Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban megalapozottan gyanúsítják a felbujtással, ugyanakkor a Fővárosi Főügyészség házi őrizetet rendelt el csütörtökön.

Gyárfás Tamást, a Nap TV egykori tulajdonosát és az úszószövetség egykori vezetőjét kedden vette bűnügyi őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda, miután megalapozottan gyanúsították azzal, hogy 1998-ban az ő felbujtása nyomán ölték meg Fenyő János médiavállalkozót Budapesten. 

Így jött ki Gyárfás Tamás az őrizetből – fotók

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Így jött ki Gyárfás Tamás az őrizetből – fotók

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Így jött ki Gyárfás Tamás az őrizetből – fotók

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyárfás kedden őrizetbe került, csütörtökön viszont a Fővárosi Főügyészség úgy határozott, hogy házi őrizetbe teszi az egykori sportvezetőt. Gyárfásnak pénteken viszont meg kell jelennie azon az ülésen, melyen a nyomozati bíró dönt a további kényszerintézkedésekről. 

Így jött ki Gyárfás Tamás az őrizetből – fotók

Így jött ki Gyárfás Tamás az őrizetből – fotók

Gyárfás Tamás otthona előtt

Fotók: MTI/Szigetváry Zsolt

Ugyanakkor a főügyészség közleménye szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján azt állapította meg, hogy

a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja egyértelműen fennáll.

Gyárfás Tamást hazaengedik az előzetesből

Az ügyészség úgy ítélte meg, hogy elegendő lesz a házi őrizet is. Gyárfásnak pénteken meg kell jelennie az erről döntő bírósági ülésen. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI Házi őrizet elrendelését indítványozta csütörtökön a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében gyanúsítottként kihallgatott Gyárfás Tamás ellen a Fővárosi Főügyészség, ennek értelmében a volt úszószövetségi elnököt hazaengedik.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) múlt kedden tette közzé, hogy 2017. október 31. óta folytatják a nyomozást a Fenyő János ellen 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében. Egy héttel később azt közölték: az ügyben Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai Budapesten elfogták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Az NNI az ugyanebben az ügyben 2018. március 22-én gyanúsítottként kihallgatott Portik Tamást is emberölésre való felbujtással gyanúsítja.

Gyárfás Tamás védője, Bánáti János ügyvéd szerdán honlapján azt írta: Gyárfás Tamás gyanúsítotti kihallgatásán tagadta, hogy két évtizede arra utasította volna P. T.-t, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.