A Fidesz szóvivője szerint a Helsinki Bizottság elvesztette az ellene indított pert. Arról viszont már nem szólt, hogy a szervezet nyert a Fidesz ellen, és a kormánypártnak 400 ezres büntetést kell fizetnie feléjük.

Az MTI híre szerint Halász János Fidesz-szóvivő csütörtökön arról számolt be, hogy a Helsinki Bizottság Soros György által pénzelt szervezet, és hogy a bíróság elutasította az ellene jó hírnév megsértéséért indított keresetüket. 

Fidesz: a Helsinki Bizottság migrációt segítő Soros-szervezet

A migrációt segítő Soros-szervezetnek tartja a Magyar Helsinki Bizottságot Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője. Fotó: MTI A politikus azzal összefüggésben beszélt erről a közmédiának, hogy – mint azt közölte – a bíróság csütörtökön elutasította a Helsinki Bizottság jó hírnév megsértése miatt ellene indított keresetét.

A hvg.hu cikke szerint ugyanakkor a Fővárosi Törvényszék első fokon 400 ezer forintra büntette meg a Fideszt jó hírnév megsértéséért, amit a pártnak ki kell fizetnie a Helsinki Bizottság felé. 

400 ezerre büntették a Fideszt, mert megsértette a Helsinki Bizottság jó hírnevét

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Thaler Tamás

"A bíróság megállapította, hogy a párt valótlanságot állított, és ezzel megsértette a Helsinki Bizottság jó hírnevét. Halász János személyes felelősségét nem állapította meg, mondván, a szóvivő munkáját végezte, amikor a párt (hamis) állításait tolmácsolta.

A Fidesznek 400 ezer forint sérelemdíjat is kell fizetnie, és nyilvánosan kell bocsánatot kérnie a Helsinki Bizottságtól. Mint ismeretes, a kormánypárt az elmúlt években már két esetben is jogerősen pert veszített a Magyar Helsinki Bizottsággal szemben. Mindkét esetben bocsánatkérésre kötelezték, és felszólították, hogy tartózkodjék további jogsértésektől" – olvasható a cikkben.

Vagyis az tény, hogy Halász János szóvivőnek nem kell felelnie azért, mert elmondta pártja állításait, ugyanakkor Halász János Fidesz-szóvivő sajtótájékoztatójáról szóló MTI-hír arra már nem tért ki, hogy a kormánypártot elég szépen megbüntették és eltiltották a további jogsértéstől.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Halász pofátlanul hazudik, az MTI pedig pofátlanul hamisítja a híreket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Mindent mondott csak az igazat nem, tehát hazudott.
A HB kérhetne minden egyes alkalommal több pénzt. Ne sok kicsi , sokra megy alapon pereljen!
A végén majd csak eltartja a fidesz a Helsinki Bizottságot. Mont kényszer támogató. Ezt fel is tüntetik a befolyt összegek között, mint támogatót. Még a vegén ők lesznek a bűnbakkok!!!
Mi lesz Sorossal?
namihami
Na, ki fogja ezt (is) kifizetni? Milyen kasszába nyúlnak ezért a pénzért is?
(helyes választ a szerkesztőségbe kérjük)
papa.49
@namihami: A jobb zsebből, a bal zsebbe vagyis mink mindnyájan !!!
namihami
@papa.49: Nem. Ezt most nem tudják a saját zsebükbe lapátolni (és egyébként is --ennyit? Ennyit már észre se vesz ez a társaság. Nagyon alacsony fidesz-apparátcsik az, amelyiknek ez még pénz)
Ezt a pénzt, szerencsére, kénytelenek lesznek a Helsinkieknek átutalni. Igaz, a feladó--a fideszen keresztül--de a mi zsebünk lesz.
papa.49
@namihami: Én az állam zsebeire gondoltam ...
namihami
@papa.49: Hát bizony, ezt hívják szakmai rutinnak. És van benne gyakorlatuk gazdagon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.