Semjén Zsolt erőteljesen elírta pártja alapítási dátumát a 24.hu cikke szerint.

A 24.hu cikke szerint Semjén Zsolt alaposan mellétrafált önéletrajzában, mikor arról értekezett, hogy mikor is alapították meg a Kereszténydemokrata Néppártot (KDNP) – amelynek ő is alapító tagja volt.

Semjén azt se tudja, mikor alakult a pártja?

Fotó: Facebook/Semjén Zsolt

A kormany.hu-n szereplő önéletrajzban ugyanis a politikai pályafutás címszó alatt a következő olvasható még most is:

Semjén azt se tudja, mikor alakult a pártja?

Fotó: kormany.hu

A cikk szerint az önéletrajz angol fordításában is az 1998-as dátum szerepel, holott a pártot 1989-ben alapították újra. 

Ugyanakkor az is tény, hogy 1998-ban a KDNP mint párt meglehetősen alacsony fokozaton dolgozott, hiszen belső feszültségei miatt már 1997-ben kettészakadt, országgyűlési frakciója is megszűnt az év júliusában, a bejutott parlamenti képviselők – köztük Semjén, aki akkor pártalelnök volt – fél évig függetlenként tevékenykedtek. Semjén  házszabály megkövetelte fél év után átült az MDF-hez. "A kizárások és kilépések következtében megszűnt KDNP működése a Legfelsőbb Bíróság döntése nyomán 2002 novemberében állt helyre" – olvasható a Wikipedia vonatkozó szócikkében.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@Nessy: ő az hiszi hogy van, volt. Illetve ő maga a (nyúlvány)párt. Tizenkettek ótvar, műmájer keresztény bandája. Je suis rénszarvas!
Sámannus
Hatalmas trágyadombon él az egész ország úgy hívják fideszkdnp.
Commenter
@Szeparepa2: ezt jól megaszontad. Jogosan.
Commenter
@Sámannus: ideje lenne kiganajozni akkor ( by OV (a parlamenti felszólalásából 2014)
papa.49
Így van az amikor valaki a készbe beletelepszik, és azt hiszi hogy tudja a frankót, pedig semmit nem tud csak egyet azt viszont nagyon a csutigecit nyalni !!!
Sámannus
Amikor először alakulgatott a párt de kitudódott a névválasztás, a felekezetek tiltakoztak a név ellen, mert úgy érezték, hogy nem illik olyan nevet választani egyik pártnak sem, amelyikre nincs ráhatása az egyházaknak.ezek mégis nyomultak ezerrel, és berúgták az ajtót úgy alakultak meg.
Az életrajz egy igen jellegzetes példája annak, hogy milyen "demokratikusan" kötöttek együttműködési szerződéseket. Ez ugyanis egyesszám első személyben íródott. Vagyis két ember összeesküvésének tűnik leginkább nem pártszövetségnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.