Egyre gyakoribbak a munkavégzéssel kapcsolatos balesetek.
emerencia
@Edmond Dantes: április19 17:03 Pontosan így van. Az ember élete, testi épsége a legkisebb érték még a mai munkaerőhiányos időkben is. Konkrét esetet tudok, melyben a munkavédelmisek a dolgozó figyelmetlenségét vették fel a baleseti jegyzőkönyvbe mert nincsen más rublika. A "felelős" vezetőknek csak arra kell vigyázniuk, hogy papíron minden rendben legyen, a dolgozók felé pedig hatékony legyen a hülyítés. (Tisztelet a kivételeknek.) A munkavállalónak el kell hinnie, hogy biztonságban van akkor is ha nem, a feltételek hiányában pedig csak akkor tudja elvégezni a munkáját, ha megszeg néhány szabályt. Baleset esetén úgyis ő viszi el a balhét. Sok munkavállalónak nincs alkalma, lehetősége a munkahely változtatásra és abban sem lehet biztos, hogy a következő munkáltatójánál ezen a téren minden rendben van-e.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.